Kύπελλο Ελλάδας «Νίκος Τούλης»

Απόψεις

Ο Γιάννης Χαμαλάκης αποχαιρετά έναν θρύλο του κρητικού μπάσκετ, τον αγαπημένο κόουτς του Ηρακλείου ενώ καταθέτει μια πρόταση ενόψει του Final 8 που θα γίνει στα ''Δύο Αοράκια''

Ο Νίκος Τούλης δεν είναι πια ανάμεσα μας. Μόλις στα 67 του χρόνια αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό και μια απέραντη θλίψη σε όλους όσους τον γνώριζαν, και δεν ήταν λίγοι.

Θαρρείς και είχε γεννηθεί με μια μπάλα στα χέρια. Καλός μπασκετμπολίστας, καλύτερος προπονητής. Ξεκίνησε ως αθλητής του ΟΦΗ, έπειτα του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. και αργότερα της ΓΕΗ.

Η προσφώνηση ''κόουτς'' τον ακολουθούσε όταν περπατούσε στους δρόμους της πόλης, στα κλειστά γήπεδα μπάσκετ ήταν κάτι το συνηθισμένο. Ενεργός και αγαπητός από την τοπική κοινωνία, συμμετοχή σε ότι είχε να κάνει με τα μπασκετικά της πόλης, πολύχρονη θητεία στα σωματεία του Ηρακλείου με καλύτερη στιγμή του την ιστορική άνοδο του ΗΡΑΚΛΕΙΟ το 1995 με εκείνον προπονητή.

Επικοινωνιακός, αληθινός, έλεγε την άποψη του πάντα για το αγαπημένο του άθλημα, την ζωή του, το μπάσκετ. Το όνομα του ήταν σχεδόν συνυφασμένο με το ''ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ'', πάνω από 15 χρόνια εργάστηκε σε διάφορα πόστα στην ομάδα της Μποφώρ.

Ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Ηρακλείου, μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών ενώ τα τελευταία χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ηρακλείου.

Ο θάνατος του Νίκου Τούλη είναι μια πραγματικά μεγάλη απώλεια για τον αθλητισμό της πόλης, του νησιού. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε νώρις τόσο σπουδαίους. Θλίψη...

Και κάτι προσωπικό: Επικοινωνούσε όταν ήθελε να του βρω μια φωτογραφία που είχε δει στο site, ή κάπου τριγύρω. ''Γιαννάκη, βρες μου αυτή την φωτογραφία με τον Διαμαντίδη'' μου είχε πει πριν δύο χρόνια, να εξωτερικεύσει την απεριόριστη χαρά του που έγινε παππούς, να μιλήσουμε για το αγαπημένο μας άθλημα, για το εργασιακό μπάσκετ της πόλης που τόσο αγαπούσε, κ.α Ευγενικός, ένας μπασκετάνθρωπος με ήθος.

Ας προτείνω και κάτι. Με αφορμή την τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, το FINAL 8, θα γίνει στην πόλη του Ηρακλείου τις επόμενες ημέρες, ας βάλουν δίπλα το όνομα του ανθρώπου που γεννήθηκε για την πορτοκαλί μπάλα, την υπηρέτησε ως το τέλος του, και αυτή η μεγάλη διοργάνωση θα γίνει στην έδρα του, στα ''Δύο Αοράκια'' που λάτρευε... Ας το σκεφτούν σαν έναν φόρο τιμής.

Αντίο ''κόουτς''...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πένθος για τον χαμό του Νίκου Τούλη - «Βροχή» τα συλλυπητήρια

Πέθανε ο Νίκος Τούλης!

Συντετριμμένος ο Κώστας Βαρδαβάς με τον χαμό του Νίκου Τούλη

ΕΚΑΣΚ: Ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες Σαββατοκύριακου

Ο Σύλλογος Βετεράνων αποχαιρετά τον πρώην πρόεδρο του

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.