Ο «ερωτικός» ΟΦΗ του Νταμπράουσκας

08:40 | 14/02/2023

Από το 0-0 του α' γύρου με τη Λαμία, στο 1-4! Η μέρα με τη νύχτα! Ο Δ. Καρυωτάκης γράφει για τον... Λιθουανικό ΟΦΗ.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Τότε που η μπάλα «καίει», τότε είναι που περιμένεις οι παίκτες που κάνουν τη διαφορά, να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και να πάρουν την ομάδα πάνω τους.

Έχει κανείς καμία αμφιβολία πως ο ΟΦΗ έχει τέτοιους παίκτες που είναι ένα και δυο… ταβάνια από τους ξυλοκόπους της Λαμίας; Μπορεί άραγε να συγκριθούν οι Τοράλ και Μπάκιτς με κάποιον από εκείνους που διαθέτει η Λαμία;

Στο α’ ημίχρονο κυνικός και αποτελεσματικός. Στο δεύτερο απολαυστικός και καταιγιστικός. Ατσάλινος και χαλύβδινος πίσω, δηλητηριώδης σαν οχιά και κόμπρα μπροστά.

Κι όταν με μια όχι και τόσο σπουδαία εμφάνιση στα πρώτα σαρανταπέντε είσαι μπροστά με 0-2, τότε στην επανάληψη περιμένεις… παπάδες και τους είδες.

Αλήθεια είναι πως μετά το γρήγορο γκολ του Τοράλ περιμέναμε να δούμε έναν καλύτερο ΟΦΗ, αλλά παραδόξως τον είδαμε να μην πατά καλά στο γήπεδο. Λάθη στη μεσαία γραμμή, επιπόλαιες κινήσεις όπως εκείνες του Λάρσον λίγο έλειψαν να ξαναβάλουν τους γηπεδούχους στο παιχνίδι που παίζανε σχεδόν μια κατηγορία κόντρα στον ΟΦΗ. Όμως δεν είχε μάγους και δεν είχε δώρα και έτσι ήλθε το δεύτερο γκολ του μεγάλου πρωταγωνιστή στο πρώτο ημίχρονο Μπάκιτς για να δείξει γιατί είναι ο παίκτης που πάνω του πρέπει να χτιστεί ο ΟΦΗ της επόμενης περιόδου.

Στο β’ ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν απόλαυση! Πιο πειστικός και προφανώς πιο άνετος μετά το 0-2 που ήλθε σε καθοριστικό σημείο, πέτυχε δυο ακόμη γκολ, δοκάρια και χαμένες ευκαιρίες πιστοποιώντας τη διαφορά χάους που χωρίζουν τις δυο ομάδες και δεν είναι απλά οι 11 βαθμοί της βαθμολογίας.

Κακά τα ψέματα έπαιζε η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος και από την άλλη μια από τις πιο φορμαρισμένες στο β’ γύρο. Εμφατική εμφάνιση, ουσιαστική, με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, που δείχνει πως το Γεντί Κουλέ είναι αλλού!

Βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, με πάμπολλες λύσεις, σε τίποτα δεν θυμίζει την ομάδα… ένα γύρο πίσω. Θυμίζω μόνο πως εκείνο κόντρα στη Λαμία ήταν το πρώτο παιγνίδι με τον Νταμπράουσκας στην κερκίδα και με το 0-0 βάσει των ευκαιριών τους, να είναι τιμητικό για την ομάδα μας. Αυτή λοιπόν είναι και η διαφορά του παλιού ΟΦΗ με τον…Λιθουανικό. Από το 0-0 στο 1-4! Η μέρα με τη νύχτα. Το σκορποχώρι από την ομάδα - καταιγίδα!

Τελειώσαμε λοιπόν οριστικά με τα συννεφάκια της παραμονής αν και με τέτοια εμφάνιση αναλογιζόμαστε πως χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τα πλέι οφ! Και τώρα ήλθε η ώρα να πάρουμε ένα ντέρμπι. Με την εικόνα που δείχνουν οι δυο ομάδες πλέον ΟΦΗ και Αρης, και με την ομάδα να βρίσκεται απαλλαγμένη από την ανάγκη να πάρει πάσει θυσία αποτέλεσμα, το παιχνίδι προσφέρεται για μια βραδιά βγαλμένη από εκείνες που πάντα (όταν είναι καλά ο ΟΦΗ) προσφέρει κόντρα στους Θεσσαλονικείς και να γιορτάσουμε έναν ολόκληρο γύρο αλλαγής και μεταμόρφωσης.

Μην ξεχνάμε πως το πάρτι της μετάλλαξης ξεκίνησε μ’ εκείνο το 1-1 στο Χαριλάου. Ώρα λοιπόν και για μια μεγάλη νίκη, εντός με τον κόσμο να γεμίζει ξανά το γήπεδο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πρώτο σχόλιο του Νταμπράουσκας μετά το 1-4 επί της Λαμίας

Λαμία-ΟΦΗ 1-4: Τα highlights του αγώνα

Τοράλ: «Δουλέψαμε πολύ γι' αυτό το παιχνίδι»

Νέιρα: «Το δεύτερο γκολ έπαιξε μεγάλο ρόλο»

Τρομερή ατάκα Νταμπράουσκας: «Απέχω πολύ από το να είμαι χαρούμενος»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.