​Μια ποδοσφαιροκουβέντα με τους Σαμαράδες με αρχή αλλά χωρίς… τέλος!

08:30 | 27/08/2022

Είναι αλήθεια πως μια συζήτηση με το Γιάννη και το Γιώργο Σαμαρά είναι ότι θα θέλε ο φίλαθλος του ΟΦΗ - Γράφει ο Δ. Καρυωτάκης

Του Δημήτρη Καρυωτάκη


Να τους έχει απέναντι και να τους… πυροβολεί με ερωτήσεις. Να τους εξομολογείται τον πόνο του (ο φίλαθλος), τις σκέψεις του, ν’ ακούσει το πως σκέπτονται και δρουν και τι έχουν στο μυαλό τους. Πατέρας και γιος είναι όσο κανείς άλλος ταυτισμένοι με την περίοδο Μπούση στον ΟΦΗ, είναι εκείνοι που πήγαν στο Σικάγο, συζήτησαν και τον έπεισαν να έλθει, γίνανε πια μέρος της οικογένειας του.

Έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην ποδοσφαιρική εικόνα της ομάδας κι εκείνοι που σχεδίασαν για τρία χρόνια τις μεταγραφές του ΟΦΗ. Είναι επίσης εκείνοι που έχουν ακούσει κι έχουν γραφτεί για πάρτη τους στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στις ποδοσφαιρικές συζητήσεις των φίλων της ομάδας τα μύρια όσα, καθώς πολλοί φίλοι της ομάδας τους χρεώνουν… τα πάντα όλα, που έχουν συμβεί( ή δεν συνέβησαν) στην εποχή του Big Mike στον ΟΦΗ. Γι’ αυτό και η κουβέντα κράτησε ατελείωτα (προσωπικά την άφησα στις… τρεις ώρες) και ρώτησα σχεδόν τα πάντα που είχα στο μυαλό μου κι έχουν να κάνουν με απορίες, αγωνίες, υποψίες και δυσεπίλυτους γρίφους για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Απάντησαν σε όλα όσα ρωτήθηκαν.

Τουλάχιστον σε αυτά που μπορούσαν να απαντήσουν καθώς ( κυρίως στα μεταγραφικά ) δεν μπορούν να απαντηθούν όλα όσο τα μέτωπα είναι ανοιχτά. Κυρίως όμως τοποθετήθηκαν με σαφήνεια σε ότι αφορά τα μεσομακροπρόθεσμα θέματα της ομάδας, το αν υπάρχουν λεφτά και πόσα για μεταγραφές, για το παρόν και το μέλλον του Μπούση στην ομάδα, για το πως ακριβώς κινούνται μέχρις ότου καταλήξουν στις όποιες μεταγραφές κάνουν, για το πως λειτουργεί το ποδοσφαιρικό τμήμα, πως παίρνονται οι αποφάσεις, τι κάνει ακριβώς ο πάσα εις μέσα στο club, κι εντέλει τι ακριβώς είναι και πως υπηρετείται το περίφημο project της ομάδας.

301019917_466051175180899_4421970055336593010_n_220826_231317.jpg#asset:404259

@Capitano.gr / Από την συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα σε Γιώργο και Γιάννη Σαμαρά με τους ρεπόρτερ του ΟΦΗ

Απαντήσεις ευθείες, κατά την άποψη μου ειλικρινείς, που δείχνουν ανθρώπους που αν μη τι άλλο έχουν ένα σχέδιο και κυρίως ξέρουν ( ή προσπαθούν τέλος πάντων ) να το πάνε ως το τέλος. Ποδοσφαιρανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουν, που ξέρουν πως και οι ίδιοι έχουν κάνει λάθη, αλλά που αυτό που έχουν στο μυαλό τους είναι η πρόοδος της ομάδας και η άνοδος της σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο.

Όλοι μαζί τους είμαστε χωρίς αμφιβολία, ανεξαρτήτως πως μπορεί και είναι φυσιολογικό να διαφωνούμε σε κάποια. Χωλαίνουν στην επικοινωνία τους προς τα έξω, αλλά όπως είπε με πάσα ειλικρίνεια ο Γιώργος Σαμαράς (που αποκάλυψε πως δεν έχει Facebook και μάλλον δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει) κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια να το αντιμετωπίσουν. Η αίσθηση δηλαδή δυο παρεξηγημένων ανθρώπων, που όμως έχουν μια αγάπη για τον ΟΦΗ και την εξωτερικεύουν με έναν δικό τους τρόπο που δεν υπαγορεύεται από τις συνθήκες των δημοσίων σχέσεων.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν αλήθεια τα πράγματα αν αυτό που έκαναν χθες (Παρασκευή) με τους δημοσιογράφους το έκαναν με πιο τακτικό και συνεπή τρόπο; Πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα για τον κόσμο του ΟΦΗ, αν οι οφητζήδες γινόταν κοινωνοί του όλο εγχειρήματος, καθώς δεν περισσεύει κανείς από το club; Πόσο η προσπάθεια για τις ολιγωρίες, τη βραδύτητα, την ανακολουθία και τα πισωγυρίσματα και τοπικών παραγόντων, στο μεγάλωμα του ΟΦΗ, δεν θα την επικουρούσε η συστράτευση όλων των ομιλητών, αν μοιράζονταν πιο συχνά όλα όσα μεγάλα και δύσκολα διαχειρίζονται οι ιθύνοντες της ομάδας;

Αν υπάρχει κάτι σαν μεγάλο κέρδος από τη συνάντηση μεταξύ Σαμαράδων και δημοσιογράφων (εκτός από το ότι μάθαμε πια πως σκέπτονται και πως λειτουργούν) είναι η καλή διάθεση να ξαναδούν ζητήματα εξωστρέφειας, όχι με τους ρεπόρτερ του ΟΦΗ αλλά κυρίως με τον κόσμο του. Κι αυτό είναι πιο μεγάλο κέρδος κι από 10 μεταγραφές !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι αποκαλύψεις για τις δύο μεταγραφές και ο ΟΦΗ της... Αυστρίας!

Γ. Σαμαράς: «Τουλάχιστον 2 μεταγραφές ακόμα»

Γιώργος Σαμαράς για μεταγραφές ΟΦΗ: «Aυτό είναι το πλάνο»

Γιάννης Σαμαράς: «Από το 2003, επαφή με πάνω 5.000 παίκτες»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.