​Ξενέρωσε τον κόσμο και είναι με την πλάτη στον τοίχο!

09:30 | 21/08/2022

Από που ν’ αρχίσεις και που να τελειώσεις με τον χθεσινό ΟΦΗ. Άρθρο του Δημήτρη Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Από που ν’ αρχίσεις και που να τελειώσεις με τον χθεσινό ΟΦΗ. Έχουμε δει κι αν έχουμε δει χάλια από την ομάδα μας, αλλά κι αυτό το χθεσινό δεν χωνεύεται με τίποτα. Κυρίως γιατί έκανες ομάδα το "τίποτα"! Εναν Ατρόμητο που μπήκε φοβισμένα και ήταν ανύπαρκτος, που περίμενε το… φου από σένα και που όταν ήλθε από το πανέμορφο γκολ του Νέιρα, αντί να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, κατέρρευσες εσύ!

Μια ομάδα που αντί να πάρει δύναμη και ορμή από την εξαιρετική εξέλιξη του αγώνα, έβγαλε τις χτυπητές αδυναμίες της στο μεϊντάνι, έδειξε πόσο γυμνή εν τέλει είναι από λύσεις και με μια άμυνα χωνί, απέδειξε πως ο δρόμος της είναι στρωμένος με αγκάθια κι αυτή είναι εντελώς ξυπόλητη.

Βέβαια ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Και κυρίως πότε πληρώνεις. Ετούτο το στρεβλό σχεδιασμό, την έλλειψη επιθετικών, τους αμυντικούς που κουτουλούσαν μεταξύ τους και τα βαριά και έμπειρα χαρτιά σου (Τοράλ, Μεγιάδο, Μπαλογιάννης) αγνώριστοι κι ανεκδιήγητοι. Και βέβαια κι ένα Νιόπλια κατ’ εικόνα και κατ ομοίωση αυτού του συρφετού του Περιστερίου που δεν θύμιζε ομάδα Σούπερ Λιγκ. Κι ο ίδιος φέρνει μεγάλη ευθύνη με τις επιλογές του και το ακατανόητο να αφήσει το φυσικό ηγέτη της άμυνας στον πάγκο, βάζοντας το Γιοχού που μας θύμισε Σελιμόβιτς!

Όταν είσαι πίσω στο σκορ κι οι επιλογές σου (αφού δεν είχες άλλους κι αφού φρόντισες να μην αποκτήσεις έγκαιρα) είναι αμυντικοί και αμυντικογενείς και περιμένεις… τι άραγε από το νεαρό Θεοδοσουλάκη να σου βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, είσαι άξιος της μοίρας σου!

Η ομάδα θα γίνει καλή αλλά θέλει χρόνο, υποσχέθηκε ο κόουτς αλλά δεν ξέρω πόσους έπεισε. Γιατί χρόνος δεν υπάρχει, χάθηκε στην αβελτηρία και στις ατέλειωτες καθυστερήσεις. Μέχρι να αποκτηθούν, μέχρι να μαζευτούν, να γνωριστούν και εν τέλει να ομογενοποιηθούν, οι Ατρόμητοι και οι άλλοι που θα παλεύουν τους ίδιους στόχους με σένα θα χουν κερδίσει ζωτικό και βαθμολογικό χώρο.

Κι εσύ θα ψάχνεσαι και θα ομφαλοσκοπείς. Και θα προσπαθήσεις να κερδίσεις και πάλι τον κόσμο σου, που χθες τον ξενέρωσες! Που άλλα περίμενε κι έφτασε να θέλει να σπάσει τους τηλεοπτικούς δέκτες. Ο χρόνος το ξέρες δεν ήταν σύμμαχος σου, αλλά εσύ έπαιζες καθυστέρηση. Τώρα η ώρα του ταμείου θα είναι σκληρή.

Την επόμενη Κυριακή, ήδη με το καλημέρα, είσαι με την πλάτη στον τοίχο και καλείσαι, κόντρα στους πράσινους, να κάνεις υπέρβαση για να μην βρεθείς με το μηδέν στα δυο. Έχεις δείξει βέβαια πως παίρνεις δύναμη όταν είσαι στα σκοινιά. Μα αν δεν τα καταφέρεις βρίσκεσαι νωρίς νωρίς με άγχος και αγωνία για το πότε επιτέλους θα δεις την ομάδα να είναι άξια των περιστάσεων.

Κοντολογίς βρέθηκες απροετοίμαστος, ανέτοιμος κι αγνώριστος αγωνιστικά, παικτικά και πνευματικά. Και τώρα θα πρέπει να διαβείς ένα βουνό για να σαι ανταγωνιστικός σε έξι μέρες. Και με την επισήμανση πως ο φιλόδοξος φέτος Παναθηναϊκός δεν είναι Ατρόμητος. Δύσκολα με το καλημέρα… αλλά δεν φταίνε οι άλλοι, μόνος σου έχτισες πάνω στην άμμο. Κρίμα για τον ΟΦΗ κι ακόμα πιο κρίμα για τον κόσμο του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γερό «χαστούκι» για τον κάκιστο ΟΦΗ!

Νιόπλιας: «Εχουμε καλούς παίκτες, αλλά θα μας πάρει λίγο χρόνο να γίνουμε καλή ομάδα»

Ατρόμητος-ΟΦΗ: Τα highlights της ήττας στο Περιστέρι

Η βαθμολογία της Super League


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.