Κοίτα τι έκανες

Απόψεις

Τα όσα έχει καταφέρει ο Γιάννης Σαμαράς και οι συνεργάτες του αποκτούν... μιμητές και ο ΟΦΗ γίνεται case study.

Δεν χρειάζεται να αναλωθούμε πολύ στο τι ακριβώς έχει καταφέρει έως τώρα ο ΟΦΗ στο εφετινό πρωτάθλημα. Εξάλλου, έχουν αναλυθεί από πολλούς πλέον, αφού η κρητική ομάδα δεν είναι απλώς η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, αλλά ομάδα που τη θαυμάζει ολόκληρη η Ελλάδα. Τόσο για το ποδόσφαιρό της όσο και για τη γενικότερη λειτουργία της, με «πρωτεργάτη» τον Γιάννη Σαμαρά.

Η μεγαλύτερη νίκη του ΟΦΗ και η μεγαλύτερη προσωπική ευχαρίστηση για τον πατήρ Σαμαρά είναι ακριβώς αυτό: η αναγνώριση, το χειροκρότημα, αλλά και το... τηλέφωνο που χτυπά σαν δαιμονισμένο.

Ναι, ο φοβερός και τρομερός ΟΦΗ με τις εξαιρετικές του επιδόσεις έως τώρα και το ωραίο ποδόσφαιρο που παίζει, έχει γίνει η ομάδα που θέλουν να μιμηθούν πολλοί. H oμάδα των πολλών, ουχί του ενός. Κι αυτό δείχνει, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι πέρασε ανεπιστρεπτί η περίοδος ανυποληψίας και ο Όμιλος μπήκε ξανά στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Πλέον, το ΒΑΚ είναι το... εργαστήρι του σύγχρονου ποδοσφαίρου και όσα έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής οι επικεφαλής είναι ένα case study για πολλούς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου και δη Ελληνες προπονητές θέλουν να κατέβουν στην Κρήτη και να παρακολουθήσουν τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα και να ενημερωθούν γι' αυτή.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για τη «μεγάλη του ΟΦΗ σχολή» σε όλα τα επίπεδα και η μεγαλύτερη ικανοποίηση για τον Γιάννη Σαμαρά. Μπορεί να μην είναι από αυτούς που μιλάνε πολύ, μπορεί να μοιάζει λίγο απόμακρος, αλλά αν του μιλήσεις για ποδόσφαιρο και τον ακούσεις να αναλύει το πλάνο του, θα δεις έναν διαφορετικό Σαμαρά.

Η Super League και το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν μέχρι πριν λίγους μήνες κάτι άγνωστο για εκείνον. Με διαφορετικές ποδοσφαιρικές παραστάσεις και διαφορετικές γνώσεις. Ήταν κάτι «ξένο». Με το πρότζεκτ, όμως, του ΟΦΗ και την υποδοχή των ανθρώπων του χώρου, ο Γιάννης Σαμαράς ανοίγει ένα νέο, διαφορετικό, κεφάλαιο στην λατρεμένη του ομάδα.

Ο ΟΦΗ που αγάπησε και αγαπά, θα τον αγαπήσει ολάκερη η Ελλάδα. Υπάρχει μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση από αυτό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μεγάλο «συν» με τον Κουτρουμπή

Πώς και πώς το περίμενε ο Φερέιρα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.