Οι «Ευρωπαίοι» του ΟΦΗ

09:57 | 02/09/2020

Ο ΟΦΗ ετοιμάζεται για την πρόκληση του Απόλλωνα Λεμεσού και στο ρόστερ του έχει - πλέον - παίκτες με εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μετά από 13 χρόνια ο Όμιλος βάζει και πάλι τα… καλά του και βγαίνει εκτός συνόρων, αφού συμμετέχει στα προκριματικά του Europa League.

Η ομάδα του Ηρακλείου θέλει να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί στο θεσμό και να δώσει φυσικά βαθμούς στην Ελλάδα. Για συνολικά 11 ποδοσφαιριστές τα ευρωπαϊκά κύπελλα δεν είναι… άγνωστα, αφού έχουν κάνει συμμετοχές.

Άλλοι πολλές και άλλοι λιγότερες… Από τους «γεμάτους» Βάτερμαν και Σαρδινέρο, μέχρι τους Σακόρ, Διαμαντή και Σακόρ, που έχουν «εικόνες» μόνο από το Champions League Νέων.

Αναλυτικά:

Μπόι Βάτερμαν: Μακράν ο πιο έμπειρος παίκτης του ΟΦΗ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Συνολικά ο 37χρονος τερματοφύλακας με την πλούσια καριέρα μετράει 74 ματς με Αϊντχόφεν, Καραμπούκσπορ, ΑΠΟΕΛ, Χέρεενφεν και Άλκμααρ σε Champions League και Europa League.

Βαχίντ Σελίμοβιτς: Ο 23χρονος στόπερ έχει αγωνιστεί μία φορά με τον Απόλλωνα Λεμεσού στα προκριματικά του Europa League.

Πραξιτέλης Βούρος: Έχει «παραστάσεις» από Champions League, UEFA Youth League και Europa League, καθώς έχει «γράψει» 22 παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΑΠΟΕΛ.

Κώστας Γιαννούλης: Έχει αγωνιστεί τόσο στο Champions League με τον Ολυμπιακό, τόσο και στο Europa League με Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης και έχει 12 συμμετοχές.

Απόστολος Διαμαντής: Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός του ηρακλειώτικου συλλόγου αγωνίστηκε με την ομάδα Νέων του ΠΑΟΚ σε 5 αναμετρήσεις στο UEFA Youth League.

Βαγιεμπά Σακόρ: Ο 24χρονος μέσος των «ασπρόμαυρων» έχει 8 συμμετοχές στο UEFA Youth League, στο ξεκίνημα της καριέρας του, όταν ανήκε στη Γιουβέντους.

Κοσμάς Τσιλιανίδης: Εφόσον το σύνολο του Σίμου προχωρήσει στην Ευρώπη, ο «Τσίλια» θα επιστρέψει στο Europa League, μετά τη σεζόν 2018-19, όταν είχε 2 εμφανίσεις και 1 γκολ με τον Αστέρα Τρίπολης στο θεσμό.

Νίκος Κοροβέσης: Ο έμπειρος ακραίος αμυντικός έχει δύο συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ στο Europa League.

Αντριάν Σαρδινέρο: Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει μια αξιοσέβαστη παρουσία και στις δύο διοργανώσεις, καθώς με ΑΕΛ Λεμεσού και Απόλλωνα Λεμεσού το… κοντέρ έχει σταματήσει στις 35 εμφανίσεις και στα 5 γκολ.

Ζοάο Φιγκεϊρέντο: Ο «κανονιέρης» του ΟΦΗ την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε με την Ζαλγκίρις Κάουνας σε 2 ματς, στο πλαίσιο των προκριματικών του Europa League.

Αλέξανδρος Γκαργαλατζίδης: Όπως και ο Διαμαντής, έτσι και ο 20χρονος φορ των «ασπρόμαυρων» είχε 5 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ στο UEFA Youth League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί είναι ισχυρό φαβορί ο Απόλλων Λεμεσού

Με το νικητή του Χάμαρμπι-Λεχ Πόζναν ο ΟΦΗ

Οι «7», τα τηλεοπτικά και το ΟΦΗ-Απόλλων Λεμεσού

Ο Απόλλων είναι καλύτερος από ό,τι νομίζουμε

Εν αναμονή της απόφασης της UEFA για το «Γεντί Κουλέ»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.