Μια τρύπα στο νερό

Απόψεις

Δεν είναι η ήττα, ούτε καν η άσχημη εμφάνιση. Ο ΟΦΗ πληρώνει την κακή χημεία των παικτών του στο παρκέ

Ο μπασκετικός ΟΦΗ είχε χθες (Κυριακή) την ευκαιρία να κάνει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, να δείξει στον - αρκετό - κόσμο που βρέθηκε στα ''Δύο Αοράκια'' ότι κάτω καλό χτίζεται φέτος, όμως δεν τα κατάφερε. Και δεν το έκανε απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να έχει έναν καλό προπονητή αλλά το ρόστερ της έχει σοβαρές ελλείψεις, τουναντίον παρουσίασε μια απογοητευτική εικόνα. Πολύ φοβάμαι ότι την χθεσινή ήττα ο ΟΦΗ θα την κουβαλάει σε όλο το πρωτάθλημα, μακάρι να αποδειχθεί το αντίθετο.

Προσπαθώ τα αθλητικά γεγονότα να τα κρίνω χωρίς να με επηρεάζει το αποτέλεσμα, το οποίο πολλές φορές δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα. Είτε κέρδιζε, είτε έχανε (όπως έγινε) ο ΟΦΗ έβγαλε χθες όλες του τις αδυναμίες. Αν ήταν λίγο προσεκτικός, μπορούσε να κερδίσει με 10-15 πόντους το Αιγάλεω και τα ΜΜΕ να γράφουν για μια ''Εύκολη νίκη'', ''Τον δυσκόλεψε για ένα ημίχρονο'' και τα γνωστά κλισέ. 

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.

Η ομάδα του Βασίλη Ράλλη, έπειτα από ένα πολύ νευρικό πρώτο μέρος, κατάφερε να πάρει διαφορά ''ασφαλείας'' με ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο όμως το 54-43 έγινε 56-63 και ήρθε η ήττα. Απίστευτο, όμως ο ΟΦΗ δεν πέτυχε καλάθι εντός παιδιάς για ένα ολόκληρο δεκάλεπτο, σε ματς στο ''σπίτι'' του. Νευρικότητα και βιαστικές προσπάθειες με αρκετούς παίκτες να είναι παίρνουν χαμηλό βαθμό. Χάθηκαν λέι απ που δεν... χάνονται όμως η μεγάλη εικόνα έδειξε μια προβληματική ομάδα. 

Η διοίκηση έχει ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα, ο προπονητής δουλεύει, οι παίκτες το θέλουν αλλά το αποτέλεσμα δεν τους δικαιώνει μέχρι τώρα...

Προς τιμήν του, ο κόουτς του ΟΦΗ δεν κρύφτηκε μετά το τέλος του αγώνα. ''Παίξαμε σαν παλαίμαχοι, ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο''. Απογοητευμένος όχι τόσο για την ήττα αλλά για την εμφάνιση. Και δεν έχει άδικο.

Κάποια από τα άστοχα χθεσινά, θα μπουν στα επόμενα παιχνίδια, ο ΟΦΗ θα πάρει ματς που ίσως δεν περιμένουμε - λόγω ποιότητας - ενώ και ο Λιανός όταν επιστρέψει θα δώσεις λύσεις. Όμως, εκτιμώ ότι η χρονιά θα πάει έτσι. Ένα βήμα μπρος, δύο πίσω. 

Αυτό είναι το ζουμί. Η κρητική ομάδα μοιάζει ασύνδετη και στηρίζει το παιχνίδι της - σχεδόν αποκλειστικά - σε ατομικές ενέργειες. Δεν είδα συνεργασίες, αθλητικότητα, ούτε καν πάθος στα δύσκολα.

Είχα τις επιφυλάξεις μου για το ρόστερ του ΟΦΗ από τα τέλη του Αυγούστου. Αρκετοί σκόρερ που θέλουν την μπάλα στα χέρια, ελάχιστοι δημιουργοί και ακόμα πιο λίγοι ρολίστες καθώς και αθλητές που να κάνουν την ''βρώμικη δουλειά''. Οι παίκτες μπορεί να έχουν ποιότητα αλλά στο παρκέ δεν βγάζουν χημεία, είναι φανερό. 

Χρόνος για βελτίωση υπάρχει, απομένει να την δούμε και να την αποτυπώσουμε γιατί αξίζει σε όλους στο τιμ μια πολύ καλύτερη εικόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς καλάθι την τελευταία περίοδο ο ΟΦΗ

«Αυτοκτόνησε» ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ… βλέπει ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.