Κουτσουπιάς στο Capitano: «Έτσι βίωσα την καραντίνα λόγω κορωνοϊου»

Special

O Ηλίας Κουτσουπιάς βρίσκεται από την Τετάρτη (11/03) στο Ηράκλειο έπειτα από άδεια της Μπολόνια, περιγράφει στο Capitano.gr την κατάσταση με την έξαρση του κορωνοϊου στην Ιταλία, τη ζωή στη γειτονική χώρα, τη νέα του ομάδα και τον Σίνισα Μιχαϊλοβιτς

Είναι ανάμεσα στα νέα ταλέντα της χώρας που έχουν ξεχωρίσει. Ο 18χρονος Ηλίας Κουτσουπιάς, έχει προκαλέσει ''θόρυβο'' τα τελευταία χρόνια, η Μπολόνια δαπάνησε για χάρη του περίπου 1.5 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Βίρτους Εντέλα, με τον ίδιο να αποτελεί πλέον μέλος των ''ροσομπλού''.

Με τα όσα συμβαίνουν στην γειτονική χώρα λόγω κορωνοϊου και την αναβολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, η Μπολόνια έδωσε άδεια στον Ηλία και μόλις χθες (11/3), έπειτα από συνεννόηση με την Ελληνική πρεσβεία, μέσω Παρισιού και... εξετάσεων, έκανε το ταξίδι για την επιστροφή στο σπίτι, στο Ηράκλειο. Ο ίδιος μιλάει στο Capitano.gr για την δύσκολη εμπειρία των τελευταίων ημερών στην Ιταλία και την Μπολόνια.



Γεια σου Ηλία. Ας ρωτήσουμε πρώτα τα αυτονόητα, πως είσαι;

Εγώ μια χαρά, έχω κάνει εξετάσεις, όλα είναι εντάξει.

Βρίσκεσαι στο Ηράκλειο εδώ και λίγες ώρες, σωστά;

Ναι, μιλήσαμε με τον Έλληνα πρόξενο που βρίσκεται στο Μιλάνο, ''πέταξα'' μέσω Παρισιού για Ελλάδα καθώς ήταν η μόνη μου σίγουρη επιλογή. Πολλές πτήσεις ακυρώνονται, η μια μετά την άλλη.

Περιέγραψε μας τι ζει η Ιταλία τις τελευταίες εβδομάδες λόγω του κορωνοϊου;

Στη Μπολόνια που ζω δεν είχε πολλά κρούσματα, τουλάχιστον μέχρι τα τελευταία 24ωρα. Η περιοχή εκεί τριγύρω είχε πολλά. Φαντάσου, ότι όταν ξέσπασε όλο αυτό, πριν 2 εβδομάδες, πήγα στο σούπερ μάρκετ και δεν είχε νερό, είχε μόνο ανθρακούχο! Ο κόσμος είχε ανησυχήσει πάρα πολύ, έσπευσε να προμηθευτεί άμεσα τα είδη πρώτης ανάγκης, γάλα, νερά, τα πάντα. Στη συνέχεια κάπως ηρέμησε η κατάσταση, όμως τώρα τελευταία που είδαν ότι αυξάνονται τα κρούσματα, τις τελευταίες 4-5, υπάρχει ανησυχία. Έχουν κλείσει όλα τα κλαμπ, ενώ δεν είναι ανοιχτό σχεδόν τίποτα μετά τις 18.00! Πριν λίγες ημέρες, επισκέφτηκα με φίλους ένα μαγαζί με παγωτά και δεν μας επέτρεψαν να μπούμε όλοι μαζί μέσα στο χώρο. Μπήκαμε δύο - δύο!

Πρωτόγνωρες καταστάσεις...

Δεν μπορείς περάσεις εύκολα από την μια περιοχή στην άλλη. Για να αφήσεις, την Ρέτζιο Εμίλια για π.χ, να πας σε κοντινή περιοχή πρέπει να έχεις συγκεκριμένο λόγο, υπογράφεις χαρτιά και τα σχετικά. Μετά τις 18.00 για να βγεις από το σπίτι σου ή πρέπει να πας στο πλησιέστερο σούπερ μάρκετ ή πρέπει να έχεις σοβαρό λόγο (π.χ δουλειά), κυκλοφορεί ο στρατός και η αστυνομία στους δρόμους. Στην περίπτωση μου, είχα χαρτί από την ομάδα ότι έπρεπε να γυρίσω σπίτι μου.

«Όλα κλειστά μετά τις 6 το απόγευμα»

ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑΣ-ΗΛΙΑΣ.jpg#asset:70311


Η ομάδα τι σας είπε, όσον αφορά για τα μέτρα πρόληψης

Αρχικά, όταν ξέσπασε ο ιός μας είπαν να μην πάμε στις προπονήσεις και να μην μεταφερόμαστε με τρένα και άλλα μέσα μεταφοράς. Μας τόνισαν, αρχικά, ότι όποιος θέλει να πάει σπίτι του, θα πρέπει να κάτσει υποχρεωτικά 15 ημέρες εκεί. Μετά από μια εβδομάδα, ηρέμησαν τα πράγματα, μας προέτρεπαν να χρησιμοποιούμε αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις, μας συμβούλευσαν να καθόμαστε σπίτι. Και την τελευταία εβδομάδα, μετά τις ακυρώσεις και τις αναβολές, μας... χώρισαν στα αποδυτήρια ανά 5 άτομα, χρησιμοποιήσαμε όλο το προπονητικό κέντρο!

Επίσης, στην προπόνηση πηγαίναμε μισή ώρα πριν για να μην καθόμασταν πολύ ώρα μαζί. Εξετάσεις και γενικά πολύ προσοχή. Έτσι, φτάσαμε στις δύο τελευταίες ημέρες, μας είπαν να πηγαίνουμε κανονικά στις προπονήσεις και μετά από αυτό που έγινε (Αναβολή όλων των αθλητικών αγώνων της Ιταλίας), μας έδωσαν άδεια μέχρι 18 Μαρτίου. Πρέπει όμως, να δούμε τις εξελίξεις. Άμα τα πράγματα χειροτερέψουν, δεν θεωρώ ότι θα μπορέσω να κάνω προπονήσεις. Οι περισσότεροι Ιταλοί έμειναν Μπολόνια γιατί και να πάνε σπίτι τους δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους. Είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, που προτίμησαν να μείνουν εκεί...

Μίλησες με κάποιον Έλληνα ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στην Ιταλία;

Ξέρω ότι ο Κυριακόπουλος γύρισε Ελλάδα, έχει και την Εθνική και θα μείνει εκτός Ιταλίας.

Πως είναι η ζωή στην Ιταλία προ... κορωνοϊου, εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα.

Προπονούμαι με την πρώτη ομάδα της Μπολόνια. Μέχρι τώρα έχω αγωνιστεί μόνο στην Κ19, στην Πριμαβέρα. Η χρονιά πέρυσι πήγε πολύ καλά με την Βίρτους Εντέλα, το επίπεδο είναι τελείως διαφορετικό, είχα και έναν τραυματισμό και λόγω κάποιων απουσιών από την πρώτη ομάδα, αν δεν έλειπα δεν ξέρω τι θα γινόταν αν ήμουν καλά. Ανέβηκαν παιδιά της Κ19 τότε. Και όταν επέστρεψα, ξεκίνησε η επιδημία με τον κορωνοϊο.

«Ο Μιχαϊλοβιτς είναι μαχητής»

5d62feee3354e.jpg#asset:184409


Μίλησε μου λίγο για τον προπονητή σου, Σίνισα Μιχαϊλοβιτς

Είναι καλός προπονητής, χωρίς να έχω την τεράστια εμπειρία με την πρώτη ομάδα. Είναι μαχητής, δεν μιλάει πολύ αλλά όταν το κάνει τον σέβονται όλοι.

Για το πρόβλημα της υγείας του, πως τον ζεις από κοντά;

Yπήρχε έλεγχος, μιλούσε με τους παίκτες ακόμα και όταν δεν ήταν καλά, τώρα έχει επιστρέψει, είναι στις προπονήσεις, στο γήπεδο κανονικά. Δεν είναι από τους προπονητές που θα έρθουν να σου μιλήσουν προσωπικά. Θα μου δώσει κάποιες συμβουλές στο γήπεδο, θα με βοηθήσει τακτικά, αυτό μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το όνειρο του Ηλία πραγματοποιείται!

Επιστρέφει από Ιταλία ο Κουτσουπιάς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.