MVP ναι, αλλά ποιος;

Απόψεις

Μπορεί ο εφετινός ΟΦΗ να έχει MVP; Απαντά ο Μανόλης Γρηγοράκης

Το ερώτημα ποιος είναι ο MVP του φετινού ΟΦΗ δεν έχει εύκολη απάντηση. Πρώτα απ’ όλα διότι δεν είναι εύκολο να μιλάς για τον καλύτερο παίκτη μιας από τις χειρότερες σεζόν στην ιστορία του συλλόγου. Ύστερα επειδή, ακόμα κι αν υπάρχει τέτοιος, δεν μπορεί να είναι ένας.

Ο ντε Γκουζμάν, ας πούμε, που έκανε ματσάρες στα πλέι άουτ και υπερψηφίστηκε στη σχετική ψηφοφορία της λίγκας, στην κανονική περίοδο ήταν απών. Ο Σαρδινέρο που έδωσε γκολ -κάποια μάλιστα από τα θεαματικότερα της χρονιάς- παίζοντας πρώτη φορά σέντερ φορ αποκτήθηκε για άλλη δουλειά και αυτή δεν την έκανε το ίδιο καλά. Ο Μεγιάδο που είναι πάντα μια εν δυνάμει υποψηφιότητα δεν ήταν πάντα ο Μεγιάδο. Ο Σωτηρίου που πέρσι (και πρόπερσι) φλέρταρε με τον τίτλο, φέτος ήταν σε άλλο τέρμα.

Ο Βάτερμαν που έκανε την απόκρουση της χρονιάς στο φάουλ του Ακούνια στο Αλκαζάρ, κιότεψε στην κεφαλιά του Λάζαρου στο Γεντί Κουλέ. Ο Διαμαντής που στο καλημέρα του έβγαλε ωριμότητα δεν είναι (ακόμα) Τσινός - προς το παρόν μοιάζουν μόνο φυσιογνωμικά. Ο Βούρος που μαρκάρει με την άνεση που τραυματίζεται, θα είναι από τις υποψηφιότητες της νέας σεζόν - φτάνει να είναι υγιής. Ο τίμιος Κοροβέσης ξεζουμίστηκε στην κανονική περίοδο και αν δεν ήταν ο Νιόπλιας να τον αποφορτίσει και να τον ξαναφορτίσει δεν θα έστελνε ποτέ το συστημένο στον ντε Γκουζμάν για το γκολ (τι γκολ, γκολάρα!) της παραμονής στο Αλκαζάρ. Ο Μαρινάκης αδικήθηκε από την πολύμηνη απουσία του και από το γεγονός ότι η θέση που παίζει σπάνια δίνει τίτλο MVP.

Ο Στάρτζεον έπαιξε φιλότιμα σε όλες σχεδόν τις θέσεις από τη μέση και κάτω, ήταν πολύτιμος, αλλά εδώ πάσχουμε από πολυτιμότερο. Πιθανότατα σε έναν κανονικό ΟΦΗ αυτός θα ήταν ο Τσιλιανίδης, αλλά τίποτα δεν ήταν κανονικό σε τούτη τη σεζόν - απόδειξη ότι ο παίκτης που πέρσι έκανε τη διαφορά φέτος έκανε θεραπεία, διπλοβάρδια με τον Ναμπί. Ο δε Νέιρα που πάντα κάνει τη διαφορά, φέτος έκανε διάφορα - της θεραπείας συμπεριλαμβανομένης.

Μ’ αυτά λοιπόν και μ’ αυτούς, ποιος ήταν ο MVP του φετινού ΟΦΗ; Κανείς ή έστω περισσότεροι του ενός, είναι μια απάντηση. Μια άλλη απάντηση είναι, αυτός που ήταν πάντα: ο Νίκος Νιόπλιας. Τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποτέ ξανά τέτοιο «μαρτύριο» και ο νέος… Φιγκεϊρέντο

Αυτό το μεταγραφικό καλοκαίρι δεν θα είναι το ίδιο


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.