Ο Άγιος Βασίλης άργησε ακόμη μια μέρα στο «Γεντί Κουλέ»!

08:10 | 04/01/2023

Ο ΟΦΗ δεν έχει το εύκολο γκολ, δεν έχει ακόμη ούτε τις μεταγραφές που θα έπρεπε ήδη να είναι εδώ - Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Ένα ακόμη απόγευμα στο γήπεδο του ΟΦΗ που αφήνει τη στυφή γεύση για το νικηφόρο αποτέλεσμα που δεν ήλθε. Μια ακόμη τίμια εμφάνιση που όμως ανέδειξε τις χτυπητές αδυναμίες της ομάδας να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό και ομάδα που δεν κερδίζει, βρισκόμενη ούσα στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, βλέπει τη θηλιά να μπλέκει ακόμα περισσότερο στο λαιμό της. Διότι καλή η προσπάθεια και ο ιδρώτας που έχυσαν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο, αλλά μην ξεχνάμε ο ΟΦΗ αντιμετώπισε δυο ομάδες, Ατρόμητο και Βόλο, που έπαιξαν χωρίς σφυγμό κι έδειξαν χτυπητές αδυναμίες κι εσύ το μόνο που κατάφερες είναι να πάρεις έναν βαθμό, χωρίς να μπορέσεις να βάλεις ούτε γκολ.

Η ομάδα δεν έχει το γκολ, ούτε το εύκολο ούτε το δύσκολο κι όση προπόνηση κι αν προσθέσει στο ρεπερτόριο του το club, θα περνούν οι μέρες και οι αγωνιστικές κι εμείς θα βλέπουμε τις χαμένες ευκαιρίες να φεύγουν και να μην ξανάρχονται!

Καμία προπόνηση δεν θα μάθει τον Ντίκο να βάζει γκολ, κανένας σχεδιασμός δεν θα αξιοποιήσει τον Νέιρα ως ψευτοεννιάρι κι αυτό είναι μια σκληρή πραγματικότητα. Δεν δημιουργούμε φάσεις, δεν παίζουμε από τα φτερά καθώς οι πλάγιοι μας δεν έχουν την ικανότητα να διεμβολίσουν και βέβαια αν σκοράραμε θα καταρρίπταμε τον κανόνα που θέλει τους φορ να κάνουν τη διαφορά στην επίθεση κι εμείς έχουμε ξεχάσει πως είναι να έχεις έναν τέτοιο στην ομάδα σου.

Ο ΟΦΗ λοιπόν πήρε το ελάχιστο δυνατό από δυο παιχνίδια στο Ηράκλειο, που τώρα πια εκ της εμφανίσεως που έκαναν οι αντίπαλοι του, δεν πήρε τίποτα. Ο ΟΦΗ έκανε υπομονή στο μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού και το πλήρωσε. Σε μια ακόμη μεταγραφική περίοδο κι ενώ η ομάδα πονά τρανταχτά, ακολουθεί τον ίδιο δρόμο.

Τώρα δεν υπάρχουν κακοί δράκοι (οι Σαμαράδες) για να τους ρίξουμε στον ομιλίτικο Καιάδα. Τώρα ο Νταμπράουσκας παίρνει την ευθύνη πάνω του, καθώς είναι ο απόλυτος άρχοντας και μόνο από εκείνον θα ακούσουμε τα ευχάριστα.

Η ομάδα καθυστερεί εκεί όπου θα έπρεπε να είχε τις προσθήκες πριν τις γιορτές, αλλά και πάλι περιμένει. Είναι θέμα παικτών, είναι θέμα χρημάτων, είναι τα θέλω του Λιθουανού που κάνουν δύσκολη εξίσωση την απόκτηση παικτών που θα φέρουν την πολυπόθητη ποιότητα, κανείς δεν ξέρει.

Αυτό που βάσιμα ξέρουμε πως αυτοί οι παίκτες που και βελτιωμένοι είναι και υπερέβαλαν εαυτό, αυτά μπορούν αυτά κάνουν. Τίποτε παραπάνω. Δυο εξτρέμ, ένας φορ κι ένα οκτάρι, αυτά έχει ανάγκη η ομάδα που νοικοκυρεύτηκε πίσω… αλλά ως εκεί.

Τώρα μας περιμένει ένας Γολγοθάς σε Αγρίνιο και Τούμπα για να υποδεχτούμε μετά τον κακό μας δαίμονα Αστέρα Τρίπολης. Μόνο ευχάριστο πως παίζουμε εκτός, με ό,τι αυτό σημαίνει για το φετινό ΟΦΗ που δεν έχει πια αίγλη έδρας. Η χρονιά θα βγει πολύ δύσκολα- όλο και πιο δύσκολα και μακάρι να έχει και φέτος… λαδάκι- αφού χάθηκε η διπλή μεγάλη ευκαιρία με Ατρόμητο και Βόλο. Και δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συμβεί όταν θα έλθουν και ομάδες που θα παίζουν στοιχειωδώς μπάλα!

Θες ένα αποτέλεσμα εκτός προγράμματος κι ας ελπίσουμε να έλθει με τον Παναιτωλικό για να αλλάξει και λίγο την πολύ κακή ψυχολογία της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Βόλος 0-0

Τα highlights του αγώνα

Νταμπράουσκας: «Πριν από τις μεταγραφές, προπόνηση»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.