Ο ΟΦΗ οφείλει να ξανακερδίσει όλο τον κόσμο του!

Απόψεις

Η επιτακτική ανάγκη να κλείσει το κενό ανάμεσα στην ΠΑΕ ΟΦΗ και τον κόσμο είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για τη νέα σεζόν.

Μέσα στη σκόνη της δικαιολογημένης γκρίνιας που σήκωσε το βαρύ κι ασήκωτο 5-0, οι επικεφαλής στην Κρητική ΠΑΕ έχουν σηκώσει μανίκια και τρέχουν διάφορα θέματα που αφορούν τη νέα χρονιά, όπως είναι τα μεταγραφικά, αλλά και μεγαλύτερα που αφορούν ολάκερο τον οργανισμό.

Το ένα -το οποίο αναλύσαμε- είναι αυτό με το λίφτινγκ στο «Γεντί Κουλέ» και τις μελέτες που γίνονται για το αν μπορεί να γίνει γήπεδο επιπέδου "κατηγορίας 4".

Το άλλο είναι το θέμα του κόσμου. Να κλείσει ή τουλάχιστον να μειωθεί το κενό ανάμεσα στις δύο πλευρές. Στη σκιά αυτού του σαββατιάτικου Βατερλό στον Βόλο που ήρθε να χειροτερέψει την κατάσταση.

Δεδομένα κενό υπάρχει, είναι κοινώς αποδεκτό, το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Μηνάς Λυσάνδρου στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους την προηγούμενη Πέμπτη. Δεδομένα, επίσης, θα γίνουν ενέργειες από τους επικεφαλής για να "χτιστούν" γέφυρες και να μπουν στην άκρη τα όποια προβλήματα. Το ιδανικότερο, βέβαια, είναι να λυθούν μια και καλή τα όποια προβλήματα και ο κόσμος του ΟΦΗ να γίνει ξανά η δύναμη του συλλόγου.

Στη συνάντηση με τους ρεπόρτερ ο κ.Λυσάνδρου έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το θέμα και αναφέρθηκε στο γενικότερο πλαίσιό του τονίζοντας την (επιτακτική) ανάγκη οι φίλαθλοι του ΟΦΗ να έρθουν πιο κοντά στην ομάδα: «Πρέπει να έχουμε προσανατολισμό για να γίνει ο κόσμος πιο ζεστός και ενεργός», ήταν, χαρακτηριστικά, τα λόγια του.

Ας μη γελιόμαστε, όλοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει θέμα. Κι αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί γιατί όσο το αφήνεις τόσο θα μεγαλώνει και η απόσταση. Και ήδη η απόσταση μεγαλώνει επικίνδυνα μετά την απογοητευτική εικόνα της ομάδας στα πλέι άουτ και το ηχηρό χαστούκι στο Πανθεσσαλικό.

Φταίει ο κορωνοϊός, φταίει το πολύπαθο ζήτημα του σήματος, φταίει η ξενέρα μερίδας του κόσμου από την απαράδεκτη εικόνα στα πλέι άουτ; Φταίνε όλα αυτά μαζί; Σίγουρα πάντως κάτι φταίει και η όλη κατάσταση δεν βοηθάει.

Αμφότερες οι πλευρές πρέπει να δείξουν καλή διάθεση για να αμβλύνουν τις διαφορές και να καλύψουν τα ρήγματα. Η ΠΑΕ χρειάζεται κάτι παραπάνω για να δείξει πως θέλει να αφήσει πίσω το παρελθόν.

Η πρώτη κίνηση για να ζεσταθεί ο κόσμος είναι απλή. Καλές μεταγραφές. Χτίζεις ψυχολογία και προσμονή. Να έρθουν ποδοσφαιριστές που δεν θα είναι αμφιβόλου ποιότητας, αλλά μονάδες που θα δώσουν στον ΟΦΗ την ώθηση για να πετύχει τους στόχους που έθεσε ξεκάθαρα, με την κυριακάτικη παρέμβασή του, ο Μιχάλης Μπούσης.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Μετά θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα, το ίδιο κρίσιμα. Αυτή τη στιγμή, όμως, η μπάλα είναι στα χέρια των επικεφαλής. Αυτοί έχουν τα υλικά για να αρχίσει να χτίζεται η γέφυρα.

Στο γενικότερο πλαίσιο, ΠΑΕ και κόσμος οφείλουν να βρουν κοινά σημεία επαφής και να «υπογράψουν» πάνω σε μία λευκή κόλλα χαρτιού τη σχέση του μέλλοντος. Αμφότερες οι πλευρές το χρωστάνε στον ίδιο τον ΟΦΗ, το χρωστάνε στις καυτές έδρες του παρελθόντος στο "Γεντί Κουλέ" που έγιναν σημείο αναφοράς και "έχτισαν" την απροσπέλαστη έδρα του. Οι εγωισμοί να μπουν στην άκρη. Δεν υπάρχουν περιθώρια για να... ξεχειλώσουν οι όποιες διαφορές. Δεν το χωράει η ιστορία του ΟΦΗ και το μέγεθός του, δεν το χωράει η ομάδα που χρειάζεται όσο τίποτα τον κόσμο στο πλάι της. Στοίχημα, λοιπόν, πώς θα αποτινάξεις από πάνω του την ξενέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λυσάνδρου για Γεντί Κουλέ: «Δεν φεύγει ο ΟΦΗ, εκτός...»

Λυσάνδρου: «Ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε τον Φελίπε»

Το «Γεντί Κουλέ», οι αποχωρήσεις, οι Ακαδημίες και ο κόσμος

Η ενίσχυση, τα «διαζύγια» και ο αριθμός των μεταγραφών

Πώς σχολίασε ο Λυσάνδρου την εφετινή σεζόν

Tο λίφτινγκ του «Γεντί Κουλέ» και ο σεβασμός στην ιστορία

Ξεκάθαρος ο Μπούσης: «Αλλαγές για να γίνουμε καλύτεροι και πλέι οφ»

Η παρέμβαση Μπούση και το καλοκαίρι της κρίσης


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.