Να κλείσουν οι πληγές... και να πατήσει γκάζι το πούλμαν

Απόψεις

Ο ΟΦΗ έχει ανάγκη τη συσπείρωση του κόσμου και η ΠΑΕ κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, λέει ο θυμόσοφος λαός. Ο ΟΦΗ έκανε την αρχή, έκανε το πρώτο βήμα για να "χτιστούν" οι γέφυρες με τον κόσμο, να επανέλθει η συσπείρωση και το "Γεντί Κουλέ" να γίνει ξανά μία καυτή έδρα.

Η κίνηση της Κρητικής ΠΑΕ με το νέο πούλμαν και το κάλεσμα στον κόσμο για να επιλέξει τα δύο συνθήματα που θα "ντύσουν" τον κόσμο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Μηνάς Λυσάνδρου είχε φροντίσει να δώσει το στίγμα, στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους. Εδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το θέμα και αναφέρθηκε στο γενικότερο πλαίσιό του τονίζοντας την (επιτακτική) ανάγκη οι φίλαθλοι του ΟΦΗ να έρθουν πιο κοντά στην ομάδα.

Κακά τα ψέματα, τούτο είναι μία ανοιχτή πληγή. Το σήμα και η αλλαγή του, αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αυτή έγινε, είναι στην κορυφή της πυραμίδας, δεν είναι μόνο αυτό. Το γνωρίζουν και κινούνται για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να γίνει μία νέα αρχή.

Το πούλμαν είναι το "Α". Για να φτάσουμε στο "Ω" χρειάζονται κινήσεις και από τις δύο πλευρές. Όχι "μούτες". Προφανώς τον κόσμο τον απασχολεί περισσότερο με τι ποδοσφαιριστές θα... γεμίσεις το πούλμαν, αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του.

Σημασία έχει το άνοιγμα της ΠΑΕ προς τον κόσμο και η έμμεση παραδοχή πως το όλο θέμα με το σήμα ήθελε λεπτούς χειρισμούς. Η συνεχής, όμως, σύγκριση του κάθε τι, της οποιασδήποτε κίνησης των επικεφαλής, με την αλλαγή σήματος το μόνο που διατηρεί, εκτός του ρήγματος, είναι και μία ανοιχτή πληγή με κίνδυνο... τη σηψαιμία.

Ο ΟΦΗ χρειάζεται τον κόσμο του, τον θέλει συμμέτοχο για να πάει μπροστά. Η δύναμή του αυτονόητη, η απουσία του από το "Γεντί Κουλέ" η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας. Η νέα σελίδα πρέπει να γραφτεί σε μία λευκή κόλλα χαρτί, ουχί να ξεχαστούν τα λάθη και των δύο πλευρών, αλλά να είναι ο οδηγός για να αποφευχθούν παρόμοια παθήματα στο μέλλον.

Ο κόσμος θέλει να αισθανθεί ενεργό κομμάτι ενός ποδοσφαιρικού οργανισμού. Ο κόσμος θέλει τις καλύτερες προϋποθέσεις για να επιστρέψει στο γήπεδο (τα φτηνά διαρκείας είναι μέσα σε αυτές). Ο κόσμος θέλει μεταγραφές για να ζεσταθεί και για όλα τα υπόλοιπα.

Από την άλλη και η ΠΑΕ θέλει τις κινήσεις της αντίπερα όχθης για να "χτιστεί" η γέφυρα. Ανταπόδοση σεβασμού και ας παν' στην ευχή τα παλιά, που λέει και το τραγούδι. Αν ο ΟΦΗ ξεκινήσει τη νέα σεζόν έχοντας κερδίσει το στοίχημα του κόσμου θα πάρει και την απαιτούμενη ώθηση για τη συνέχεια. Πινγκ-πονγκ σύσφιξης σχέσεων λέγεται αυτό. Με δουλειά, υπομονή και λεπτούς χειρισμούς όλα μπορούν να μπουν σε μία νέα βάση. Και το πούλμαν... θα πατήσει γκάζι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ οφείλει να ξανακερδίσει όλο τον κόσμο του!

Το νέο πούλμαν του ΟΦΗ και τα συνθήματα από τον κόσμο


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.