Ο «άρρωστος» ΟΦΗ ψάχνει το δικό του εμβόλιο

Απόψεις

Άμα τη εμφανίσει της πανδημίας στην Ελλάδα, ο ΟΦΗ φανέρωσε απότομα... υποκείμενα νοσήματα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, όπου (συνήθως) ανακοινώνεται η... λυπητερή των περιοριστικών μέτρων και των αυστηρών συστάσεων, έμπλεος συγκίνησης, ανασκάλεψε στη μνήμη του τη συμπλήρωση ενός χρόνου απ’ το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ένα κομμάτι πικρής τούρτας βγήκε απ’ το ψυγείο του μυαλού μας. Με τις υγείες μας και μόνο καλά να μας εύρουν από εδώ και πέρα.

Η επετειακή συνθήκη είναι ιδιάζουσα, θαρρείς πώς ο αόρατος “εχθρός” φυσώντας το κεράκι των γενεθλίων του (που να’ ναι τα τελευταία του!), περιόρισε το οξυγόνο στον οργανισμό του ΟΦΗ! Το λάδι στο καντήλι, που αργοσβήνει, λιγοστεύει και η (μέχρι πέρσι καλοκουρδισμένη) “ασπρόμαυρη” μηχανή κινδυνεύει να σκουριάσει και να βγει σε... απόσυρση, πριν τις κρίσιμες “στροφές” των πλέι άουτ. Η εικόνα στο χορτάρι ωθεί και τους πιο τολμηρούς και αισιόδοξους να αλλάξουν κανάλι και... πλευρό, στην ιδέα και μόνο μιας εύκολης παραμονής.

Οι καρδιακοί αποφεύγουν (και καλά κάνουν - ακόμη και νοερά), όπως ο “έξω από εδώ” το λιβάνι ένα πιθανό... ριμέικ του προπέρσινου θρίλερ. Δεν είναι κάθε μέρα... Κυριακή κι ο Ναμπί δεν είναι διαθέσιμος.

Η καταραμένη... επέτειος

Ποιος το περίμενε! Απ’ το φουαγιέ του Europa League, τον περασμένο Σεπτέμβρη, φάτσα με τα κακοτράχαλα της Superleague 2!

Την 1η Μαρτίου συμπληρώνεται ένας χρόνος απ’ την τελευταία άνετη επικράτηση (3-0) του Ομίλου. 365 μέρες πριν, ο Γιώργος Σίμος και οι παίκτες του παρουσίαζαν ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο, έχοντας κερδίσει τον σεβασμό σχεδόν όλων των αντιπάλων.

Οι φίλοι της ομάδας έχουν να δουν... μπάλα (κανονικά και με τον νόμο!) από εκείνο το στοιχειωμένο 3-0 επί της Λαμίας, με το οποίο σφραγίστηκε το εισιτήριο για την Ευρώπη. Έκτοτε, ήρθε ο ... ιός.

Θα βγει ζωντανός απ’ την... εντατική;

Άμα τη εμφανίσει της πανδημίας στην Ελλάδα, ο ΟΦΗ φανέρωσε απότομα ... υποκείμενα νοσήματα. Αυτομάτως, εντάχθηκε στις ευπαθείς... ομάδες. Η αγωνιστική του κατάσταση έχριζε νοσηλείας και πλέον βαδίζει ντουγρού για εντατική και διασωλήνωση. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Ούτε οι... φανέλες, ούτε το σήμα δεν θυμίζουν πια τον περσινό ΟΦΗ. Απ’ τα πλέι οφ κι έπειτα, σαν να βγήκαν οι... σωσίες των παικτών στον αγωνιστικό χώρο. Ουδείς ασχολείται με τα “κοψίματα” του Μεγιάδο ή τις ασίστ του Νέιρα, αλλά με τις κάρτες που έχει “μαζέψει” το δίδυμο των Αργεντινών.

Στην επίθεση... ξηρασία και στην άμυνα “βροχή” τα γκολ. Και το ταξίμετρο συνεχίζει να γράφει στην τυφλή πορεία προς τον γκρεμό!

Οι πολλοί και μαζεμένοι τραυματισμοί δίνουν ένα ... ισχυρό άλλοθι στον Γιώργο Σίμο, απόντος και του (αναντικατάστατου όπως αποδείχθηκε) Ζοάο Φιγκεϊρέντο. Όμως, το ότι ο “ασπρόμαυρος” ποδοσφαιρικός οργανισμός έμεινε... γυμνός μεταγραφικά, και θυμίζει πιο πολύ νοσοκομείο από ομάδα, είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τους διοικούντες την ΠΑΕ. Ένα ευχέλαιο δεν θα έβλαπτε, σε συνδυασμό με την επαναξιολόγηση των εμπλεκόμενων προσώπων, που στελεχώνουν τα επιτελεία των γυμναστών, των ιατρών και των φυσικοθεραπευτών.

Ένας... Μπεθάρες λείπει

Ένας ποδοσφαιριστής με την ψυχή του Χουάν Χοσέ Μπεθάρες λείπει απ’ την μεσαία γραμμή και γενικότερα απ’ τα αποδυτήρια του “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”. Ο Ισπανός χαφ ήταν απ’ τους ελάχιστους διασωθέντες του “ναυαγίου” του 2009, όταν οι Κρητικοί υποβιβάστηκαν στην Β’ Εθνική έπειτα από 33 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στα μεγάλα σαλόνια. Πολλοί αναπολούν ακόμη και σήμερα τον εκρηκτικό Ανδαλουσιάνο, ο οποίος έτρωγε ... σίδερα και φρόντιζε να καλύπτει τις σωματικές του αδυναμίες (είχε τα κιλάκια του) με το ασίγαστο πάθος του. Καμιά φορά ξέφευγε, αλλά όλοι ήξεραν ότι θα ...πεθάνει για τους συμπαίκτες του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τελείωσε το παραμύθι, έρχεται ο δράκος!

Εικόνα σου είμαι Σωτηρίου και σου μοιάζω


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.