Να διορθώσει την κακή «συνήθεια»

ΟΦΗ

Ο Όμιλος καλείται να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία του, καθώς μέχρι τώρα δε συνάδει με τη γενικότερη παρουσία του στην Super League 1.

Ο ΟΦΗ, μετά την ολοκλήρωση των 10 πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, έχει δεχτεί 12 τέρματα.

Η επίδοση αυτή επί τη ουσίας κινείται στην μετριότητα, παρόλο που μ’ αυτό το παθητικό ο ηρακλειώτικος σύλλογος διαθέτει έως τώρα την 4η καλύτερη άμυνα της κατηγορίας (μαζί με την Ξάνθη).

Το γεγονός, ωστόσο, το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα ματς, πλην του εντός έδρας με τους ακρίτες, φανερώνει ότι χρειάζεται δουλειά.

Οι «ασπρόμαυροι» φυσικά και δε σταματούν ποτέ την προσπάθεια για εξέλιξη και είναι δεδομένο πως θέλουν να καλυτερεύσουν την εικόνα τους, όπως σε όλα, έτσι και σ’ αυτό το κομμάτι.

Αν κάπου, μάλιστα, φαίνεται να υστερεί ο Όμιλος σ’ αυτό το πρώτο μέρος της περιόδου, είναι ακριβώς εκεί. Και, βεβαίως, καλείται να το διορθώσει, προκειμένου να μην μετατραπεί σε «τρωτό» σημείο για την ομάδα.

Μεσοεπιθετικά ο ΟΦΗ αποδίδει ελκυστικό ποδόσφαιρο και το «πρόσωπο» του έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες.

Κάτι ανάλογο, έτσι, πρέπει να συμβεί από τη μέση και πίσω, ώστε το σύνολο του Σίμου να βγάλει από’ δω και στο εξής μία ακόμη πιο ολοκληρωμένη εικόνα και να συνεχίσει τη θετική του πορεία μέσα στη σεζόν.

Ο τρόπος παιχνιδιού που έχει επιλέξει ν’ ακολουθήσει ο ΟΦΗ εμπεριέχει σίγουρα κινδύνους για τα μετόπισθεν. Και αυτό γιατί όταν θες να κυριαρχήσεις επί του αντιπάλου σου είναι λογικό εκείνος να έχει τις στιγμές του μέσα στο ματς-κυρίως με αντεπιθέσεις-για ν’ απειλήσει.

Το γεγονός πως οι «ασπρόμαυροι» έχουν δεχτεί γκολ σχεδόν σε όλες τις επίσημες αναμετρήσεις τους δεν οφείλεται μονάχα στους αμυντικούς, που αρκετά συχνά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.

Το πρόβλημα είναι συνολικό και άπαντες πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο, ώστε με την επανέναρξη του πρωταθλήματος τα αποτελέσματα να είναι ορατά.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς: «Θα μπορούσε να είναι στην Εθνική ο Τσιλιανίδης και ο Μάνος»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.