Κύριε Μπούση, καλώς ήρθατε στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Απόψεις

Η αντίδραση του ΟΦΗ για τη διαιτησία της Τρίπολης, ο δρόμος που χάραξε και μία παράκληση

Από το 2018 που ανέλαβε ο Μπούσης έως και σήμερα, ο ΟΦΗ είχε κάθε λόγο να «φωνάζει» για τη διαιτησία. Είναι η θέση του τέτοια, όμως, που ήταν αποδεκτή η στάση του για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο χωρίς άναρθρες κραυγές, κύκλους, ανακοινώσεις και δηλώσεις που βάζουν λάδι στη φωτιά. Καλύτερα να γίνεσαι case study για το ποδόσφαιρο που πρεσβεύεις παρά για τις ανεξέλεγκτες ανακοινώσεις.

Το απόγευμα της Κυριακής μπήκε μία άνω τελεία σε όλο αυτό. Ο Γιώργος Σίμος ξέσπασε στην κάμερα της NOVA για τη φάση του πέναλτι που έκρινε το ματς της Τρίπολης, αλλά και γενικότερα για τη στάση των διαιτητών απέναντι στον ΟΦΗ. Μία δήλωση από τον προπονητή του Ομίλου που ερμηνεύεται ως η παρένθεση που άνοιξε ο σύλλογος θέλοντας να προστατεύσει τα συμφέροντά του. Και καλά κάνει. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, και άργησε να το κάνει. Kαι ακολούθησε ο Μιχάλης Μπούσης. Ορθώς. Καλώς ήρθες Big Mike στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν το ποδόσφαιρό μας ήταν κανονικό, αν το πρωτάθλημα είχε αρχές και την υποτυπώδη αξιοπρέπεια από την πλειοψηφία των ομάδων, ο ΟΦΗ θα συνέχιζε στη γραμμή που χάραξε. Φτάνει, όμως, κάποια στιγμή ο κόμπος στο χτένι, είναι η στιγμή που έρχεται η εύλογη αντίδραση και η καταγραφή των γεγονότων.

Ο ΟΦΗ έχει κάθε δικαίωμα να «φωνάζει» για τη διαιτησία στην Τρίπολη. Το έκανε, αλλά ακόμα και τώρα, πάνω στην υψηλή αδρεναλίνη και την ένταση που ακολουθεί το σφύριγμα της λήξης, η αντίδραση ήρθε με πολιτισμένο τρόπο. Πάνω στο στάτους που έχει διαμορφώσει ο ΟΦΗ. Και οι δηλώσεις του Γιώργου Σίμου δεν είναι μία απλή καταγραφή των αδικιών που έχει υποστεί ο σύλλογος, με αποκορύφωμα τον αγώνα της Τρίπολης, αλλά το «παρών» για να ακούσουν αυτοί που πρέπει. Το φώναξε, το βροντοφώναξε. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι, τι σας κάνει να το πιστεύετε αυτό, είναι όμως μία εύλογη ακολουθία μίας αδικίας. Για να μην επαληθευτεί το τραγούδι του Μηλιώκα «να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ@λ@κες».

Kαι τι θα γίνει από τούδε; Θα αλλάξουν οι επικεφαλής τις αρχές τους; Δύσκολο. Τακτικές «Κούγια» δεν χωράνε στη νοοτροπία των ανθρώπων που βρίσκονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα -και ευτυχώς δηλαδή- ούτε θα αρχίσουν να βγαίνουν ανακοινώσεις και να μοιράζονται «θέσεις», «κύκλοι», «τρίγωνα» και «τετράγωνα. Αυτές είναι τακτικές ενός μαύρου ποδοσφαίρου που γέννησε την ανυποληψία και τον οπαδισμό. Αυτά ακριβώς θέλει να πολεμήσει ο ΟΦΗ. Μαζί και τους κακούς διαιτητές.

Η οργίλη αντίδραση του Μπούση στα σόσιαλ μίντια το βράδυ της Κυριακής δεν πρέπει να μείνει εκεί. Ένα απλό ποστάρισμα που καταναλώθηκε από τα Μέσα και κέρδισε τη δημοσιότητα που του αξίζει. Θέλει και το επόμενο βήμα. Τη δική του επένδυση πρέπει να προστατεύσει. Αυτός βάζει λεφτά, όχι εγώ κι εσύ.

Δόξα τω θεώ τόσες συσκέψεις και τηλεδιασκέψεις γίνονται στη Λίγκα, ας τεθεί από πλευράς ΟΦΗ και κάτι που να αφορά τη διαιτησία. Ο Όμιλος είναι η ομάδα που πρότεινε, έτρεξε και δούλεψε όσο καμία άλλη το θέμα της επιστροφής των φιλάθλων (άλλο αν τελικά με εντολή Μητσοτάκη δεν προχώρησε), ας γίνει ο πρωτεργάτης και στο θέμα της διαιτησίας.

Δύσκολο θα μου πείτε. Πήξαμε στους τηλεκριτικούς και στους αυτόκλητες σωτήρες των σόσιαλ μίντια. Πήξαμε στους δήθεν επαναστάτες που απευθύνονται σε 20χρονα που γεννήθηκαν μετά από τα δικά τους πεπραγμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν πήξαμε, όμως, καθόλου από ΟΦΗ. Καιρός είναι να γίνει talk of the town, που λένε και στο χωριό μου, και στο θέμα της διαιτησίας. Χωρίς κραυγές, αλλά με προτάσεις. Έχουν το know how. Αν αλλάξει η διαιτησία θα αλλάξουν και οι αρχές που διέπουν το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μέχρι τότε, υπομονή. Θα χρειάζεται ένας Κλάτενμπεργκ στις εξέδρες για να έχει ο ΟΦΗ μία κανονική διαιτησία. Υπομονή. Δεν αλλάζουν τόσο εύκολα τα πράγματα όπως άλλαξαν τόσο εύκολα στον ΟΦΗ τα τελευταία δύο χρόνια. Η αρχή, όμως, θα ορίσει την εξέλιξη και την αρχή μόνο ο ΟΦΗ μπορεί να την κάνει. Μόνο μία παράκληση του υπογράφοντος: μην κυλήσει ο ΟΦΗ στο βούρκο του ελληνικού ποδοσφαίρου και απορροφήσει τη νοοτροπία του (δεν το πιστεύω, ήδη από το βράδυ της Κυριακής επανέρχονται οι φυσιολογικοί ρυθμοί της καρδιάς, πέφτουν οι τόνοι). Αυτό μόνο: απέναντι σε κάθε άναρθρη κραυγή, ο σοβαρός ΟΦΗ. Τούτο έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ήταν… στραβό το κλήμα, το «έφαγε» και η διαιτησία

Το πέναλτι που χάρισε τη νίκη στον Αστέρα

Ξέσπασμα Μπούση για τη διαιτησία!

Έξαλλος ο Σίμος με τη διαιτησία!

Ο κόσμος του ΟΦΗ «βράζει»!

Σίμος: «Να καταλαβαίνουν τι κάνει ο ΟΦΗ για το ελληνικό ποδόσφαιρο»!

Κάκος και Βαρούχας συμφώνησαν: Δεν υπάρχει πέναλτι στον Αστέρα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.