O «γυμνός» ΟΦΗ και το πικρό συμπέρασμα

09:00 | 06/03/2023

Δυστυχώς και το ματς με την ΑΕΚ έδειξε την απόσταση που χωρίζει τον ΟΦΗ από τους «μεγάλους» - Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Να χάσεις από μια ΑΕΚ ανώτερη, ναι το κατανοείς, αλλά να χάσεις με τέτοια τσάμπα γκολ, δεν το θέλει ούτε ο Θεός! Δυστυχώς ούτε σ’ αυτό το τελευταίο εντός έδρας ραντεβού της κανονικής διαρκείας του πρωταθλήματος, δεν μπόρεσες να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων κι έχασες φυσιολογικά από μια καλύτερη ΑΕΚ που όμως σε χτύπησε σε δυο καθοριστικά σημεία του αγώνα, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στην αρχή του δεύτερου, μη αφήνοντας σου περιθώρια να αντιδράσεις!

Στο πρωτο μέρος δεν ήσουν κακός, με εξαίρεση ένα πεντάλεπτο στο τέλος που δέχτηκες πίεση και δεν μπορούσες καθόλου να κρατήσεις τη μπάλα. Εκεί υπήρξε και η αδράνεια στη φάση του φάουλ που το κόλλημα της άμυνας στην γρήγορη εκτέλεση του Μάνταλου, έφερε το γκολ από τον Άμραμπατ, εκμεταλευόμενος και την κόντρα στον Πασαλίδη.

Παίκτες που δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα, επιρρεπείς στο λάθος, μ’ έναν Ντίκο απομονωμένο και τον Τοράλ για ένα ακόμη παιγνίδι στο Ηράκλειο να χάνεται μαζί με τον Μπάκιτς κι έμειναν σε ρηχά νερά.

Βέβαια η ΑΕΚ δεν έβγαλε ιδιαίτερες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο κι αν πήγαινες με το 0-0 στα αποδυτήρια θα ήταν άλλο παιχνίδι. Ωστόσο με τα αν δεν χτίζεις τίποτε και φέτος το Γεντί Κουλέ έγινε... Γεντί Τρυπέ!

Παρόλα αυτά και μετά το γκολ της ΑΕΚ ο ΟΦΗ είχε δυο ευκαιρίες να ισοφαρίσει αλλά και στις δυο φάσεις του Μπάκιτς και του Μπαλογιάννη ο Αθανασιάδης ήταν φύλακας άγγελος.

Η επανάληψη ξεκίνησε μ’ ένα γρήγορο γκολ της ΑΕΚ όπου γίνανε του κόσμου τα λάθη για να έλθει αυτό το 0-2 και εκεί τελειώσανε όλα. Το τρίτο γκολ του Γκατσίνοβιτς ήλθε ως κερασάκι σε μια κακή και πικρή τούρτα για τον κόσμο.

Το συμπέρασμα πικρό αλλά με απόλυτη ευκρίνεια: Δυστυχώς το παιχνίδι αυτό έδειξε και την απόσταση που χωρίζει τον ΟΦΗ από τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου και που στη γυμνή και άοπλη φέτος έδρα μας δείχνει ακόμα πιο μεγάλη. Με τις λεγόμενες πέντε «μεγάλες» ομάδες είχες στο Ηράκλειο μονάχα μια ισοπαλία- κι αυτή στο 98’- με τον ΠΑΟΚ κι έχασες όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Δυο νίκες όλες κι όλες στο Ηράκλειο φέτος σε ένα αρνητικό σερί στην ιστορία του στην Α' Εθνική κι αυτές λίγο πριν την εκπνοή των αγώνων.

Δεν μπορείς λοιπόν με αυτή την εικόνα όλο το χρόνο να έχεις απαίτηση να κερδίσεις μια ομάδα με την ποιότητα και τη δυναμική της ΑΕΚ. Ας προσγειωθούμε στην σκληρή πραγματικότητα, ας μάθουμε από τα λάθη μας και ας αναλογιστούμε πως αφού με δυο μόνον εντός έδρας νίκες δεν κινδυνεύουμε είναι κι αυτό ένα μικρό θαύμα !

Τώρα είναι η ώρα της περισυλλογής και της ανάταξης. Να κάνουμε αυτό που ξέρουμε στη Λιβαδειά και μετά στα play out αφού καθαρίσουμε και βγάλουμε την υποχρέωση να ξαναχτίσουμε από την αρχή την ομάδα.

Παρά τις προσθήκες του Γενάρη η ομάδα θέλει σημαντικές ενισχύσεις για να γίνει ανταγωνιστική και κυριαρχική ειδικά στην έδρα της. Και ας αναλογιστούμε πως δεν σε ξεγύμνωσε η ΑΕΚ που φαντάζει πιο έτοιμη από ποτέ για να στεφθεί πρωταθλήτρια αλλά εσύ ήσουν γυμνός που το έκρυβες με περίσσεια τέχνη μακριά από την Κρήτη.

Όλα θα γίνουν στην ώρα τους αφού πια έχεις μάθει από τα περσινά λάθη κι ο προπονητής σου μπορεί να χτίσει σε ό,τι θετικό αφήνει μια κακή χρονιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

OΦΗ-ΑΕΚ 0-3: Βαριά ήττα για τον ΟΦΗ

ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-3: Τα highlights του αγώνα

Η βαθμολογία της Super League

Νταμπράουσκας: «Δεν θα είμαστε αδιάφοροι στα πλέι άουτ, έχουμε δουλειές να τελειώσουμε»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.