Ο «καυτός» Ιούνιος του ΟΦΗ

ΟΦΗ

Γιατί ο συγκεκριμένος μήνας θα κρίνει πολλά στο μεταγραφικό κομμάτι του ΟΦΗ ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Μάιος ολοκληρώνεται και ο ΟΦΗ έχει ήδη κινηθεί στο μεταγραφικό κομμάτι σε ό,τι αφορά το ξεκαθάρισμα του ρόστερ με τους Καστάνιος, Σελίμοβιτς και Κοροβέση να αποτελούν παρελθόν, τον Βάτερμαν να ακολουθεί και τον Γιαννούλη να ανανεώνει το συμβόλαιό του.

Έχουμε τονίσει ξανά πως στον εφετινό σχεδιασμό του ΟΦΗ της νέας σεζόν παίζουν σημαντικό ρόλο και οι αποχωρήσεις εκτός από τις προσθήκες. Και πέφτει και εκεί το βάρος, αφού πρέπει να ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα που θα παίξουν ρόλο στις μεταγραφές που θα γίνουν. Δεν είναι μόνο αυτοί που έφυγαν, αλλά και οι εκκρεμότητες: Βούρος, Φελίπε και Λάμπρου είναι τρεις σημαντικές που θα διαμορφώσουν αναλόγως και τις κινήσεις των επικεφαλής για την ενίσχυση της ομάδας.

Το θέμα, βέβαια, είναι ότι ο ΟΦΗ πρέπει να «τρέξει» τον Ιούνιο και να καλύψει ένα σημαντικό μέρος των μεταγραφών. Πέρυσι ο Ιούνιος δεν είχε... ειδήσεις. Μετά την απόκτηση του Πασαλίδη τέλη Μαϊου, η επόμενη μεταγραφή ήρθε Ιούλιο.

Αυτό εφέτος δεν μπορεί να επαναληφθεί και το ιδανικότερο για το τεχνικό επιτελείο και δη τον Νιόπλια είναι να κλείσουν παίκτες τον Ιούνιο ώστε να τεθούν στη διάθεση του προπονητή του Ομίλου και να μπουν απευθείας στην προετοιμασία χωρίς καθυστερήσεις.

Ο ΟΦΗ εφέτος θα κινηθεί για αρκετές μεταγραφές, μπορεί να φτάσουν και 8 τον αριθμό, άρα θα χρειαστεί και το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για να ενσωματωθούν στην ομάδα και να δουλέψουν με το προπονητικό τιμ. Αυτό προφανώς θα γίνει το 15ημερο στην Ολλανδία όπερ σημαίνει πως οι περισσότερες μεταγραφές πρέπει να κλείσουν μέσα στον Ιούνιο και τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.

Προφανώς υπάρχουν και οι αστερίσκοι με τις λεγόμενες ευκαιρίες. Ειδικά εφέτος που η μεταγραφική περίοδος θα τραβήξει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προκύψει κάτι ακόμα και προς το φινάλε των μεταγραφών. Αυτή, όμως, είναι η εξαίρεση, ο κανόνας είναι πως ο ΟΦΗ μπαίνει πλέον σε ένα διάστημα που θα πρέπει να κινηθεί δυναμικά.

Εξάλλου, είχε όλο το χρόνο μπροστά του για να κάνει την προεργασία. Η χρονιά για τον ΟΦΗ τελείωσε με τον αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα, την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Και αυτό ήταν ουσιαστικά το έναυσμα για να σηκωθούν τα μανίκια και να αρχίσει ο σχεδιασμός με ηρεμία και χωρίς την πίεση του χρόνου, όπως έγινε πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ξεχωριστός Κώστας Γιαννούλης

Η προετοιμασία, τα φιλικά και το «κλειδί» του εφετινού καλοκαιριού


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.