Μακράκης: «Απαξιώθηκε η ομάδα, στόχος ο τελικός και το πρωτάθλημα»

Mπασκετ

Ο προπονητής του ''Ηράκλειο'' μίλησε στο Capitano.gr για τη νίκη επί του Εργοτέλη, την μεγάλη προσπάθεια και τους στόχους της εφετινής ομάδας.

Aποτελεί έναν προπονητή σημείο αναφοράς στα μπασκετικά δρώμενα της Κρήτης.

Ο Γιώργος Μακράκης ανέλαβε τα τελευταία δύο χρόνια την ευθύνη του νέου project του ιστορικού σωματείου της πόλης.

Κόουτς που δεν του αρέσει να μιλάει στα Μέσα, άλλωστε το έχει κάνει ελάχιστα τα τελευταία χρόνια, αφοσιωμένος στο μπάσκετ, αναλύει σε συνέντευξη του στο Capitano.gr το ντέρμπι του Σαββάτου, την πορεία της ομάδας του ''Ηράκλειο'', το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ καθώς και για το επίπεδο του αθλήματος στο νησί.

Κόουτς, κατ αρχήν συγχαρητήρια τη νίκη στο ντέρμπι. Τι παιχνίδι ήταν, πως το βίωσες.

- Ήταν ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα, δεν ήταν κάτι ξεχωριστό. Είμαστε μια ομάδα που πρέπει να δουλεύει για να παίρνει και πάντα αυτό έχει και έλλειψη εμπειρίας και πάντα δεν γίνει. Δεν παίρνεις πάντα αυτό που δουλεύεις, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες. Είμαστε ικανοποιημένοι, είμαστε μια καλή παρέα, δουλεύουμε καλά, καλό κλίμα και πολλή δουλειά. Περνάμε καλά.

Τι έχει αλλάξει σε σχέση με την περσινή ομάδα

- Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Πήραμε ένα έμπειρο παιδί, τον Μητρόπαππα, ο οποίος έχει ανεβάσει το ατομικό του επίπεδο αλλά και την ομάδα. Μας λείπει όμως ο Κώστας Κίτσος, ένα ταλαντούχο παιδί που βοήθησε πολύ.

hrakleioxaania00566-1.JPG#asset:179179

Η εφετινή ομάδα του ''Ηράκλειο''

Για το αν είναι φέτος πιο ανταγωνιστική η ομάδα του ''Ηράκλειο''

- Και πέρυσι ήμασταν αλλά δεν μας έδινε κανένας σημασία. Μας στέρησαν μια νίκη στους ημιτελικούς, δεν μιλάμε δύο χρόνια, μόνο δουλεύουμε. Η ομάδα πήγε πέρυσι στον ημιτελικό, ήταν πολύ καλύτερη από τον αντίπαλο - το παραδέχθηκε και ο αντίπαλος - χάσαμε ένα παιχνίδι με σφυρίγματα στο τέλος. Εμείς ήμασταν ανταγωνιστικοί και πέρυσι, είχαμε και προβλήματα τραυματισμών.

Το κακό για εμάς είναι ότι έφυγαν πολλά παιδιά για τις Πανελλαδικές και δεν είχαμε τη συνέχεια που θέλαμε. Ευχόμαστε κάποια στιγμή να επιστρέψουν από φοιτητές και ευελπιστούμε να θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την κατάσταση.

Ποιος είναι ο φετινός στόχος;

- Ο στόχος είναι να ανεβάσουμε την ομάδα ένα επίπεδο παραπάνω. Πέρυσι η ομάδα πήγε ημιτελικό, φέτος θέλουμε να πάμε τελικό και να ανέβουμε κατηγορία αν μπορεί. Φυσικά και είναι στόχος η ομάδα να ανέβει κατηγορία, δεν ξεφεύγουμε από την λογική μας. Δεν είμαστε χαλαρά, υπήρχε μια απαξίωση όταν η ομάδα έπεσε κατηγορία.

Για το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ

- Πρέπει να προσαρμοστούμε γιατί ξεκινήσαμε από πέρυσι στην κατηγορία με μικρά παιδιά. Είναι δύσκολο να ανταπεξέλθεις στην κατηγορία, η οποία έχει παίκτες με εμπειρία. Όσο προσαρμοζόμαστε, γινόμαστε πιο σκληροί και έτοιμοι, φαίνεται αυτό από παιχνίδι σε παιχνίδι. Παιδιά μεγαλώνουν μέσα από αυτή την διαδικασία.

Το επίπεδο γενικά του μπάσκετ είναι πεσμένο σε όλες τις κατηγορίες. Για τοπικό παίζεται μπάσκετ, υπάρχουν και έμπειροι προπονητές, οι ομάδες δείχνουν καλό πρόσωπο και προσπαθούν να παίξουν ένα συγκεκριμένο μπάσκετ με ότι υλικό έχουν. Δεν είναι άσχημο το υλικό. Από άποψη ποιότητας πάσχει σε όλές τις κατηγορίες το υλικό, όχι μόνο στο τοπικό.

hrakleioandrogeas00559.jpg#asset:179180


Για τις άλλες ομάδες της κατηγορίας, ποια τα φαβορί

- Ο Εργοτέλης είναι η πιο έμπειρη και πιο γεμάτη ομάδα στο πρωτάθλημα, κάθε ομάδα έχει την δική της φιλοσοφία. Εμείς προσπαθούμε με μια συγκεκριμένη φιλοσοφία να παίξουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο, το δείξαμε και προχθές με ένα δυνατό αντίπαλο. Το πρόβλημα είναι των άλλων ομάδων για το πως θα μας αντιμετωπίσουμε. Ο ΟΑΧ και ο Κύδωνας είναι ανταγωνιστικές ομάδες, θα παλέψουν.

Δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω για την ένσταση του Εργοτέλη στο παιχνίδι του Σαββάτου (Δείτε εδώ)

- Δεν θέλω να το σχολιάσω

Τι λείπει από μπάσκετ του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα

- Ότι λείπει σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να αλλάξει όλη η δομή του μπάσκετ στην Ελλάδα. Το λέω χρόνια, ανασυγκρότηση του μπάσκετ και των κατηγοριών. Να μπουν σε μια άλλη λογική οι ομάδες, να ξαναδημιουργήσουμε νέες γενιές παιδιών που παίζουν μπάσκετ με άλλη νοοτροπία. Υπάρχουν παιδιά στο μπάσκετ αλλά δεν μένουν στο χώρο. Πλέον όσοι αγαπάνε πολύ το μπάσκετ συνεχίζουν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ντέρμπι τους «αποζημίωσε»

Το «Ηράκλειο» έσπασε το αήττητο του Εργοτέλη

Κατέθεσε ένσταση ο Εργοτέλης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.