Να πληρώσει ο σύλλογος το νέο ταμπλό μπάσκετ!

15:05 | 13/10/2021

Η Διοίκηση του ΕΑΚΗ δεν κατάλαβε το πνεύμα του Νομοθέτη και ζητάει από τον Εργοτέλη...

"Φωτιά" στους παράγοντες μπάσκετ του Εργοτέλη, λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή του μεγάλου τελικού Κυπέλλου, μεταξύ της ομάδας τους με το Δειλινό, έβαλε η Διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (!), με την πρωτόγνωρη απόφασή της να ζητά να πληρώσουν οι “κιτρινόμαυροι” το σπασμένο ταμπλό του “Λίντο” ενώ αναγνωρίζει ότι δεν ήταν εσκεμμένη πράξη!

Ως γνωστόν την Κυριακή το βράδυ στο κλειστό του “Λίντο” (εγκατάσταση που ανήκει στο ΕΑΚΗ) ήταν προγραμματισμένος ο τελικός Κυπέλλου ΕΚΑΣΚ μεταξύ Δειλινού-Εργοτέλη. Στην προθέρμανση – η οποία παρατάθηκε για να δώσει στο τζάμπολ το παρών ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης – των ομάδων ο αθλητής του Εργοτέλης Παντελής Χριστοδούλου σε προσπάθεια να καρφώσει έσπασε το ταμπλό.

Εφεδρικό – αν και όπως αναφέρουν κανονισμοί το ΕΑΚΗ έπρεπε να είχε, διότι αλλιώς δεν γίνεται ένας αγώνας – δεν υπήρχε όπως παραδέχτηκε σε δηλώσεις του στην “Π” ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ Λευτέρης Ζερβός. Ο αγώνας μετατέθηκε για σήμερα στις 8 μ.μ. (διαιτητής Κατσαπρακάκη, Σκανδαλάκης, Χρυσός) στο κλειστό “Δύο Αοράκια” του Δήμου Ηρακλείου.

Η Διοίκηση του ΕΑΚΗ με μία πρωτόγνωρη απόφασή της, παραβλέποντας ότι υφυπουργός Αθλητισμού είναι συμπολίτης μας και όμοια δεν θυμάται κανείς να υπήρχε, αποφάσισε να πληρώσει ο Εργοτέλης την αντικατάσταση του ταμπλό στηριζόμενη στο 1272/15-7-2021 ιδιωτικό συμφωνητικό παραχώρησης χρήσης εγκαταστάσεων του κλειστού στο σωματείο ργοτέλης και στην 1712/2000 υπουργική απόφαση περί “προστασίας εγκαταστάσεων από φθορές”, Απόφαση (1795) που αναρτήθηκε στην διαύγεια και μάλιστα στην επιστολή που στάλθηκε στον Εργοτέλη αναφέρει ότι:

“Προς διευκόλυνσή σας, σε έρευνα που έκανε η Υπηρεσία μας, το κόστος είναι 890 ευρώ πλέον ΦΠΑ και υπάρχει ετοιμοπαράδοτο ταμπλό στη Θεσσαλονίκη”! Στελέχη του αθλητισμού της πόλης που επί χρόνια δραστηριοποιούνται στο κλειστό του “Λίντο” και στο κολυμβητήριο εξεπλάγησαν με την απόφαση αυτή του ΕΑΚΗ χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη και είχε σκοπό να “χτυπήσει” παράγοντα του Εργοτέλη που ήταν με την προηγούμενη κυβέρνηση μέλος της Διοίκησης του ΕΑΚΗ.

“Από το 1986 υπάρχουν φθορές και ζημιές στις εγκαταστάσεις από αθλητές αλλά δεν είναι οι περισσότερες εσκεμμένες. Αυτά που αναφέρουν οι συμβάσεις και οι κανονισμοί λειτουργίας έχουν να κάνουν με πράξεις χουλιγκανισμού από αθλητές. Αυτό είναι το νόημα των συμβάσεων όχι να τιμωρούνται αθλητές ή σωματεία από ατυχή περιστατικά. Μάλιστα και το ΕΑΚΗ ατυχή χαρακτηρίζει το περιστατικό. Δηλαδή τόσα παιδιά που κάθονται πάνω στις διαδρομές για να ξεκουραστούν και σπάνε τα συρματόχοινα ή στο γυμναστήριο κάποιος από την πίεση των βαρών σπάει τον πάγκο θα πρέπει να τα πληρώσουν;

Ποτέ δεν έχει γίνει αυτό” μας είπε χθες παλιός παράγοντας του χώρου και συνέχισε: “Όλα αυτά στα γυμναστήρια και στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ χαρακτηρίζονται φυσιολογικές φθορές και ποτέ δεν έμαθε ότι κάποιο σωματείο πλήρωσε για αυτές. Άλλο η εσκεμμένη ζημιά”.

Πηγή: patris.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.