Ο «αποχαιρετισμός» του Μακρόν στον Εμπαπέ

11:00 | 28/02/2024

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν παρέθεσε δείπνο στο Παλάτι των Ηλυσίων στο περιθώριο της επίσκεψης του Εμίρη του Κατάρ στη χώρα, για τις συζητήσεις σχετικά με την προσπάθεια κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Στους επίσημους καλεσμένους του Γάλλου Προέδρου ήταν κι ο Γάλλος σούπερ σταρ των «τρικολόρ» και της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ, με την κουβέντα να φτάνει κάποια στιγμή και στο ποδόσφαιρο. Η Παρί είναι άλλωστε η ομάδα που υποστηρίζει ο Εμανουέλ Μακρόν και στο δείπνο ήταν καλεσμένος ο ιδιοκτήτης των πρωταθλητών Γαλλίας, σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Τάνι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Εμπαπέ.

Η όλη συζήτηση δεν αποσκοπούσε σε προσπάθεια να... μεταπειστεί και να μην επιμείνει στην απόφασή του να αποχωρήσει απ’ την Παρί το προσεχές καλοκαίρι κι αυτό διευκρινίστηκε με κατηγορηματικό τρόπο απ’ την Προεδρεία της Γαλλικής Δημοκρατίας. Αλλά η κουβέντα που έγινε σε πάρα πολύ φιλικό τόνο, ήταν πιο πολύ ένας «αποχαιρετισμός» προς τον Μπαπέ, μετά από 6 πολύ «γεμάτα» χρόνια στην Παρί.

«Καλή τύχη», φέρεται να ευχήθηκε ο Εμίρης του Κατάρ στη χειραψία του με τον Μπαπέ, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν κάνοντας χιούμορ του τόνισε «...τώρα θα μας δημιουργήσεις περισσότερα προβλήματα». Στη συνέχεια ο Γάλλος πρόεδρος απευθύνθηκε στον σεΐχη μιλώντας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που διοργάνωσε η χώρα του, με τη Γαλλία να χάνει το τρόπαιο στα πέναλτι από την Αργεντινή.

«Τι όμορφες αναμνήσεις, αλλά και στιγμές που δεν ήταν τόσο καλές σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό το εξωπραγματικό παιχνίδι του Κιλιάν, η μνήμη της ευκαιρίας του Κολό Μουανί που είναι ακόμα ζωντανή στις γαλλικές καρδιές.

Αλλά φαίνεται πόσο όμορφο είναι το άθλημα. Τα καταφέρατε με μία εκπληκτική διοργάνωση, η οποία είχε τον πιο θεαματικό τελικό στην ιστορία. Η Γαλλία ανταποκρίθηκε με τους φιλάθλους της, τις δυνάμεις ασφαλείας, τις εταιρίες και τους ποδοσφαιριστές της...» τόνισε ο Μακρόν.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.