Γλίτωσε ο ΟΦΗ από το «κάζο του αιώνα»!

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ «έπαιξε με τη φωτιά», λίγο έλειψε να πάθει πατατράκ από τα «δεύτερα» της Κηφισιάς, αλλά πέρασε στους «8» (1-1).

O ΟΦΗ πήγε στην Καισαριανή για να υπερασπιστεί το 3-1 του πρώτου αγώνα απέναντι στην Κηφισιά, η οποία πέρυσι του έκανε τη ζημιά και τον άφησε εκτός κυπέλλου. Η Κηφισιά, βέβαια, κατέβηκε με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά και πάλι έβαλε δύσκολα στον Όμιλο, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο είχε σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία.

Καθαρή φάση από τον ΟΦΗ δεν είδαμε, παρά μόνο το σουτ του Μπάκιτς στο 43ο λεπτό που έφυγε ελάχιστα άουτ. Ούτε η Κηφισιά είχε τη μεγάλη φάση παρά μόνο αυτή στο 37ο λεπτό όταν ο Αντερέγκεν βρέθηκε απέναντι από τον Μπάουμαν, αλλά του έφυγε το κοντρόλ κι έχασε την μπάλα.

Το 0-0 ήταν δίκαιο αποτέλεσμα σε ένα ανοιχτό ματς, αλλά κακό σε τελικές και φάσεις.

Στο δεύτερο μέρος τα καμπανάκια ήχησαν αλλά δεν τα άκουσαν στον ΟΦΗ, αφού η Κηφισιά μπήκε στο ματς χάνοντας δύο ευκαιρίες. Σημαντικότερη αυτή του 56ου λεπτού με τον Αντερέγκεν να πιάνει αμαρκάριστος την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 60ο λεπτό το κακό... τρίτωσε για τον ΟΦΗ, αφού η Κηφισιά βρήκε το γκολ. Μετά από ωραία ενέργεια του Τετέι η μπάλα έφτασε στην περιοχή στον Κωνσταντακόπουλο, ο οποίος εκτέλεσε και σκόραρε για το 1-0.


Το γκολ έδωσε αέρα στην Κηφισιά που συνέχισε να απειλεί την προβληματική άμυνα του ΟΦΗ, ο οποίος έπαιζε με τη φωτιά. Ο Μελ έκανε αλλαγές, έριξε στο ματς και τον Νέιρα, αλλά προκοπή δεν είδε.

Στο 71ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κωνσταντακόπουλο, ο οποίος άργησε να σουτάρει, έφυγε σε δύσκολη γωνία και τελική η εκτέλεσή του ήταν άστοχη.

Οσο κυλούσε ο χρόνος τόσο η Κηφισιά πίεζε για το δεύτερο γκολ, με τον Αντερέγκεν να είναι, ευτυχώς για τον ΟΦΗ, ο μοιραίος παίκτης της.

Στις καθυστερήσεις ο Φελίπε έδιωξε το άγχος για τον ΟΦΗ με το γκολ-πέναλτι. Ο Μπάκου το κέρδισε και ο Λουίς Φελίπε, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ευστόχησε και απέτρεψε το... σοκ για τον Ομιλο σφραγίζοντας την πρόκριση και γράφοντας το τελικό 1-1. Στην προημιτελική φάση ο ΟΦΗ θα παίξει με τον Παναιτωλικό, με το πρώτο ματς να διεξάγεται την προσεχή Τετάρτη στο «Γεντί Κουλέ».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ντέιβιντ Νίλσεν): Νικοπολίδης, Παρράς, Σμπώκος, Βαφέας (46’ Τεϊσέιρα), Σπίνος, Σολόα (71’ Ιπαλίμπο), Αντούνες, Κωνσταντακόπουλος, Ίλιεφ (62’ Μασούρας), Τετέι (62’ Μπιφουμά), Αντερέγκεν.

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Πασαλίδης (68’ Λαμπρόπουλος), Αμπάντα, Γκαγέγος, Γκλάζερ, Μπάκιτς (68’ Νέιρα), Ριέρα (46’ Μπάκου), Μοσκέρα (81’ Μεγιάδο), Ντίκο (68’ Λουίζ Φελίπε).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.