Κανένα «ψαλίδι» στους παίκτες από τον ΟΦΗ

13:40 | 01/05/2020

Καμία μονομερής κίνηση του ΟΦΗ για περικοπές στις απολαβές των ποδοσφαιριστών

Ένα από τα θέματα που «καίει» τις ομάδες της Super League και συζητήθηκε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη, είναι αυτό με τις μειώσεις στις απολαβές των ποδοσφαιριστών. Κάτι φυσικά που απασχολεί όλες τις ομάδες στα ομαδικά αθλήματα.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το μπάσκετ για παράδειγμα που οι ομάδες θα κινηθούν κατά το δοκούν, στο ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο ΟΦΗ, δηλαδή, όπως και κάθε ομάδα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προχωρήσει σε μονομερείς κινήσεις πάνω στο θέμα των συμβολαίων των παικτών.

Όπως συζητήθηκε, αν γίνει κάτι τέτοιο θα γίνει συνολικά και αφού πρώτα ο συνεταιρισμός συνεννοηθεί με τους ποδοσφαιριστές και τον ΠΣΑΠ.

Στον ΟΦΗ δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα, δηλαδή να κινηθεί από μόνος του για πιθανές μειώσεις και αν γίνει κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο αν συμφωνηθεί συνολικά από τη Λίγκα.

Εννοείται ότι όλες οι ομάδες έχουν οικονομικά ζητήματα λόγω της πανδημίας και της αναστολής των αθλητικών δραστηριοτήτων. Ωστόσο, στην πρώτη κατηγορία το θέμα πιθανών μειώσεων και «ψαλιδιών» στα συμβόλαια θα συζητηθεί, αφού πρώτα υπάρξει η σχετική συνεννόηση.

Οπότε τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει κάτι σίγουρο παρά τις πιέσεις κάποιων ομάδων να μπει σε πρώτο πλάνο. Όπως για παράδειγμα του Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει τονίσει ότι πρέπει να γίνουν περικοπές ύψους 30%-40% αλλιώς να μην αρχίσει το πρωτάθλημα. Φυσικά πρόκειται για μία ακραία αντίδραση.

Στον ΟΦΗ εξάλλου έχουν αποδείξει ότι σέβονται τον κόπο των ποδοσφαιριστών. Για να γίνει μία τέτοια κίνηση θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί διεξοδικά από όλες τις ομάδες και προφανώς θα γίνει στο άμεσο μέλλον. Εξάλλου, είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί. Ωστόσο, χρειάζεται λεπτός χειρισμός για να μην προκληθούν αντιδράσεις από τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τον ΠΣΑΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτοιμο το πλάνο του ΟΦΗ για την επιστροφή στις προπονήσεις

Αγοράζει έναν... καλύτερο Μεγιάδο

Αυτοί θα μας σώσουν; Ηρεμα ρωτάμε

Επίσημο: Πότε αρχίζουν οι προπονήσεις στη Super League

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.