Ο Γιακουμάκης βγήκε από το δικό του lockdown

Απόψεις

Η αγωνιστική του ανάσταση, η κλήση στην Εθνική και η προσωπική του δικαίωση

Rewind στο τέλος της προπέρσινης χρονιάς. ΟΦΗ-Πλατανιάς 3-2 με την παραμονή-θρίλερ μετά το επικό γκολ του Αντίλ Ναμπί. ΟΓιώργος Γιακουμάκης έχει σκοράρει νωρίτερα αλλά αφήνει τον ΟΦΗ με 10 παίκτες. Το ύψος και το βάθος. Αν έπρεπε να βρεθεί μία στιγμή να περιγράψει τη θητεία του στον ΟΦΗ θα ήταν ακριβώς αυτή.

Πριν τον Όμιλο, η ΑΕΚ. Το γκολ στο γήπεδο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό, σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων, το πρόσωπο εκείνης της χρονιάς και του πρωταθλήματος των «κιτρινόμαυρων». Ο Κρητικός φορ έδειχνε ότι βρήκε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη.

Επόμενη στάση ο ΟΦΗ. Στο σπίτι του, στο αγαπημένο του Ηράκλειο, στη μεγαλύτερη ομάδα του νησιού, με το πρότζεκτ εν εξελίξει και τους ανθρώπους του συλλόγου να τον αγκαλιάζουν από την πρώτη στιγμή. Η αναζήτηση της Ιθάκης που δεν βρήκε στην ΑΕΚ.

Ποτέ δεν απέδωσε αυτό που ο ίδιος ήθελε και είχε ορίσει, ποτέ δεν κατάφερε να γίνει ο Γιακουμάκης του ΟΦΗ. Παρ' όλα αυτά, ο Όμιλος προσπάθησε να τον κρατήσει και την επόμενη χρονιά, η ΑΕΚ δεν τον άφηνε, ο ίδιος επέστρεψε εκεί για τη δεύτερη ευκαιρία, δεν κατάφερε να βάλει στην άκρη τους άλλους επιθετικούς της ομάδας και η ιστορία συνεχίστηκε όπως ακριβώς είχε αρχίσει. Σαν ασανσέρ. Πάνω, κάτω, χαρές, λύπες, πανηγυρισμοί, απογοήτευση και κυρίως προσωπική αγωνία όχι για το μέλλον, αλλά για τη δική του αγωνιστική ανάσταση.

Ο «Γιακούμ» είναι ποδοσφαιριστής της ψυχολογίας, είναι παίκτης που θέλει να αισθανθεί σιγουριά, να μην έχει ανασφάλεια και να μην έχει την πίεση. Όταν μετακόμισε στην Ολλανδία για λογαριασμό της Φένλο δεν έλειψαν εκείνοι που το θεώρησαν πισωγύρισμα. Λες και η Ολλανδία είναι πρωτάθλημα κατώτερο από το δικό μας ή λες και έχουμε πολλές φορές την ευκαιρία να δούμε Έλληνες παίκτες να αγωνίζονται εκεί.

Ο Ηρακλειώτης επιθετικός απελευθερώθηκε. Βρήκε τον ποδοσφαιρικό εαυτό του, έγινε το νούμερο 1 της Φένλο, άρχισε να σκοράρει σε ρυθμούς «πυροβόλου». Πέτυχε το πρώτο, πέτυχε το δεύτερο, άρχισαν και τα εντυπωσιακά γκολ, ήρθε και η ασίστ, τα ψαλιδάκια, τα γυριστά, φτάσαμε και στην κορύφωση με το γκολ με την φανέλα της Εθνικής. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Γιώργος Γιακουμάκης έγινε το πρόσωπο της επικαιρότητας στο ολλανδικό πρωτάθλημα και ο σκόρερ που αναζητούσε εναγωνίως στην Εθνική ο Τζον Φαν Σιπ.

Η κλήση του εκεί δεν αποτέλεσε έκπληξη. Ο Ολλανδός προπονητής ξέρει απ' έξω κι ανακατωτά τα της πατρίδας του και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Έβλεπε, ρωτούσε, μάθαινε. Με μαθηματική ακρίβεια ο Γιακουμάκης είχε πάρει το δρόμο προς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Δεν είναι το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Κύπρο, είναι η γενικότερη εικόνα του, το φορμάρισμα, η αγωνιστική του απελευθέρωση. Ο Γιακουμάκης βρήκε ξανά τον Γιώργο. Όπως παλιά, στο Ατσαλένιο, με την φανέλα του ΠΟΑ. Έβλεπες ότι δεν θα μείνει για πολύ εκεί, ότι ήταν για μεγάλα πράγματα. Και τα μεγάλα πράγματα ήρθαν και θα έρθουν ακόμα μεγαλύτερα. Με σταθερά βήματα, με προσήλωση, δίχως ανυπομονησία. Από το Ατσαλένιο μέχρι την Ολλανδία είναι μερικά γκολ δρόμος.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης δεν έχει ανάγκη κανένα παρά μόνο τον ίδιο του τον εαυτό. Η ηρεμία που επιζητά για να βγάζει στο χορτάρι τις ικανότητές του. Δίχως να πρέπει να αποδείξει πράγματα. Ήδη έχει δείξει σε όλους ποιος είναι. Είναι ο καλύτερος Έλληνας φορ τη δεδομένη χρονική στιγμή και είναι στο χέρι του να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση. Εξάλλου, αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ξεμείνει από καλούς Έλληνες επιθετικούς.

Ο Γιώργος βγήκε από τη δική του καραντίνα που τη δημιούργησαν οι συνθήκες. Ο Γιακουμάκης βγήκε από το δικό του lockdown και δεν χρειάζεται να στείλει sms. Ας δείξει τα εφετινά του γκολ και θα τον αφήσουν να περάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με Γιακουμάκη η νίκη της Εθνικής

Τι είπε ο Φαν Σιπ για την παρουσία Γιακουμάκη

Γιώργος Γιακουμάκης, ο σκόρερ!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.