Ο Σακόρ δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά το ταλέντο του

Απόψεις

Ο Σακόρ ίσως να μην αντιλήφθηκε το μέγεθος του ταλέντου του και δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που του έδωσε ο ΟΦΗ

Στο 3ο Podcast του Capitano.gr με αφορμή το poll των αναγνωστών για το ρόστερ του ΟΦΗ, είχα καταθέσει την προσωπική άποψη για τον Βαγιέμπα Σακόρ με βάση την εικόνα του στα πλέι άουτ. Τον Σακόρ, λοιπόν, του... Νιόπλια, για να το θέσουμε καλύτερα, θα τον κρατούσα. Για την εικόνα του, τη σταθερότητα, την ωριμότητα που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σακόρ, όμως, κρίθηκε βάσει της συνολικής εικόνας και προφανώς το πρόσημο ήταν αρνητικό.

Ο Νίκος Νιόπλιας θέλει έναν ΟΦΗ με ποδοσφαιριστές που θα είναι πανέτοιμοι ανά πάσα στιγμή να προσφέρουν. Χωρίς αστερίσκους και χωρίς... ψυχολόγους. Ο Νορβηγός μέσος από τον Ιανουάριο του 2019 έως και τον Μάιο του 2021 κατάφερε να δείξει την αξία του σε 7 αγώνες. Φτάνουν αυτοί οι αγώνες στον τελικό απολογισμό; Προφανώς όχι.

Στην περίπτωσή του, βέβαια, δεν έπαιξε μόνο ρόλο το γεγονός ότι δεν είχε σταθερότητα. Έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο ίδιος δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά τον εαυτό του. Δεν αντιλήφθηκε, ίσως, το μέγεθος του ταλέντου του και δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που του έδωσε ο ΟΦΗ για το βήμα παραπάνω.

Εννοείται ότι στο κάδρο θα μπουν και οι τραυματισμοί που τον άφησαν πίσω. Δύο σοβαροί τραυματισμοί που του έκοψαν τον όποιο ρυθμό και επί της ουσίας τον έβαλαν ξανά στη... γραμμή εκκίνησης. Αυτό, όμως, είναι το ένα κομμάτι της συζήτησης. Το άλλο είναι η γενικότερη προσφορά του στον ΟΦΗ. Σαν να υπήρχε πάντα ένα «φρένο» στο κάτι παραπάνω. Λες και ο ίδιος είχε ορίσει το προσωπικό του «ταβάνι».

Ο ΟΦΗ είχε ανάγκη τον Σακόρ των πλέι άουτ σε όλη του την παρουσία με τα ασπρόμαυρα. Ουχί σαν μία εμφάνιση... με ημερομηνία λήξης. Και στο τέλος της ημέρας, όταν στην κουβέντα μπαίνει η λέξη «σταθερότητα» τότε ο Νορβηγός πετάει στα σκουπίδια την ευκαιρία.

Ο καλός Σακόρ θα λείψει από τον Όμιλο. Τα μοναστήρια, όμως, να 'ναι καλά, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός. Οι επικεφαλής έχουν την ευκαιρία να βρουν έναν αντάξιό του κερδίζοντας όσα έχασαν με τον Νορβηγό στο ρόστερ. Αν το πετύχουν αυτό, ο Σακόρ θα ξεχαστεί νωρίς. Αν όχι τότε θα πλανάται το ερώτημα για το αν έπρεπε να φύγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και τώρα ντε Γκουζμάν και Ναμπί

«Συγχρωτισμός» στα στόπερ

Οι καλύτερες μέρες που πρέπει να έρθουν


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.