Μία μεγάλη νίκη όπως εκείνες της εποχής Γκέραρντ!

08:22 | 03/10/2023

Μία μαγική βραδιά, ένας μαγικός ΟΦΗ και ο μάγος Νταμπράουσκας. Άρθρο του Δημήτρη Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Υπάρχουν νίκες και νίκες που μπορεί να κάνεις με τις μεγάλες ομάδες. Είναι κάποιες, που τις κάνεις και γέρνει το γήπεδο από τον αντίπαλο σου, όπως εκείνη που έκανες επί του Ολυμπιακού στις πρώτες μέρες του Μπούση το μακρινό 2018. Υπάρχουν κι εκείνες που τις παίρνεις στο 90φεύγα όπως έγινε πρόσφατα με τον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν κι εκείνες, οι εμβληματικές, οι γεμάτες γλύκα και ηδονή, εκείνες που δείχνουν πως σου αλλάζουν πορεία. Εκείνες που σε ψηλώνουν στα μάτια των φίλων και των αντιπάλων. Εκείνες οι νίκες που σε αλλάζουν επίπεδο, σου υπενθυμίζουν πως ήσουν κάποτε μεγάλη ομάδα κι έχεις όλα τα φόντα για να ξαναγίνεις. Που σου θυμίζουν πως έπαιζε η ομάδα επί Γκέραρντ, που ήταν όλοι, μικροί - μεγάλοι, χαμένοι από το αεροδρόμιο.

Μια τέτοια νίκη και γι’ αυτό ιστορική ήταν η χθεσινοβραδινή επί της ΑΕΚ! Γιατί δεν έχασε απλά η ΑΕΚ… εσύ την κέρδισες. Με την απίστευτη τακτική και το διάβασμα του Νταμπράουσκας, με το πάθος που έβγαλαν οι παίκτες σου, με τη μεστή και ουσιώδη εμφάνιση που έκαναν ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι παίκτες σου.

Δεν ξέρω αν ήταν η πιο καλή εμφάνιση που έκανε ο ΟΦΗ στην περίοδο Μπούση, αλλά σίγουρα ήταν η καλύτερη εμφάνιση στην εποχή του Λιθουανού, κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη. Γιατί δεν ήσουν μόνος σου. Απέναντι σου είχες την ομάδα του Αλμέιδα. Την νταμπλούχο ΑΕΚ. Την ομάδα που πέρασε τρένο από το Μπράιτον και από τη Λεωφόρο.

Το άχαστο μέχρι χθες το απόγευμα συγκρότημα στην Ελλάδα, που παρότι δεν βρέθηκε στην καλύτερη βραδιά της, δεν έπαιξε τη μπάλα της επειδή εσύ δεν την άφησες. Κι από το πρώτο λεπτό ως το τελευταίο ήσουνα καλύτερος από αυτή, δεν της άφησες περιθώρια, την έπιασες από το λαιμό και την έσφιξες μέχρι να την πνίξεις.

Ποιον να πιάσουμε και ποιον να αφήσουμε από το μαγικό ΟΦΗ; Τον Μπάκιτς που ήταν στην καλύτερη βραδιά του από τότε που ήλθε στο Ηράκλειο; Τον τεράστιο Βούρο; Τον απροσπέλαστο Μεγιάδο; Το μαχητή Γκλάζερ και τον ακαταπόνητο Γαγιέγος; Μα να αφήσουμε τους σκόρερ μας το Φελίππε και το Ντίκο έξω από το χορό των διακριθέντων; Ή μήπως το Μπάουμαν, τον Πασαλίδη και του δυο Σκανδιναβούς ακραίους που θύμισαν, ξανά, πόσο καλοί είναι; Τα εύσημα όμως πρέπει να δοθούν στον Νταμπράουσκας που έδειξε ξανά πόσο σπουδαίος είναι, ίσως ο καλύτερος τεχνικός από την εποχή του Ολλανδού στον ΟΦΗ!

Και είπαμε δεν ήταν απλά μια νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, ήταν η αίσθηση πως αυτός ο ΟΦΗ μπορεί στο Ηράκλειο (και ελπίζουμε σύντομα και μακριά από αυτό) να κάνει φέτος θαύματα και να προσφέρει τέτοιες μαγκιές βραδιές που σε κάνουν να μη θέλεις να φύγεις από το γήπεδο, όπως έκαναν οι περισσότεροι φίλοι της ομάδας που το χάρηκαν και το γλέντησαν και μετά το τέλος του αγώνα !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

OΦΗ-ΑΕΚ 2-0

«Τρελό» πάρτι στην εξέδρα με Νταμπράουσκας πρωταγωνιστή!

Νταμπράουσκας: «Ακόμα ανατριχιάζω με τον κόσμο!»

ΟΦΗ-ΑΕΚ 2-0: Τα highlights της μεγάλης νίκης του ΟΦΗ

Η βαθμολογία της Super League

Αλμέιδα: «Δίκαιο το αποτέλεσμα, ο ΟΦΗ έπαιξε καλά»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.