ΟΦΗ, να κερδίσεις από τις ήττες

Απόψεις

Και όμως ο Όμιλος μπορεί να βγει ωφελημένος από το διπλό «στραπάτσο» σε Καβάλα και Λάρισα.

Κανείς στον ΟΦΗ δε θριαμβολόγησε ποτέ από τα προηγούμενα επιτυχημένα αποτελέσματα. Η εικόνα των «ασπρόμαυρων» στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος είναι λογικό να «γεννήσει» υψηλές προσδοκίες .

Στον ηρακλειώτικο σύλλογο, ωστόσο, κρατούν πάντα χαμηλά την… μπάλα και προχωράνε. Έτσι κάνουν... Και στα καλά και στα άσχημα.

Οι άσχημες εμφανίσεις στους τελευταίους αγώνες για το Κύπελλο και την Super League 1 σίγουρα προβληματίζουν, ωστόσο δεν πρόκειται να «χαλάσουν» το μυαλό των ανθρώπων του ΟΦΗ.

Έτσι κι αλλιώς άπαντες γνωρίζουν πως υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση. Θα ήταν, εξάλλου, υπερβολικό αν ο Όμιλος προσέγγιζε αυτή την περίοδο στον απόλυτο βαθμό το επιθυμητό πλάνο. Είναι μια προσπάθεια που άρχισε από το μηδέν και φυσικά, όσο κλισέ και αν ακούγεται, απαιτείται χρόνος.

Το ποσοστό, πάντως, που το έχει πετύχει, κρίνεται-αν μη τι άλλο- ικανοποιητικό. Ο εχθρός του καλού, ωστόσο, είναι σε κάθε περίπτωση το καλύτερο. Οπότε τα κεφάλια ξανά μέσα και πολλή δουλειά.

Οι διαδοχικές ήττες έβγαλαν αρκετές «ανορθογραφίες» για τον ηρακλειώτικο σύλλογο. Στο «Ανθή Καραγιάννη» οι αλλαγές, λόγω rotation και στο «AEL FC Arena» οι απουσίες, λόγω προβλημάτων, είχαν σαν συνέπεια να φανούν τα… θέματα του ΟΦΗ.

Η «χημεία» στην αρχική ενδεκάδα «πειράχτηκε» και το «πρόσωπο» των «ασπρόμαυρων» δεν ήταν αυτό που έπρεπε.

Για δύο διαδοχικά παιχνίδια το σύνολο του Σίμου έμεινε μακριά από τα φετινά του στάνταρ και δεν πήρε τίποτα.

Υστέρησε στο δημιουργικό κομμάτι, δεν κατάφερε να κυριαρχήσει έναντι των αντιπάλων του, ανασταλτικά δεν ήταν συνεπές και παρουσίασε αδυναμία στις στημένες φάσεις που δέχτηκε. Ενώ και στον τομέα της πνευματικής ετοιμότητας κινήθηκε στα ρηχά.

Είναι δεδομένο ότι ο 41χρονος τεχνικός θα γέμισε σημειώσεις το μπλοκάκι του, όπως είναι, επίσης, λογικό πως θα γίνει ό,τι απαιτείται, ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

Και το «στραπάτσο» σε Καβάλα και Λάρισα πρέπει να λειτουργήσει αφυπνιστικά για τους παίκτες. Για να τα δώσουν όλα, να πεισμώσουν περισσότερο και να το δουν ως κίνητρο για να γίνουν καλύτεροι.

Κακά τα ψέματα σε καμία ομάδα του πλανήτη οι μεγάλες απουσίες δεν αφήνουν ανεπηρέαστο το σύνολο, ωστόσο ο ΟΦΗ οφείλει να μειώσει τις αποκλίσεις, καθώς θα χρειαστεί ξανά στο άμεσο μέλλον να παίξει με σημαντικές ελλείψεις. Και η εικόνα του πρέπει να είναι διαφορετική. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα γκολ της ήττας του ΟΦΗ στη Λάρισα

ΑΕΛ-ΟΦΗ 3-2

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.