Να μην τον λένε Ζοάο, αλλά να είναι «Φιγκεϊρέντο»

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ ψάχνει ένα… πιστό αντίγραφο του Βραζιλιάνου επιθετικού.

Στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν «έσκασε» η πρόταση της Αλ Βασλ, ήταν δεδομένο πως στον Όμιλο γνώριζαν ότι η αποχώρηση του Ζοάο Φιγκεϊρέντο θ’ αποτελούσε μεγάλο «πλήγμα».

Όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε πολύς χρόνος στο μεταγραφικό «παζάρι» για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, αλλά και γιατί ο λατινοαμερικανός είχε «κουμπώσει» άψογα με την ομάδα.

Από τη μία, όμως, το τεράστιο χρηματικό ποσό, που έβαλε στα ταμεία της η ηρακλειώτικη ΠΑΕ και από την άλλη η επιθυμία του 24χρονου παίκτη να φύγει, δεν άφησαν και πολλά περιθώρια στους «ασπρόμαυρους» για να διαχειριστούν διαφορετικά την κατάσταση.

Η ουσία, πάντως, είναι ότι το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου δεν αντικατέστησε επάξια το κενό του Φιγκεϊρέντο και πλέον βγήκε ξανά… στη γύρα για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης του.

Και στον ΟΦΗ είναι ξεκάθαρο πλέον τι ψάχνουν ή τι έχουν ενδεχομένως να έχουν ήδη βρει. Από τη στιγμή που υπάρχει πιθανότητα ν’ αποκτηθούν δύο παίκτες για την επίθεση (ο Καμπετσής είναι η μία περίπτωση που βρίσκεται ψηλά στη λίστα), η βασική επιλογή πρέπει να μοιάζει αρκετά στον Βραζιλιάνο.

Όχι απαραίτητα ως προς το όλο story… Να πρόκειται για ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν ήρθε στην Κρήτη… μετά βαΐων και κλάδων και να εξελίσσεται σε «λαβράκι».

Πρέπει, ωστόσο, να έχει στο ρεπερτόριο του κάποια από τα στοιχεία του παιχνιδιού του πρώτου σκόρερ του ΟΦΗ την περασμένη περίοδο.

Να διαθέτει όλο το «πακέτο». Να βοηθάει ουσιαστικά τους «ασπρόμαυρους» και στο ανασταλτικό κομμάτι. Η πίεση, δηλαδή, για την ανάκτηση της μπάλας να ξεκινάει από τον ίδιο και να κρατάει στην… τσίτα την αντίπαλη άμυνα.

Να έχει ρόλο στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, που θέλει να παίζει ο ηρακλειώτικος σύλλογος και, παράλληλα, να είναι συνεπής στην επαφή του με τα δίχτυα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα είναι το «εμβόλιο» για τον ΟΦΗ: Μεταγραφές
Το μεταγραφικό πλάνο: Ενίσχυση και αποχωρήσεις

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.