Ο Χριστογεώργος, η μίρλα και οι μεταγραφές

Απόψεις

Από την Τρίπολη, στη... Λάτσιο και από τη μίρλα στη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Ας τα βάλουμε κάτω με τη σειρά.

Όσο γεμάτο ήταν το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ και όσο γεμάτα συναισθήματα άφησε στους φίλους του ΟΦΗ, άλλο τόσο γεμάτη ήταν η εβδομάδα που προηγήθηκε με τον οργανισμό να κρατάει με όσα έγιναν, καταλήγοντας στη μεγάλη κυριακάτικη νίκη.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά:

Ψυχολογία

Ο ΟΦΗ έχει κερδίσει ΠΑΟΚ και Άρη. Είχε να το κάνει από την εποχή του Γκέραρντ. Κέρδισε δύο ομάδες με τις οποίες αγνοούσε τη νίκη τα τελευταία χρόνια και ήταν σαν «κακό σπυρί». Με τα αποτελέσματα αυτά επέστρεψε στην κανονικότητα που ορίζει το μέγεθος της ομάδας και το «Γεντί Κουλέ» αποκτά ξανά τον... τρόμο για τους αντιπάλους. Η νίκη αυτή θα εκτοξεύσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών που πλέον μετά το ηχηρό χαστούκι στην Τρίπολη ξέρουν καλά πως δεν έχουν περιθώρια να επαναληφθεί κάτι τέτοιο στα επόμενα ματς. Επαθαν, θα δούμε αν έμαθαν.

Χριστογεώργος

Φανταστείτε πώς εργάζεστε σε μία εταιρεία και αδειάζει μία θέση καλύτερη από τη δική σας. Το αφεντικό σας ενημερώνει πως θα καλύψετε εσείς τη θέση και την ίδια ώρα οι συνάδελφοι, αλλά και οι πελάτες της εταιρείας αρχίζουν να λένε πώς είστε άπειρος και χρειάζεται άμεση ενίσχυση με κάποιον πιο έμπειρο υπάλληλο για τη συγκεκριμένη θέση. Πώς θα αισθανόσασταν; Κάπως έτσι ήταν η όλη φάση με τον Χριστογεώργο μετά την πώληση Μανδά. Εμείς, βέβαια, τα είχαμε γράψει από την αρχή του καλοκαιριού: ο Νταμπράουσκας εμπιστεύεται τον νεαρό γκολκίπερ και αυτός θα αντικαταστήσει τον Μανδά εφόσον πωληθεί. Η μίρλα, βέβαια, είναι χαρακτηριστικό πολλών φίλων του ΟΦΗ εξ ου ο... πανικός για την πώληση του Μανδά και για το γεγονός πως ο Νίκος Χριστογεώργος θα παίξει βασικός με τον ΠΑΟΚ. Κανένας σεβασμός στο ίδιο το παιδί που εύλογα είχε να κουβαλήσει το άγχος, είχε να αντιμετωπίσει και μία κατάσταση που σίγουρα δεν τον βοηθούσε. Με την εμφάνισή του την Κυριακή έδωσε απαντήσεις και έδειξε πως έχει το ταλέντο να γίνει ο νέος Μανδάς. Προφανώς πρέπει να ψηθεί και θα γίνει μέσω των αγώνων όπως ακριβώς έγινε και με τον γκολκίπερ, πλέον, της Λάτσιο.

Νταμπράουσκας

Πολλά credit στον προπονητή του ΟΦΗ όχι μόνο για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, αλλά γιατί μετά τη σφαλιάρα από τον Αστέρα στην Τρίπολη κράτησε όρθια την ομάδα και έχτισε πάνω σε αυτή την αποτυχία για να έρθει μία μεγάλη νίκη. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας δούλεψε όλη την εβδομάδα όχι μόνο για να μην επαναληφθεί η τραγική εμφάνιση της Τρίπολης, αλλά για να φτιάξει το κατάλληλο σύνολο (τακτικά και ψυχολογικά) για το δύσκολο παιχνίδι με τον Δικέφαλο του Βορρά. Δεν είναι καθόλου εύκολο μετά από ένα τέτοιο στραπάτσο να προετοιμάσεις μία ομάδα για ένα τέτοιο ματς υψηλών απαιτήσεων και εντάσεων. Και τα κατάφερε περίφημα, ακόμα και στη διάρκεια του αγώνα με τη διαχείριση που έκανε.

Κόσμος

Και επειδή αναφέραμε πιο πάνω τη μίρλα που χαρακτηρίζει πολλούς, ο ΟΦΗ μετράει δύο εντός έδρας παιχνίδια, δύο δύσκολα παιχνίδια, με τον κόσμο να είναι ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΣ. Όχι μόνο γέμισε το «Γεντί Κουλέ», αλλά άφησε έξω από το γήπεδο κάθε ίχνος εσωστρέφειας στηρίζοντας από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό το σύνολο του Νταμπράουσκας. Την έδρα την κάνουν τα αποτελέσματα, αλλά την κάνει και ο κόσμος και εφέτος οι φίλαθλοι έχουν δείξει πώς θα είναι ο 12ος παίκτης. Το μόνο που χρειάζεται είναι στήριξη, αλλά και υπομονή και όλα θα πάνε καλά. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται.

Πρόγραμμα

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, έχει 6 βαθμούς σε τρία παιχνίδια, τα δύο εκ των οποίων με Άρη και ΠΑΟΚ. Εύκολο το πρόγραμμα δεν το λες, αλλά ο Όμιλος ολοκληρώνει την πρώτη τριάδα και του μένει ένα «αχ» λόγω της σφαλιάρας στην Τρίπολη και ένα «what if» αν είχε πάρει κάτι καλύτερο από αυτό το παιχνίδι. Από μόνο του τούτο συνιστά επιτυχία και πλέον ο Όμιλος κοιτάζει μπροστά. Το μπροστά έχει τη Λαμία εκτός έδρας, τον Ατρόμητο εντός και τον Παναιτωλικό εκτός μέχρι το επόμενο μεγάλο παιχνίδι, αυτό με την ΑΕΚ στο «Γεντί Κουλέ» την 7η αγωνιστική. Ακολουθεί, δηλαδή, μία τριάδα αγώνων που ο ΟΦΗ πρέπει να στοχεύσει ψηλά και να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί και έπειτα να πάει να παίξει με την ΑΕΚ στο επόμενο ντέρμπι που έχει να δώσει. Με τη βαριά ήττα στην Τρίπολη να είναι ακόμα νωπή είναι εύλογο να υπάρχουν χαμηλοί τόνοι, αλλά τώρα είναι η ευκαιρία του ΟΦΗ να αποδείξει ότι είναι ομάδα των πλέι οφ και να σταματήσει να είναι... ασανσέρ.

Μεταγραφές

Και πάμε σε αυτό που θα μας απασχολήσει τις προσεχείς μέρες. Τα δεδομένα τα ξέρετε: ο ΟΦΗ πάει για «6άρι», θα πάει για γκολκίπερ για να συμπληρωθεί η τριάδα με Σωτηρίου και αν βρει κάτι καλό θα πάει και για φορ. Πιο κοντά είναι το «6άρι», με τους στόχους να έχουν εντοπιστεί και να υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις. Οπως έχει πει ο Νταμπράουσκας, μεταγραφές θα γίνουν για να βοηθηθεί ο ΟΦΗ και όχι απλώς για να γίνουν, οπότε η Κρητική ομάδα ψάχνει το κάτι καλό που θα έρθει να «κουμπώσει» στο ρόστερ και να το ενισχύσει ακόμα περισσότερο.

ΥΓ: Καμία ομάδα αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα δεν είναι έτοιμη, παρά μόνο όσες συμμετείχαν στα ευρωπαϊκά προκριματικά είναι ένα κλικ πιο μπροστά. Κι όμως, ο ΟΦΗ κουβαλάει ένα «πρέπει» στις πλάτες του για την ετοιμότητά του. Και δεν αποτελεί άλλοθι αυτό για την ήττα στην Τρίπολη, αλλά κάτι σημαντικό που πρέπει να καταγράφεται για να γίνεται αντιληπτή η πραγματικότητα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο ΟΦΗ έχει κάνει ό,τι έχει κάνει χωρίς να έχει ρολάρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O Νταμπράουσκας αλλάζει ρόλους, ο πάγκος δίνει νίκες στον ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.