«Λεφτά υπάρχουν», αλλά με μέτρο...

Απόψεις

Η διοίκηση του ΟΦΗ δεν παρεκκλίνει… εκατοστό από τη λογική της ακόμη κι αν πρόκειται να ρισκάρει.

Τις τελευταίες ώρες στο προσκήνιο για τον Όμιλο βρίσκεται η περίπτωση του Χουάν Νέιρα και το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας του με τους «ασπρόμαυρους».

Προς το παρόν υπάρχει απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές και το θέμα παραμένει «ανοικτό». Όπως έγινε γνωστό, ο ηρακλειώτικος σύλλογος προσφέρει διετές συμβόλαιο με ελαφρώς μειωμένες αποδοχές στον Αργεντινό μέσο, με τον ίδιο ν’ αξιώνει αύξηση και μονοετές.

Στο άκουσμα της μείωσης πολλοί θα ήταν εκείνοι που θα δυσφόρησαν. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι οι ιθύνοντες του ΟΦΗ είναι αποφασισμένοι ν’ ακολουθήσουν πιστά το πλάνο τους και την  πορεία που θέλουν να χαράξουν.

Ο λατινοαμερικανός ήταν ο πρώτος σκόρερ της περασμένης σεζόν και ίσως ο πολυτιμότερος παίκτης του Ομίλου από τον Ιανουάριο και μετά. Δεν είναι, έτσι, υπερβολικό που ζήτησε περισσότερα χρήματα.  

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, την περυσινή συμφωνία την έκανε με άλλη διοίκηση. Το τιμ του Μιχάλη Μπούση είναι γεγονός πως αξιολογεί διαφορετικά τα πράγματα. Όχι μόνο με τον Νέιρα, αλλά γενικά με το οικονομικό κομμάτι.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα «ηνία» του ΟΦΗ ήταν ξεκάθαρο ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσει ξοδεύοντας αλόγιστα ποσά για μεταγραφές και να μπει σ' ένα ατελείωτο... παιχνίδι εντυπώσεων. Σ’ αυτό τον λεπτό τομέα είναι δεδομένο ότι έχουν μπει όρια και υπάρχει ταβάνι…

Η πολιτική που εφαρμόζουν οι «ασπρόμαυροι» δεν είναι «σφιχτή», ωστόσο έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία.  Ακόμη, δηλαδή, και για εξαιρετικές υποθέσεις, όπως, καλή ώρα, του 30χρονου ποδοσφαιριστή, οι υπερβάσεις θα είναι μικρές.

Στον ΟΦΗ ξέρουν ότι μία ενδεχόμενη αποχώρηση του Νέιρα θ’ αποτελέσει πλήγμα για τον σύλλογο.  Ο έμπειρος παίκτης έδωσε τα διαπιστευτήρια του, διαθέτει υψηλή ποιότητα, γνωρίζει πλέον την ομάδα και εντός αγωνιστικού χώρου είναι ένας πραγματικός ηγέτης.

Παρόλα αυτά, ο ηρακλειώτικος σύλλογος δε δείχνει διατεθειμένος να ικανοποιήσει τις αρχικές του απαιτήσεις, ακόμη κι αν το κενό που θ’ αφήσει θα είναι μεγάλο. Την επιθυμία του να τον κρατήσει στο δυναμικό του τη δείχνει, προσφέροντας του διετές συμβόλαιο.

Ο ΟΦΗ είναι μαγαζί… γωνία πλέον, όχι όμως επειδή «λεφτά υπάρχουν», αλλά γιατί παρέχει ασφάλεια και δίνει την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές του να δουλέψουν σ’ ένα περιβάλλον που αποπνέει υγεία και να εξελιχθούν. 

Και όσα φυσικά χρήματα συμφωνήσουν, θα τα βλέπουν στους λογαριασμούς τους στην ώρα τους. Σημαντικό κι αυτό... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Αυτά προσφέρει ο ΟΦΗ στον Νέιρα

Τα τηλεοπτικά, ο ΟΦΗ και οι εκλογές

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.