Νέιρα: Οι αριθμοί και η διαχείριση που τον διατήρησαν σε τοπ επίπεδο

Απόψεις

Η λογική ποδοσφαιρική αντίληψη των πραγμάτων που έφερε έναν άλλο Νέιρα και τον διατήρησε σε υψηλό επίπεδο.

Ο Αργεντινός στο ματς με τη Λαμία ήταν πάλι εκ των MVP. Δεν σκόραρε, αλλά αυτό δεν χρειάζεται, το έχει κάνει ήδη 6 φορές στο εφετινό πρωτάθλημα. Μοίρασε την (εξαιρετική) ασίστ στον Στάικο για το 0-1, είχε μία μεγάλη ευκαιρία πριν από το γκολ του συμπαίκτη του και σε γενικές γραμμές προσέθεσε ακόμα μία εμφάνιση υψηλού επιπέδου.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές την τρέχουσα σεζόν ότι ο Αργεντινός διανύει την καλύτερη χρονιά του με την φανέλα του ΟΦΗ και αυτό οφείλεται τόσο στη διαχείριση από πλευράς τεχνικού επιτελείου όσο και στη δική του αντίληψη των πραγμάτων.

Ο Χουάν Νέιρα δεν είναι πλέον ο ποδοσφαιριστής που θα βγάλει μία γεμάτη σεζόν, θα παίξει σε όλα τα παιχνίδια. Και πάλι, όμως, μπορεί να δώσει 20 ποιοτικούς αγώνες στους οποίους θα κάνει τη διαφορά, θα αφήσει το στίγμα του και δεν θα είναι απλώς μία καταγραφή στο φύλλο αγώνα.

Την εφετινή σεζόν έχει 19 αγώνες, όσους είχε πέρυσι σε όλη τη χρονιά, ενώ απομένουν 5 αγωνιστικές για να τελειώσουν τα πλέι άουτ. Καμία σχέση προφανώς με τις 30 που είχε την περίοδο 2019-2020 (20 μέτρησε την πρώτη του χρονιά με την φανέλα του ΟΦΗ).

Πέρυσι ο Νέιρα τελείωσε με 3 γκολ, εφέτος μετράει ήδη 6, ένα παραπάνω από τις πρώτες του δύο σεζόν στον Όμιλο όπου σκόραρε σε αμφότερες 5 φορές. Φέτος έχει 6 γκολ σε 39 τελικές, πέρυσι στις ίδιες ακριβώς είχε 3, τη σεζόν 2019-2020 είχε 5 σε 44 και την προηγούμενη επίσης 5 σε 28.

Τα νούμερα δεν έχουν τις τόσες μεγάλες διαφορές ανά σεζόν, αλλά έχουν σταθερότητα κι εδώ ακριβώς είναι το κλειδί. Ο Αργεντινός είναι στα 33 και χρειάζεται σωστή διαχείριση για να παραμείνει σε τοπ επίπεδο και να προσφέρει τα μέγιστα όταν του ζητηθεί. Φέτος έγινε ακριβώς αυτό και φρόντισε ο ίδιος να βάλει χαλινάρι στην τρελή του επιθυμία να παίζει, άκουσε το τεχνικό επιτελείο και τον Νίκο Νιόπλια και παρέμεινε πρωταγωνιστής χωρίς να... του βγει η γλώσσα.

Σημαντικό στοιχείο την τρέχουσα σεζόν έχει να κάνει και με την ποιότητα στη μεσαία γραμμή της Κρητικής ομάδας. Εκτός του Μεγιάδο, ο ΟΦΗ είχε τον Γκαγιέγος, έχει και τον Τοράλ. Θυμηθείτε μόνο πώς συνδυάστηκε με τον Ισπανό στο γκολ του δεύτερου κόντρα στον Βόλο. Θυμηθείτε γενικότερα τις συνεργασίες που βγάζουν μεταξύ τους οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές. Ο ΟΦΗ ανέβηκε επίπεδο στα χαφ και παρέσυρε και τον Νέιρα που έβαλε ψηλότερα τον πήχη και ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό.

Ωραία είναι να χρησιμοποιούμε κλισέ ποδοσφαιρικές εκφράσεις, "παικταράς", "μαέστρος" κ.α. σε μία γενικότερη περιγραφή του ωραίου και του εντυπωσιακού, αλλά εδώ, στην περίπτωση του Νέιρα, φαίνεται ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο το ποιοτικό του παιχνίδι και πώς ομορφαίνει συνολικά την εικόνα της ομάδας του σε μία ώριμη παρουσία που τον αναδεικνύει ηγέτη. Τα credits πηγαίνουν σε αυτόν και στον Νίκο Νιόπλια. Ο τρόπος χειρισμού και η ορθή ποδοσφαιρική αντίληψη έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ βρήκε κίνητρο και θύμισε την σκληρή ομάδα που αγαπήσαμε

Το αυτονόητο και ο made in Greece ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.