Μεταγραφές: Το σκεπτικό του Νταμπράουσκας και ο φόβος του λάθους

ΟΦΗ

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε, στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, για τις μεταγραφές και το σκεπτικό του.

Στη συνάντηση του Βάλντας Νταμπράουσκας με τους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Πέμπτης ήταν λογική η συζήτηση να πάει και στο μεταγραφικό κομμάτι. Μη περιμένετε είδηση, δεν βγήκε κάτι από τα χείλη του Λιθουανού προπονητή πέραν των γνωστών που έχουμε αναφέρει. Ο ΟΦΗ κινείται κυρίως για παίκτες για την επίθεση, δεν ανέφερε ονόματα και δη αυτό του Μαρκ Γκουάλ (για τον Ισπανό φορ ο ΟΦΗ ενδιαφέρεται, αλλά η υπόθεσή του είναι εξαιρετικά δύσκολη), ενώ επανέλαβε αρκετές φορές πως ουσιαστικά αυτός έχει την ευθύνη για την όποια καθυστέρηση γιατί θέλει να είναι απόλυτα σίγουρος για την επιλογή του και να αποφύγει το λάθος.

«Δεν δουλεύουμε μόνο σε έναν ποδοσφαιριστή αλλά σε τρεις – τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις. Όμως την μια μέρα μπορεί να είμαστε κοντά σε κάποιον και μετά την άλλη μέρα, μόλις ξυπνήσουμε, να αλλάξουν τα δεδομένα. Αυτό είναι συνηθισμένο σε μια μεταγραφική σεζόν και ειδικά όταν μιλάμε για ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε ομάδες και δεν είναι ελεύθεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νταμπράουσκας.

«Όλοι κάθε μέρα μιλάνε για μεταγραφές. Δεν είναι εύκολο να γίνουν γιατί δεν πρέπει να κάνουμε λάθη. Δεν χωρούν λάθη αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως τα παθήματα του παρελθόντος έχουν γίνει μαθήματα -παρά το γεγονός ότι ο Νταμπράουσκας δεν ήταν στον ΟΦΗ και προφανώς δεν έχει ευθύνη για τα... παθήματα. Η διοίκηση έχει πληρώσει αρκετές φορές τα λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό (κυριολεκτικά έχει πληρώσει για να λύσει συμβόλαια πριν την ώρα τους) και αυτό ακριβώς θέλει να αποφύγει ο 45χρονος προπονητής, όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Ο Όμιλος δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει κάθε χρόνο μεταγραφές και να αλλάζει τους παίκτες σαν τα πουκάμισα γι' αυτό και έφερε ως παράδειγμα τις θεωρητικά πιο μεγάλες ομάδες, δηλαδή τις πιο πλούσιες: «Τα χρήματα μπορούν να ξοδευτούν πολύ πιο προσεκτικά. Οι μεγάλες ομάδες, εννοώ οι πλούσιες, λένε θέλω έναν παίκτη τον φέρνω, μπορούν να το κάνουν. Κι αν δεν τους αρέσει να τον διώξουν και να φέρουν κάποιον άλλον. Δεν θέλω να είναι αυτή η φιλοσοφία μας. Επαναλαμβάνω θέλω να αποφύγω τα λάθη στις μεταγραφές γιατί αν γίνουν λάθη αυτό θα είναι εις βάρος της ομάδας», υπογράμμισε ο προπονητής του ΟΦΗ.

Προφανώς και βιάζεται ο σύλλογος και ο ίδιος ο Λιθουανός, ο χρόνος περνάει και ο ΟΦΗ έχει κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες, αλλά η προτεραιότητα έχει να κάνει με την αποφυγή λάθους στην επίθεση που σε συνδυασμό με τη συγκεκριμένη μεταγραφική περίοδο (αυτή του Ιανουαρίου που εξ ορισμού είναι δύσκολη) ανεβάζει αισθητά τον βαθμό δυσκολίας. Που σημαίνει πως χρειάζεται υπομονή μέχρι τις οριστικές επιλογές που θα φέρουν τις οριστικές εξελίξεις και την επόμενη μεταγραφή μετά τον Μοσκέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νταμπράουσκας για όλους και για όλα: Ο στόχος, τα «θέλω» και οι μεταγραφές

Το... τρολάρισμα της συζύγου του Νταμπράουσκας για το χαμόγελό του

O Nταμπράουσκας και ο «Καπετάν Μιχάλης»



Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.