Ο Καστάνιος εκθέτει τον Νιόπλια

Απόψεις

Ο Ολλανδός φορ εκθέτει τον προπονητή του και τη στήριξη που του παρέχει.

Η τροφή του επιθετικού είναι το γκολ. Μία φάση, ένα τέρμα να σου αλλάξει την ψυχολογία. Στην περίπτωση του Λουκ Καστάνιος έχουν παρουσιαστεί αρκετές ευκαιρίες για γκολ, σημαντικότερη αυτή στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Γκολ ακόμα δεν έχει, ο ΟΦΗ εξακολουθεί να παίζει χωρίς επιθετικό.

Προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε τόση μεγάλη στήριξη σε ποδοσφαιριστή από τον προπονητή του. Το κάνει ο Νιόπλιας με τον Καστάνιος. Τον πιστεύει είτε γιατί προς το παρόν δεν έχει άλλον καλύτερο (τέτοιος είναι ο Ντουρμισάι, αλλά βάσει όσων είπε ο προπονητής του ΟΦΗ, δεν είναι έτοιμος) είτε γιατί με αυτά που βλέπει στις προπονήσεις θεωρεί πως είναι θέμα χρόνου να "ξεκλειδώσει" (θυμίζουμε πως μετά τη Λαμία είπε για τον Καστάνιος πως έκανε καλή προπόνηση και για αυτό ξεκίνησε βασικός).

Το ρίσκο, βέβαια, του Νιόπλια με τον Καστάνιος είναι πως όσο δεν έρχεται το γκολ τόσο... παίζει με τα νεύρα των φιλάθλων. Ο ΟΦΗ με τη Λαμία ήταν άνευρος και ακίνδυνος μπροστά και προφανώς δεν φταίει μόνο ο Καστάνιος, αλλά φταίει και αυτός. Και τη δεδομένη χρονική στιγμή παίρνει όλο το ανάθεμα.

Πέντε αγώνες, μηδέν γκολ. Οκ, συμβαίνει, έχει γίνει και με πολύ καλύτερους επιθετικούς. Η συνολική εικόνα, όμως, είναι το μεγάλο θέμα και η γεύση που μένει στο φινάλε. Ο Ολλανδός φορ εκθέτει τον προπονητή του και τη στήριξη που του παρέχει. Ο 29χρονος επιθετικός δεν είναι αυτό που θέλει ο ΟΦΗ για την επίθεσή του και γενικότερα δεν είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά όπως περιμέναμε όταν ανακοινώθηκε από την κρητική ομάδα.

Και τι υπάρχει πίσω από τον Καστάνιος; Ρητορικό το ερώτημα. Ο φαν Ντάινεν, εξίσου απογοητευτικός έως τώρα, και ο Ντουρμισάι που μπορεί να παίξει στο "κουτί" ως φορ, αλλά δεν έχει φτάσει στο μάξιμουμ της ετοιμότητάς του.

Και βάσει αυτών, ο ΟΦΗ τα περιμένει όλα από τη μεσαία γραμμή, δηλαδή όλα από τον Χουάν Νέιρα. Ο Λάμπρου δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά αν δεν βάλει πάνω απ' όλα την ομαδικότητα, ο Τοράλ τώρα μπήκε σε φουλ δράση και θέλει τα παιχνίδια του για να φτάσει στο επίπεδο που πρέπει (και μπορεί), ο Καμάου ταλαιπωρήθηκε με την ίωση πάνω που προσπαθούσε να βρει τον εαυτό του και ο Ναμπί θέλει, αλλά ακόμα δεν μπορεί.

Ακόμα και μία κακή εμφάνιση σαν αυτή με τη Λαμία θα μπορούσε να σωθεί αν ο ΟΦΗ είχε τον λεγόμενο game changer. Τα περίμενε όλα από τον Νέιρα. Ουδείς άλλος πήγε στην ατομική προσπάθεια και έμπνευση, προσπάθησε να το κάνει ο Λάμπρου σε δύο φάσεις στο πρώτο μέρος αλλά ως εκεί. Στις κακές βραδιές ο ΟΦΗ χρειάζεται την ποιότητα ποδοσφαιριστών που επένδυσε για να πάρει το κάτι παραπάνω.

Ο Νιόπλιας είναι προπονητής, ουχί μάγος. Δεν θα βάλει φανέλα και σορτσάκι για να μπει να παίξει, αλλά θα βάλει αυτούς που πρέπει για να σώζουν την ομάδα του όταν βραχυκυκλώνει. Με τη Λαμία απέτυχε να πάρει κάτι παραπάνω, μία φάση για το τρίποντο και αυτός είναι που πρέπει να βάλει συνθήκες πίεσης στους ποδοσφαιριστές του ενόψει των επόμενων αγώνων. Φτάνει ένας Καστάνιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί δεν ξεκίνησε ο Ντουρμισάι και η διαχείριση των παικτών

Γέμισε... Καστανιάνθρωπους ο ΟΦΗ

Η πρώτη αποδοκιμασία στο χειρότερο παιχνίδι

Στην Cosmote το Κύπελλο - Χωρίς κάλυψη, προς το παρόν, το ματς του ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.