ΝΑΙ ρε ΟΦΗ!

21:06 | 14/04/2019

Ο ΟΦΗ ήταν ψυχωμένος, πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και επικράτησε πανάξια 1-3 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Ο Όμιλος ήταν συγκλονιστικός, πανηγύρισε το πρώτο του «διπλό» στη φετινή Super League και έκανε αποφασιστικό βήμα για την σωτηρία στη Super League.

Προσπέρασε, μάλιστα, τον ΠΑΣ Γιάννινα στη γενική κατάταξη, βρίσκεται πλέον σε θέση μπαράζ και δείχνει ικανός για την απευθείας παραμονή.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των «ασπρόμαυρων» και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά χρησιμοποιήθηκαν οι Μπράουν, Ποτουρίδης, Γιανννούλης και Κοροβέσης.

Ο Νάστος είχε στο πλευρό του στα αμυντικά χαφ τον Νέιρα, και ο Βαζ ανέλαβε τον οργανωτικό ρόλο. Στις πλευρές της επίθεσης έπαιξαν οι Φερέιρα και Κουτσιανικούλης και στην κορυφή ο Σασί.

Πίσω στο σκορ χωρίς φάση…

Οι ποδοσφαιριστές του Δώνη είχαν την κατοχή στα πρώτα λεπτά, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν σωστά τακτοποιημένοι και στο κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας ήταν πολύ καλοί. Σταδιακά, μάλιστα, κατάφεραν να έχουν εκείνοι την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια τους.

Απέτρεψαν, έτσι, τον αντίπαλο να φτάνει με αξιώσεις απέναντι στον Σωτηρίου, ενώ επιθετικά θέλησαν να προκαλέσουν προβλήματα με την ταχύτητα των Φερέιρα και Κουτσιανικούλη, αλλά και τις εμπνεύσεις του Βαζ. Δεν τα κατάφεραν, βέβαια, και έτσι απουσίασαν οι μεγάλες φάσεις στο ματς.

Στο 41’, όμως, σε εκτέλεση κόρνερ, ο Ποτουρίδης τράβηξε τον Μακέντα, ο Κουτσιαύτης είδε πέναλτι και ο Ιταλός φορ έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα, με τον ΟΦΗ να μένει πίσω στο σκορ χωρίς ουσιαστικά να έχει δεχτεί ευκαιρία και σ’ ένα κακό χρονικά σημείο.

Τον «έπνιξε» και τον νίκησε  

Η άσχημη εξέλιξη, πάντως, δεν επηρέασε διόλου τους «ασπρόμαυρους», που βγήκαν αποφασισμένοι στην επανάληψη ν’ αντιδράσουν. Πίεσαν με μανία τους «πράσινους» από ψηλά, κυριάρχησαν στο χώρο του κέντρου και έπαιξαν ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο.

Με τους Βαζ και Νέιρα να κάνουν… όργια, τον Μπράουν να τρέχει ασταμάτητα από τα δεξιά και τον Φερέιρα να θέλει… λάσο για να τον πιάσουν οι ηττημένοι, ο ΟΦΗ βρισκόταν με μεγάλη άνεση απέναντι από τον Διούδη. Έφτιαχνε, έτσι, τη μία φάση πίσω από την άλλη. Στο 57’, επομένως, ήρθε η ισοφάριση με το αυτογκόλ του Μακέντα, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Σασί αστόχησε σε τετ α τετ. Στο 71’, όμως, ο Τυνήσιος «έγραψε» το 1-2, αφού πήρε το «ριμπάουντ», έπειτα από απόκρουση του Διούση σε πλασέ του Φερέιρα.

Ο ΟΦΗ συνέχισε να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό της συνάντησης και κράτησε χωρίς πρόβλημα μέχρι το φινάλε το προβάδισμα. Στο 78’, μάλιστα, ο Γιακουμάκης με υπέροχη ενέργεια και πλασέ σημείωσε το 1-3. To μοναδικό μελανό σημείο στο ματς για τον ΟΦΗ η αποβολή του Νέιρα στο 90’ με 2η κίτρινη.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Στάικος, Άλτμαν (28’ λ.τρ. Κάτσε), Δώνης, Μακέντα, Μουνιέ (69’ Αρμενάκας), Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης (61’ λ.τρ. Καμπετσής), Παντελάκης.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Ποτουρίδης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νάστος, Νέιρα, Βαζ (88’ Κυριακίδης), Φερέιρα, Κουτσιανικούλης (46’ Ντίνας), Σασί (78’ Γιακουμάκης).

Θυμηθείτε το live  του ματς

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο χέρι του: Η βαθμολογία στην «ουρά» μετά το διπλό του ΟΦΗ

Δείτε τα γκολ της μεγάλης ανατροπής του ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.