«Λουκέτο» στα ερασιτεχνικά: Πώς φτάσαμε σε αυτή την πρόταση

SMS

Οι λοιμωξιολόγοι προτείνουν ποδοσφαιρικούς αγώνες μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο

Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και η αύξηση των κρουσμάτων είναι πάρα πολύ πιθανό να φέρει το «λουκέτο» στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση. Ή, γιατί είναι κι αυτό πιθανό, να μπει οριστικό «λουκέτο».

Όπως αναφέρει το σάιτ ethnos.gr, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού, οι ειδικοί προτείνουν νέα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι λοιμοξιωλόγοι θα προτείνουν την άμεση διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων καθώς και τον σχολικών ενώ παράλληλα θα συνεχιστούν όλες οι επαγγελματικές κατηγορίες στις οποίες υπάρχει υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο είναι αυστηρό και φέρνει μια πιο ελεγχόμενη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capitano.gr από την Αθήνα, οι εικόνες με φιλάθλους στις εξέδρες σε αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ήταν αυτές που έφεραν τη συγκεκριμένη πρόταση. Εικόνες με κόσμο χωρίς αποστάσεις, ακόμα και με καπνογόνα σαν να μη συμβαίνει τίποτα, εικόνες που αν μη τι άλλο δεν ήταν αυτές που αρμόζουν σε μία εποχή πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση για «λουκέτο» ήρθε ουσιαστικά με βάση το τι γίνεται στο εξωτερικό εκεί όπου στις περισσότερες χώρες δεν διεξάγονται τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Παράλληλα, το γεγονός ότι στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί η κατάσταση όπως στα επαγγελματικά και ο κίνδυνος της διασποράς είναι μεγάλος έφερε την πρόταση των λοιμωξιολόγων.

Βέβαια, μία τέτοια απόφαση θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και μία κατάσταση αν μη τι άλλο εκρηκτική. Εύλογα οι ομάδες που ήδη βρίσκονται σε κακή οικονομική κατάσταση θα βρεθούν προ αδιεξόδου. Η συνέχεια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.