O Νταμπράουσκας αλλάζει ρόλους, ο πάγκος δίνει νίκες στον ΟΦΗ

Απόψεις

Ο ΟΦΗ της υπομονής, ο Νταμπράουσκας που μεγαλώνει το ρόστερ, οι παίκτες - κλειδιά και ο Φελίπε που ακόμα ψάχνει τον καλό του εαυτό

Ένας διαβασμένος, ουσιαστικός και ψύχραιμος ΟΦΗ εμφανίστηκε στο ''Γεντί Κουλέ'' το βράδυ της Κυριακής απέναντι στον ΠΑΟΚ. Aποτέλεσμα ήταν η κρητική ομάδα να πετύχει την 2η της νίκη στο πρωτάθλημα, σε παρόμοιο χρονικό σημείο σε σχέση με τον Άρη, σε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

ΑΛΛΑΞΕ ΡΟΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΑ

Τρία ματς, δύο νίκες, τρία εντελώς διαφορετικά παιχνίδια. Ο Λιθουανός προπονητής έχει καταλήξει στους 8-9 βασικούς ποδοσφαιριστές που αν είναι υγιείς και σε καλή κατάσταση, θα ξεκινούν τα ματς. Παρά τα προβλήματα ομοιογένειας που αντιμετωπίζουν οι τρεις στόπερ, το 3-6-1 δύσκολα θα αλλάξει pregame. Μόνο σε συνθήκες, κατά την διάρκεια του αγώνα.

Πέρα από την αλλαγή στο τέρμα λόγω μεταγραφής Μανδά, ο Νταμπράουσκας κάνει αλλαγές έως τώρα σε άμυνα και επίθεση, ΟΧΙ στα χαφ. Ντίκο - Τοράλ, Ντίκο - Φελίπε, Φελίπε - Ριέρα, οι τρεις παραλλαγές έως τώρα στο επιθετικό κομμάτι. Ο ΟΦΗ έχει παρατάξει διαφορετική δυάδα στην θέση ''9'' και στον χαφ πίσω από τον φορ, στα τρία ματς, ενώ η παρουσία του Πασαλίδη στην 11αδα του έδωσε μια φρεσκάδα και μια μεγαλύτερη οξυδέρκεια δημιουργικά. Είναι ξεκάθαρο ότι Λαμπρόπουλος - Βούρος - Καρώ, την δεδομένη στιγμή, δεν ταιριάζουν.

Ο ΟΦΗ από την αρχή έδειξε μια διάθεση υπομονής, ξέροντας τα υπέρ και τα κατά του - έως χθες - αήττητου ΠΑΟΚ. Οι τρεις χαφ (Μεγιάδο - Μπάκιτς - Γκαγέγος) μένουν οι ίδιοι στο πλάνο, όμως ο Νταμπράουσκας στο χθεσινό ματς έδωσε διαφορετικό ρόλο στους Μπάκιτς - Γκαγέγος. Ο Χιλιανός έπαιζε πιο ψηλά την πίεση, είχε το νου του περισσότερο στο ντουμπλάρισμα στον Ζίφκοβιτς και λιγότερο κεντρικά ενώ και ο Μπάκιτς έπαιζε σε χαμηλότερα μέτρα από τον Ριέρα, με στόχο να βοηθάει στην λειτουργία του ΟΦΗ από την άξονα. Οι αρκετοί χαφ του δίνουν την δυνατότητα να αλλάζει ρόλους. Άλλοτε πιο χαμηλά ο Ριέρα, άλλοτε ο Τοράλ, ο Γκαγέγος μπορεί να παίξει 6αρι, μπορεί και 8αρι.

Ο ΠΑΓΚΟΣ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΙΚΕΣ

Το βασικότερο όμως που αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά από το χθεσινό ματς, είναι ότι ο φετινός ΟΦΗ έχει λύσεις από τον πάγκο. Θα έχει περισσότερες με ακόμα έναν φορ και ένα 6αρι, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Ο σκόρερ Αμπάντα ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την ασίστ στον Νέιρα με τον Άρη, ο Λαμπρόπουλος μπήκε στη θέση του Καρώ, στα χαφ μπήκαν αλλαγή οι Τοράλ - Νέιρα, ενώ ο Ντίκο είναι μια ποιοτική λύση του Φελίπε που δείχνει στο ξεκίνημα λίγο βαρύς. Θυμίζω δεν χρησιμοποιήθηκε ο Μοσκέρα που τόσο έχει βοηθήσει με Φιορεντίνα, Άρη και Αστέρα.

Ο ΟΦΗ την Κυριακή θα μπορούσε να χάσει το ματς με ένα ''ξενέρωτο'' 0-1 απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ χωρίς πολλές τελικές, που δεν έθελξε με την απόδοση του. Δεν ήταν επιθετικός ο ΟΦΗ, αλλά δεν ήθελε να ήταν επιθετικός. Θα μπορούσε, επίσης, το παιχνίδι να λήξει 0-0. Το χθεσινό αποτέλεσμα δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το τι ματς είδαμε.

Σε αγώνες με τέτοια προσέγγιση, με 3-6-1, η κατάσταση του φορ θα κρίνει και σε μεγάλο βαθμό την δημιουργία της ομάδας. Πόσες αντοχές και πόση οξυδέρκεια έχει να κατεβαίνει χαμηλά για να βοηθάει. Ο Φελίπε, πιθανότατα, θα παρουσιαστεί πιο έτοιμος μετά την διακοπή. Ο Νταμπράουσκας δείχνει να ξέρει καλά την ομάδα του, επενδύει στις 5 αλλαγές που έχει στην διάθεση του και μέσα από αυτές βρίσκει έως τώρα λύσεις. Θα υπάρχουν καλά και άσχημα βράδια, όμως ο Λιθουανός δείχνει ξεκάθαρη διάθεση να ''μεγαλώσει'' το ρόστερ με στόχο να κάνει το ίδιο και γενικά με τους στόχους της ομάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καλιά πονά στο... ενενηνταεπτά!

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-0

Δείτε τα highlights του αγώνα

Οι δηλώσεις του Βάλντας Νταμπράουσκας μετά τη μεγάλη νίκη

Οι πανηγυρισμοί στο «Γεντί Κουλέ» στο φινάλε του ματς

Η παθιασμένη ομιλία του Νταμπράουσκας!

Η βαθμολογία της Super League

Η αποθέωση των φιλάθλων στον Χριστογεώργο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.