Ο απολογισμός του πρώτου φιλικού

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ έχασε από την Μπέρσοτ, όμως πήρε καλό βαθμό σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού του.

Τα φιλικά της προετοιμασίας ξεκίνησαν με ήττα για τον Όμιλο, αλλά αυτό έχει την μικρότερη σημασία. Μεγάλο κλισέ, αλλά και μεγάλη πραγματικότητα.

Το πιο ανησυχητικό φυσικά θα ήταν αν οι «ασπρόμαυροι» πετούσαν… φωτιές από τα μέσα Ιουλίου. Ο αντίπαλος ήταν δυνατός, καθώς δεν αποκλείεται να προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία Βελγίου (εφόσον «πέσει» για στημένα  η Μαλίν), κάτι που σημαίνει ότι το ματς προσφερόταν για συμπεράσματα.

Το σύνολο του Ηρακλείου παρουσίασε στοιχεία, που προφανώς άφησαν ικανοποιημένο τον Γιάννη Σαμαρά και τους συνεργάτες του.

Τι άρεσε…

Σωστή κυκλοφορία: Σε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ο ΟΦΗ είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Είχε υπομονή στο παιχνίδι του, προσπάθησε ν’ αναπτυχθεί σωστά, κυρίως από τις πλευρές, με τα εξτρέμ να κλείνουν μέσα και τα ακραία μπακ ν’ ανεβαίνουν συχνά. Γενικότερα έπαιξε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ του.

Πρέσινγκ: Το κομμάτι αυτό θέλει δουλειά, βεβαίως, για να φτάσει σε υψηλό βαθμό απόδοσης και «παραγωγικότητας». Είναι, όμως, αλήθεια ότι τα αρχικά μηνύματα ήταν ενθαρρυντικά. Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ πίεσαν ψηλά, «έκλεψαν» μπάλες και δεν επέτρεψαν σε σημαντικό μέρος του αγώνα στους Βέλγους να κάνουν παιχνίδι.

Τρεξίματα: Η δουλειά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης φαίνεται ν’ αποδίδει «καρπούς» με το «καλημέρα». Όσοι έπαιξαν… ίδρωσαν τη φανέλα. Είχαν καλά τρεξίματα στον αγωνιστικό χώρο και είναι ξεκάθαρο πως ο ΟΦΗ δε θα παρουσιάζει πλέον τα συμπτώματα κόπωσης της περασμένης σεζόν.

Πάθος και διάθεση: Οι «ασπρόμαυροι» είχαν ενέργεια, ψυχή και πάθος στον αγωνιστικό χώρο. Αντιμετώπισαν την αναμέτρηση ως επίσημη και «πάλεψαν» σε κάθε φάση της. Διαθέτουν πλέον πνεύμα νικητή και αυτό σίγουρα συγκαταλέγεται στα συν.

Τι δεν άρεσε… 

 Η αρχική ολιγωρία: Ο ΟΦΗ δέχτηκε το πρώτο γκολ της νέας σεζόν πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της συνάντησης με την Μπέρσοτ. Οι Βέλγοι… έπιασαν στον ύπνο τον Όμιλο και με μία πάσα δημιούργησαν προϋποθέσεις απειλής, ενώ με τη δεύτερη σκόραραν. Λογικά θα επισημανθεί και είναι κάτι που φυσικά διορθώνεται.

Λάθη τακτικής: Και αυτό αποτελεί ένα κομμάτι που είναι για την εποχή στο… πρόγραμμα. Είχε να κάνει κυρίως με τις τοποθετήσεις των παικτών στο χορτάρι, που κάποιες φορές έδωσαν την ευκαιρία στον αντίπαλο να βγει με αξιώσεις στο προσκήνιο. Χρόνος υπάρχει, δουλειά γίνεται… Οπότε…

Έλλειψη δημιουργίας: Η Μπέρσοτ δεν ένιωσε κίνδυνο στα μετόπισθεν, αν και ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που είχε την πρωτοβουλία. Η ομάδα του Ηρακλείου υστέρησε δημιουργικά, αλλά υπάρχει λόγος, χωρίς αυτό ν’ αποτελεί δικαιολογία. Όταν, ωστόσο, μπουν οι Νέιρα, Βαζ, Φερέιρα και Μάνος, που δεν έπαιξαν χθες, τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα για τους «ασπρόμαυρους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Τα «μπράβο», τα «γκάζια» και οι παρατηρήσεις

ΟΦΗ-Μπέρσοτ 0-2: Ξεμούδιασμα και δοκιμές

Σαμαράς: «Ήταν απλά μία καλή προπόνηση»

Μαρινάκης: «Θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε»

Την Κυριακή τα νεότερα για τον Τσιλιανίδη

Όλα τα νέα της προετοιμασίας του ΟΦΗ στην Ολλανδία

Πότε φτάνει ο Σίμος στο Άπελντορν

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.