Ο διαβασμένος Παπαδόπουλος και οι «στρατιώτες»

SMS
09:16 | 10/12/2018

Ο Νίκος Παπαδόπουλος σταμάτησε τον Παναθηναϊκό στην πιο επιβλητική εμφάνιση του ΟΦΗ εφέτος. Και υπάρχει λόγος.

Δείτε τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Είναι το βλέμμα του Νίκου Παπαδόπουλου, η ένταση που βγάζει το πρόσωπό του, το πάθος που ξεχειλίζει. Ο ΟΦΗ, ο δικός του ΟΦΗ, αυτόν που χλεύασαν πολλοί, αλλά ο ίδιος με επιμονή και υπομονή πίστεψε, θριάμβευσε επί του Παναθηναϊκού. Της, κατά γενική ομολογία, μίας από τις καλύτερες ομάδες του εφετινού πρωταθλήματος.

Το 3-1 δεν ήταν απλώς μία νίκη πάθους και δύναμης. Ηταν μία νίκη τακτικής. Ο Νίκος Παπαδόπουλος είχε διαβάσει απόλυτα τον Παναθηναϊκό του Δώνη και ήξερε πως να τον αντιμετωπίσει. Αυτό που χρειαζόταν ήταν οι παίκτες να ακολουθήσουν πιστά και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τις εντολές του.

Αν κάτι χαρακτήριζε τον ΟΦΗ στο κυριακάτικο παιχνίδι ήταν το ασφυκτικό πρέσινγκ και η πίεση ψηλά. Κόντρα στο πολύ καλό passing game που έχει ο Παναθηναϊκός την τρέχουσα σεζόν, ο ΟΦΗ αποφάσισε να τον χτυπήσει ακριβώς εκεί. Τον ανάγκασε να ψάχνει με ψηλές και σαραντάρες μπαλιές τους παίκτες μπροστά με αποτέλεσμα να καταστρέψει τη δημιουργία του.

Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που χτίζει επιθέσεις από πίσω. Με υπομονή και σωστές πάσες για να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Ο Παπαδόπουλος το είχε διαπιστώσει αυτό, είχε παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια του τριφυλλιού την εφετινή σεζόν και ήξερε πως αν καταφέρει να χαλάσει το δημιουργικό κομμάτι τότε θα τον βραχυκυκλώσει.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να δείξει κάποια από τα στοιχεία του στο πρώτο μέρος. Μετά το 2-1, όμως και ειδικά στο δεύτερο μέρος, δεν είχε κανένα από τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Ο ΟΦΗ τον πίεσε και τον «έσκασε». Και το έκανε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ο ΟΦΗ της Κυριακής είχε διάρκεια. Από την αρχή μέχρι το τέλος έπαιξε στα «κόκκινα». Και όλοι εκτέλεσαν άριστα τις εντολές του «Παπ». Γι' αυτό το 3-1 είναι -πρωτίστως- η μεγαλύτερη νίκη του τεχνικού του ΟΦΗ.

Διαβάστε ακόμη:

* Δείτε τα γκολ του θριάμβου του ΟΦΗ

Τι δήλωσε στο Capitano.gr ο Μιχάλης Μπούσης

Οι δηλώσεις του Νίκου Παπαδόπουλου στη συνέντευξη Τύπου

Οι πανηγυρισμοί του Μπούση στα αποδυτήρια

Η βαθμολογία της Super League

Όλο το ρεπορτάζ από το Γεντί Κουλέ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.