Ξεχάστε τον ΟΦΗ που ξέρατε

Απόψεις

Ο τρόπος αντιμετώπισης των δύο αρνητικών αποτελεσμάτων είναι η μεγάλη νίκη του ΟΦΗ.

Από την απογοήτευση και τις γροθιές στους τοίχους των αποδυτηρίων μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο μέχρι την απογοήτευση μετά την ήττα στη Λάρισα είναι ένας... ΟΦΗ δρόμος.

Κάποια στιγμή θα έρχονταν τα αρνητικά αποτελέσματα πόσο μάλλον οι αρνητικές εμφανίσεις. Δύο στο σύνολο για τον ΟΦΗ, «καπάκι» μετά την Καβάλα αυτή στο AEL FC Arena. Πόνεσαν και οι δύο ήττες, ειδικά αυτή της Κυριακής όταν το 0-2 γίνεται 3-2. Το τι έφταιξε θα το βρει ο Σίμος και θα το αναλύσει στους παίκτες του. Ευτυχώς που ακολουθεί, μετά τον ΠΑΟΚ, η διακοπή για να γίνει η απαραίτητη αποφόρτιση και το, επίσης απαραίτητο, restart. 

Το βασικότερο, όμως, για τον ΟΦΗ μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες είναι η νοοτροπία και ο τρόπος που αυτές αντιμετωπίστηκαν. Η παρουσία του Γιάννη Σαμαρά στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα με τη Λάρισα και τα λόγια παρηγοριάς και εμψύχωσης δείχνουν πολλά. Ξεχάστε τον ΟΦΗ που ξέρατε. Του πανικού, της μιζέριας και της ισοπέδωσης. Ναι, ο εφετινός ΟΦΗ έχει κάνει άλματα μπροστά, δεν έχει σχέση με τον περσινό, τον θαυμάζει ολόκληρη η Ελλάδα. Ναι, έχει και τις αδυναμίες του.

Λέτε στον ΟΦΗ να μην ξέρουν ότι δεν έχουν βάθος στο ρόστερ; Λέτε να μην βλέπουν ότι η ομάδα έως τώρα βασίζεται σε 13-14 παίκτες; Για γυρίστε, όμως, λίγο το χρόνο πίσω. Όχι πολύ, μέχρι το καλοκαίρι που μας πέρασε. Τότε, με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, ο ΟΦΗ άλλαξε σχεδόν όλο το ρόστερ. Έτρεχε μέχρι την τελευταία στιγμή να φτιάξει πρωτίστως μία ομάδα που θα πορευτεί στις εγχώριες υποχρεώσεις και θα είναι ανταγωνιστική. Με κενά, με ελλείψεις, ίσως και με κάποιες καθυστερημένες κινήσεις, αλλά ο πρώτος στόχος επετεύχθη.

Έχετε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έγινε το καλοκαίρι και πόσο άλλαξε η κρητική ομάδα; Ο κόσμος έχει κάθε δίκιο να γκρινιάζει για το βάθος των εναλλακτικών λύσεων, αλλά να είναι σίγουρος ότι οι επικεφαλής του ΟΦΗ δεν ζουν σε μία γυάλα κλεισμένοι. Γνωρίζουν καλά ότι χρειάζονται μεταγραφές και αυτές θα γίνουν. Όσες χρειάζονται για να αποκτήσει ο Όμιλος περισσότερες εναλλακτικές λύσεις. Να μην πέφτει στις περιπτώσεις κοινής απουσίας Μεγιάδο-Νέιρα και να έρχεται η... καταστροφή. Το ότι αυτή τη στιγμή μιλάμε για τον 4ο της βαθμολογίας ΟΦΗ, για τον οποίο συζητά όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος, είναι από μόνο του ένα τεράστιο κατόρθωμα.

Αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Να επανέλθει η κρητική ομάδα στην κανονικότητα. Ίσως να την ξεπέρασε κιόλας με τα άλματα που έχει κάνει έως τώρα. Θα έρθει και το επόμενο βήμα, η ενίσχυση δηλαδή.

Έχει, όμως, τεράστια σημασία η γενικότερη αντιμετώπιση δύο αρνητικών αποτελεσμάτων. Είπαμε, ξεχάστε τον ΟΦΗ που ξέρατε. Θυμηθείτε τι γινόταν πέρυσι. Φέτος όλα είναι διαφορετικά και για κάποιους καινούργια. Ούτε «διαπόμπευση» ούτε κραυγές ούτε ανούσια κριτική ούτε πανικός. Απογοήτευση; Ναι. Ξεκινά από τους επικεφαλής και καταλήγει στον κόσμο. Και η απογοήτευση, όμως, είναι σημάδι υγείας. Απογοήτευση λόγω των προσδοκιών που έχουν δημιουργηθεί. Η καταστροφή, όμως, δεν ήρθε. Ο Γιάννης Σαμαράς είναι η παρουσία που χρειάζεται ο Ομιλος σε αυτές τις περιπτώσεις. Για την ηρεμία και την εμπιστοσύνη στη δουλειά που γίνεται. Βλέπει, ξέρει, αφουγκράζεται, είναι όλος ο ΟΦΗ. 

Η μεγαλύτερη νίκη είναι ακριβώς αυτή. Ο ΟΦΗ μεγαλώνει ξανά σε όλα. Ο κόσμος του επίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχόλιο Δημήτρη Καρυωτάκη: Πονάει η καρδιά όταν... ψηλώνει!

Σχόλιο Δημήτρη Πιτσουλάκη: ΟΦΗ, να κερδίσεις από τις ήττες

Έχασε, αλλά έκανε ρεκόρ ο ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.