Κορωνοϊός: Αναβολές και κλειστές πόρτες στα γήπεδα

11:52 | 11/03/2020

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνουν, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊου, τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Εχθές έγινε χωρίς θεατές, η αναμέτρηση για τους «16» του Champions League ανάμεσα σε Βαλένθια και Αταλάντα (3-4), το ίδιο θα συμβεί και απόψε στο Παρίσι (Παρί ΣΖ-Ντόρμτουντ), ενώ η UEFA έχει ανακοινώσει πως θα γίνουν χωρίς φιλάθλους οι αναμετρήσεις του Europa League, Ολυμπιακός-Γουλβς, Ίντερ-Χετάφε και Βόλφσμπουργκ-Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε χαρακτήρισε άδικη για την Λίβερπουλ, μία απόφαση που δεν θα επέτρεπε θεατές στο Anfield για την αποψινή επαναληπτική συνάντηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ ο Πεπ Γκουαρντιόλα, πριν πριν γίνει γνωστή η αναβολή του πρώτου αγώνα στην Premier League (Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ), είχε δηλώσει: «Είναι κάτι που συνέβη ήδη στην Ιταλία και την Ισπανία και θα συμβεί και εδώ. Πρέπει να αναρωτηθούμε αν το ποδόσφαιρο αξίζει να διεξάγεται χωρίς θεατές. Κάνουμε τη δουλειά μας για τους ανθρώπους, αλλά αν δεν μπορούν να έρθουν, ποιο είναι το θέμα; Δεν θα ήθελα να παίζω χωρίς φιλάθλους».

Ο πρόεδρος της Χετάφε, Άνχελ Τόρες, ανακοίνωσε ότι η ομάδα του δεν θα ταξιδέψει στο Μιλάνο για την συνάντηση με την Ίντερ, ζητώντας από την UEFA αλλαγή έδρας, ενώ με έξι εκατομμύρια ευρώ κοστολόγησε τις «κλειστές πόρτες» στο παιχνίδι Μπαρτσελόνα-Νάπολι (UCL), ο πρόεδρος των Καταλανών Ζοσέπ Μπαρτομέου. Παράλληλα, αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα της εξέτασης που υποβλήθηκε για κοροναϊό ο Κιλιάν Μπαπέ, ενώ η UEFA γνωρίζει πως θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη του EURO 2020 (12/6-12/7).

Οι φίλαθλοι της Λέφσκι Σόφιας, πάντως, δεν έχουν καμία πρόθεση να σταματήσουν την υποστήριξή τους στον αγαπημένο του σύλλογο που αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο αγώνας τους με τους πρωταθλητές της Λουντογκόρετς, ορίστηκε να διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους, οι οπαδοί της ομάδας αποφάσισαν να αγοράσουν... εικονικά εισιτήρια, ούτως ή άλλως, συμβάλλοντας στη διάσωση της Λέφσκι.

Η εικόνα έως τώρα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης:

Ιταλία: Έχουν αναβληθεί τα πρωταθλήματα και κάθε αθλητική δραστηριότητα έως τις 3 Απριλίου.

Ισπανία: Οι επόμενες δύο αγωνιστικές σε Α’ και Β΄κατηγορία θα διεξαχθούν χωρίς φιλάθλους, αλλά η ένωση των ποδοσφαιριστών, πιέζει για αναστολή κάθε δραστηριότητας.

Γαλλία: Οι αγώνες στην Ligue1 και στην Ligue2 θα γίνουν πίσω από κλειστές πόρτες μέχρι τις 15 Απριλίου.

Αγγλία: Μέχρι στιγμής, μόνο η συνάντηση Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ έχει αναβληθεί.

Γερμανία: Η συνάντηση Γκλάντμπαχ-Κολωνία θα διεξαχθεί πίσω από κλειστές πόρτες, για πρώτη φορά από τη δημιουργία της Bundesliga, το 1963. Για το Σαββατοκύριακο, οι περιφερειακές αρχές θα αποφασίσουν εάν τα ματς θα γίνουν με θεατές.

Ελλάδα: Αγώνες κεκλεισμένων των θυρών

Ολλανδία: Αγώνες κεκλεισμένων των θυρών

Πορτογαλία: Αγώνες κεκλεισμένων των θυρών

Δανία: Αγώνες κεκλεισμένων των θυρών

Ελβετία: Τα πρωταθλήματα έχουν ανασταλεί.

Στο μπάσκετ, πέρα από τις αναβολές σε Ιταλία, το ίδιο αναμένεται να γίνει και στη χώρα μας, και στην Γερμανία η συνολική κατάσταση δεν επιτρέπει την ομαλή διεξαγωγή των υπόλοιπων αναμετρήσεων της αγωνιστικής.

Χωρίς θεατές και το Grand Prix του Μπαχρέιν, αναβλήθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρίψεων, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών ενώ αναμένονται και μια σειρά από αναβολές και σε άλλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε άλλα αθλήματα.

με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.