Μέγας χορηγός στον κρητικό όμιλο η Περιφέρεια!

11:55 | 19/06/2020

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης ανάμεσα στον Σταύρο Αρναουτάκη, τον Νίκο Συριγωνάκη, φορείς του κρητικού ποδοσφαίρου και εκπροσώπων των ομάδων της Γ' Εθνικής

Μια σημαντική συνάντηση για το μέλλον των σωματείων του νησιού στη Γ' Εθνική, έλαβε χώρα στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του Νίκου Συριγωνάκη και εκπροσώπων των ομάδων.

Ο Περιφερειάρχης έστειλε μήνυμα ενότητας, δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των υποδομών στα γήπεδα της Κρήτης ενώ όπως τόνισε ''Αναλαμβάνουμε να είμαστε ο μέγας χορηγός! Δεκαέξι σωματεία και 350 ποδοσφαιριστές είναι στην ευθύνη μας. Όπως στην ευθύνη μας είναι τα άλλα ερασιτεχνικά σωματεία για να τα ενισχύσουμε όσο μπορούμε"''.

Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η βιωσιμότητα των ομάδων, ενώ επί τάπητος τέθηκε και η ασφαλιστική κάλυψη των ποδοσφαιριστών. Μάλιστα, στο τραπέζι έπεσε το θέμα των τηλεοπτικών. Αν μπορεί, δηλαδή, να υπάρξουν έσοδα μέσα από την κάλυψη των αγώνων των ομάδων του νησιού.

Ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, τόνισε μεταξύ άλλων μπορεί να στηρίξει και στο 100% τα σωματεία στο θέμα των στολών, περιμένοντας παράλληλα τις προτάσεις των σωματείων για το κόστος των στολών. Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Θα είναι κέρδος να στραφούν τα παιδιά στον αθλητισμό. Κι ένα μικρό γηπεδάκι να κάνουμε σε ένα χωριό, για να παίζουν τα παιδιά και να ξεφεύγουν από άλλες κακές συνήθειες, θα είναι κέρδος"

Μιλώντας για τις υποδομές σχολίασε: "Το πρώτο που χρειάζεται είναι οι υποδομές. Νομίζω είμαστε σε καλό επίπεδο" είπε ο Περιφερειάρχης Κρήτης ενώ επισήμανε για το θέμα των μεταφορικών ότι: ''Να δούμε και το θέμα των λεωφορείων για να μειωθεί το κόστος. Όλα αυτά τα χρόνια ενισχύουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Το πρώτο που χρειάζεται είναι οι υποδομές. Σε όλη την Κρήτη έχουν γίνει σημαντικά έργα, και συνεχίζουμε. Η φιλοσοφία μας είναι: ένα παιδί να σωθεί από άλλες δραστηριότητες θα είναι κέρδος για την κοινωνία της Κρήτης. Για αυτό και επενδύουμε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τα αιτήματα των σωματείων είναι εύλογα. Αναλαμβάνουμε να είμαστε ο μέγας χορηγός! Δεκαέξι σωματεία και 350 ποδοσφαιριστές είναι στην ευθύνη μας. Όπως στην ευθύνη μας είναι τα άλλα ερασιτεχνικά σωματεία για να τα ενισχύσουμε όσο μπορούμε".

Για το επίπεδο των ομάδων της Κρήτης ο Περιφερειάρχης επισήμανε: "Υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο από όλες τις ομάδες. Αυτά πού μας συνδέουν είναι πολλά. Δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε. Ο καλύτερος ας κερδίσει στο γήπεδο"

Τοποθετήσεις που βρήκαν σύμφωνο και τον πρόεδρο του Γιούχτα Νίκο Μπουνακη, ο οποίος τόνισε: "Συμφωνώ με τον Περιφερειάρχη. Πρέπει να κινητοποιήσουμε τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές επιχειρήσεις". Ενώ για τα οικονομικά των συλλόγων επισήμανε: ''Υπάρχει μεγάλη οικονομική ανασφάλεια. Καλούμαστε να διαμορφώσουμε τις ομάδες σε ένα περιβάλλον που δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί"

Ο Μανωλης Βαρουχας, πρόεδρος Αρη Ρεθύμνου είπε: "Είμαστε η ομάδα που πήρε την πρωτοβουλία να ενώσει όλη την Κρήτη. Τα καταφέραμε στο έπακρο. Ζητήσαμε δύο πράγματα και πήραμε πέντε"

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Παπαγεωργίου, αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΣ Λασιθίου στάθηκε στις τοποθετήσεις και τις υποσχέσεις από πλευράς Σταύρου Αρναουτάκη: " Το κρητικό ποδόσφαιρο πονάει στα ερασιτεχνικά σωματεία. Ευτυχώς, που έχουμε έναν "πατέρα" που λέγεται Σταύρος Αρναουτακης, ο οποίος εδώ και δεκαετίες βοηθά το κρητικό ποδόσφαιρο. Η Περιφέρεια μας ενισχύει πάντοτε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνάντηση στην Περιφέρεια: Οι κρητικές ομάδες εκπέμπουν «SOS»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.