Κι όμως, αυτός ο ΟΦΗ δεν έχει Νάστο!

Απόψεις

Ο Όμιλος είχε ανάγκη έναν ποδοσφαιριστή με τον χαρακτήρα του πρώην αρχηγού του.

«Μπορεί να μην ήμουν ο καλύτερος παίκτης, αλλά τίμησα αυτή την φανέλα», δήλωνε στα μέσα του περασμένου Ιουλίου ο Ανέστης Νάστος, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του στον ΟΦΗ.

Και μερικούς μήνες αργότερα φαίνεται πως το κενό που άφησε ο έμπειρος μέσος είναι μεγάλο. Όχι αγωνιστικά, αλλά εξωαγωνιστικά… Εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Μπορεί κάποιος να υποστηρίξει πως ο 32χρονος παίκτης δε «χωρούσε» στα χαφ του ηρακλειώτικου συλλόγου και ενδεχομένως να μην είχε τόσο άδικο.

Η δύναμη του ηρακλειώτικου συλλόγου έμοιαζε να βρίσκεται στη μεσαία γραμμή, αν και στην πορεία οι τραυματισμοί έχουν μειώσει κατά πολύ τις επιλογές του Γιώργου Σίμου.

Ο Νάστος ήταν αναγκαίος στον φετινό ΟΦΗ για τα όσα πρόσφερε όταν δεν παιζόταν ματς. Για την προσωπικότητα του, για το πάθος του για την ομάδα, όπως και για τη γενικότερη φυσιογνωμία του.

Τις περισσότερες φορές οι ηγέτες είναι εκείνοι που πρωταγωνιστούν στο χορτάρι με την απόδοση τους.

Ο Ανέστης δεν ήταν τέτοιος, ωστόσο αποτέλεσε μία σημαντική ηγετική μορφή του Ομίλου στα 4.5 χρόνια της παρουσίας του στο «Γεντί Κουλέ».

Ήταν εκείνος που συσπείρωνε και ένωνε τους συμπαίκτες του. Αυτός που δε δίσταζε να βγει μπροστά, ακόμη κι αν δεν ήταν από τους αγαπημένους της εξέδρας.

Ήταν εκείνος που έκλαψε στις καλές, μα και στις άσχημες στιγμές που έζησε με τους «ασπρόμαυρους». Από τη Γ’ Εθνική μέχρι την ευρωπαϊκή έξοδο της προηγούμενης σεζόν.

Και θα ήταν φυσικά εκείνος, που σήμερα θα επιχειρούσε να «αφυπνίσει» τους υπόλοιπους. Με τη «φλόγα» και με τα λόγια του θα προσπαθούσε να τους… τσιτώσει, προκειμένου ο ΟΦΗ να βρει τον εαυτό του.

Γιατί δεν είναι ψέμα πως ο Όμιλος στερείται ηγέτη. Ενός παίκτη, ο οποίος θα πάρει την κατάσταση πάνω του και θα θίξει τον εγωισμό των «ασπρόμαυρων», ώστε να συνειδητοποιήσουν πως τα πράγματα είναι πια επικίνδυνα.

Και ο Νάστος επειδή ακριβώς έχει βιώσει τραγικές καταστάσεις με τον ΟΦΗ, θα μπορούσε να εκτιμήσει και τις τωρινές, όπου ο οργανισμός λειτουργεί σαν… καλοκουρδισμένο ρολόι.

Θα μπορούσε να χτυπήσει… καμπανάκι και ν’ ακουστεί. Πριν να είναι πολύ αργά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ειδήσεις για τον ΟΦΗ

Η παρουσία του Νιόπλια στον πάγκο και η εξήγηση

Άποψη: Ένας Νιόπλιας δεν φέρνει την άνοιξη... πια!

Άποψη: Βάλτε μέσα τον Εργοτέλη


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.