Λύσεις χτες, σήμερα είναι ήδη αργά!

Απόψεις

Γι' αυτόν τον ΟΦΗ τα πλέι άουτ με πλεονέκτημα έδρας είναι ο μοναδικός εφικτός στόχος. Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης

Στο Βόλο ξεκίνησε πέρσι η προσπάθεια του ΟΦΗ να σώσει την κατηγορία. Ήταν περίπου η ίδια ομάδα, με τις γνωστές δυνατότητες, τις γνωστές αδυναμίες, το γνωστό χαμηλό ταβάνι.

Αυτός ο ΟΦΗ, ο ΟΦΗ του πρώτου περσινού ματς των πλέι άουτ και του κυριακάτικου φιλικού στο Πανθεσσαλικό, απέχει από ‘κείνον που περιέγραψε προ μηνός στη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους ο Μηνάς Λυσάνδρου όσο ο Βόλος από το Ηράκλειο.

Αυτός ο ΟΦΗ δεν μπορεί να έχει στόχο τα πλέι οφ και τη διάκριση στο κύπελλο - το πολύ ένα καλό πλασάρισμα ώστε να έχει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ. Ο μόνος εφικτός αγωνιστικός στόχος του ΟΦΗ τούτη την ώρα είναι αυτός: πλέι άουτ με σχετική απόσταση ασφαλείας από τους δυο τελευταίους.

Τα τελευταία φιλικά στην Ολλανδία και το πρώτο στην Ελλάδα όχι μόνο ανέδειξαν τις ελλείψεις για τις οποίες μίλησε προχτές ο Νιόπλιας, αλλά και εξέθεσαν το μεταγραφικό σχεδιασμό του κλαμπ, που εξακολουθεί να πάσχει σε ετοιμότητα και προγραμματισμό.

Ο αντικαταστάτης του Στάρτζεον που φεύγει έπρεπε ήδη να βρίσκεται στο Ηράκλειο για υπογραφές, ενώ ο αμυντικός χαφ και ο σέντερ φορ έπρεπε ήδη να βρίσκονται στο τουρνουά του Βόλου για γνωριμία με την ομάδα και τους ανταγωνιστές της. Ανταγωνιστές που λέει ο λόγος, διότι αυτό τον Βόλο και αυτή την Τρίπολη αυτός ο ΟΦΗ δύσκολα θα τους ανταγωνιστεί - ο κυριακάτικος Ατρόμητος ίσως είναι πιο προσιτός αντίπαλος, θα φανεί στο αυριανό φιλικό αν και πόσο.

Το ανησυχητικό για τον ΟΦΗ δεν είναι ότι έχασε ακόμα ένα φιλικό. Το ανησυχητικό είναι ότι σε κάθε φιλικό εμφανίζεται και χειρότερος. Δεν ξέρω αν ο Νιόπλιας έχει μια πειστική ποδοσφαιρική εξήγηση για το γεγονός ότι στα πρώτα φιλικά ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλύτερος απ’ ό,τι στα τελευταία, αν έχει θα ήταν ενδιαφέρον να την ακούσουμε. Αν δεν έχει, το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο - υπερβαίνει ακόμα και αυτό των ελλείψεων σε νευραλγικές θέσεις της ενδεκάδας.

Ο Νιόπλιας είπε προχτές ότι στο 15μερο που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος τα κενά μπορούν να καλυφθούν. Ακόμα όμως κι αν συμβεί αυτό, όσο ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας παραπέμπει στα περσινά πλέι άουτ, τα φετινά πλέι οφ πρέπει από τώρα να τα ξεχάσουμε. Ο ΟΦΗ δεν θέλει μόνο παίκτες, θέλει και δουλειά και η δουλειά θέλει χρόνο, σίγουρα παραπάνω από ένα 15μερο.

Ο ΟΦΗ κινδυνεύει να χάσει από το ξεκίνημα της νέας σεζόν αυτά που με τόσο κόπο προσπάθησε να κερδίσει στο φινάλε της προηγούμενης: την ελπίδα ότι τα λάθη θα διορθωθούν οριστικά και η κανονικότητα θα επανέλθει.

Ο κόσμος, που τώρα θα μπορεί να εκφραστεί και δια ζώσης, δεν θα συγχωρήσει δεύτερη χρονιά πεταμένη στα σκουπίδια. Ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει χτες. Σήμερα είναι ήδη αργά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτός ο ΟΦΗ δεν πάει πουθενά!

Λύστε τα χέρια του Νιόπλια

Ο Στάρτζεον και ο έξτρα «πονοκέφαλος»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.