Ο «λαβύρινθος» του Γαγιέγος, η Εθνική και η μυθική Κρήτη

12:39 | 16/08/2021

Η επιλογή του Γαγιέγος να συνεχίσει την καριέρα του στον ΟΦΗ, το κίνητρο της Εθνικής, ο... Μινώταυρος και ο δικός του λαβύρινθος.

Η επιλογή του Φελίπε Γαγιέγος να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και στον ΟΦΗ συνεχίζει να απασχολεί τα χιλιανικά και όχι μόνο Μέσα δείχνοντας πρώτον το μέγεθος του ονόματος του έμπειρου αμυντικού χαφ και δεύτερον τη σημασία της συγκεκριμένης μεταγραφής για την κρητική ομάδα.

Η ιστοσελίδα «balonlatino.net» φιλοξενεί μεγάλο θέμα για τον Γαγιέγος και τη νέα σελίδα της καριέρας του, συνδυάζει την ελληνική μυθολογία και την Κρήτη του Μινώταυρου και αναφέρεται στα νέα κίνητρα του ποδοσφαιριστή για την καριέρα του.

«Ο ΟΦΗ προσθέτει τον τέταρτο Χιλιανό ποδοσφαιριστή στην ιστορία του μετά τους Χάιμε Βέρα, Αλεσάντρο Ίσις και Μιγκέλ Βάργκας, που ήξεραν πως να λάμψουν στη δημοφιλέστερη ομάδα του μυθικού ελληνικού νησιού, την Κρήτη», αναφέρει αρχικά το δημοσιεύμα, ενώ στη συνέχεια γίνεται αναφορά στους παίκτες που έχει αποκτήσει έως τώρα ο Όμιλος, τονίζοντας ειδικά αυτή του Τζον Τοράλ με θητεία σε Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ.

gagiedomito.jpg#asset:330354


Το ενδιαφέρον κομμάτι του άρθρου είναι αυτό στο οποίο ο συντάκτης απαντά στο ερώτημα "είναι αυτή μία καλή μεταγραφή για τον Γαγιέγος";

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων γράφει:

«Στα 29 του ο Γαγιέγος δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του να είναι ένας παίκτης που θα έχει μικρό χρόνο συμμετοχής, άρα η μεταγραφή του σε μία ομάδα (ΟΦΗ) που του υπόσχεται πρωτεύοντα ρόλο, πέρα από ισχυρό ανταγωνισμό στη μεσαία γραμμή, μπορεί να σημαίνει για τον ποδοσφαιριστή «μία νέα αρχή». Έτσι ώστε να ξεχωρίσει και να επιστρέψει σε τροχιά Εθνικής Χιλής».

Κι εδώ ακριβώς είναι το «ζουμί» του κειμένου, αφού ουσιαστικά τονίζει τη σημασία της μεταγραφής για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και πώς ο ΟΦΗ μπορεί να του δώσει το δικαίωμα να «ανοίξει η πόρτα» της Εθνικής ομάδας της χώρας του.

Στη συνέχεια, ο συντάκτης του άρθρου κάνει ιστορική αναφορά στην Κρήτη και την ελληνική μυθολογία, με τρομερό τρόπο, θέλοντας να συνδέσει τη νέα σελίδα της καριέρας του Γαγιέγος: «Ο Φελίπε θα αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις στο νησί που στεγάζει τον πιο διάσημο λαβύρινθο στον κόσμο. Αυτόν που προστατεύτηκε από τον Μινώταυρο και δημιουργήθηκε από τον Δαίδαλο. Ο Γαγιέγος θα έχει να αντιμετωπίσει τον δικό του κρητικό λαβύρινθο και πρέπει να τον ξεπεράσει αν θέλει να γίνει μία ισχυρή επιλογή του προπονητή της Εθνικής Χιλής. Ας ελπίσουμε ότι θα βρει στον ΟΦΗ το δικό του νήμα της Αριάδνης γιατί είναι στην κατάλληλη ηλικία για να αναζωογονήσει την καριέρα του και να είναι ο πρωταγωνιστής του πεπρωμένου του».

Θυμίζουμε ότι ο Γαγιέγος ανακοινώθηκε το Σάββατο από τον ΟΦΗ και αγωνιστικά είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αφού το καλοκαίρι ακολούθησε κανονικά προετοιμασία. Ο αριστεροπόδαρος Χιλιανός χαφ με παραστάσεις κυρίως στα πρωταθλήματα της πατρίδας του και του Μεξικό, έρχεται στην Ευρώπη μετά από 7 χρόνια και στον ΟΦΗ για να δώσει λύσεις σε έναν άξονα που η κρητική ομάδα χρειάζεται πολλές και καλές λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο «Pipe» είναι ήδη το vο1 στο ρόστερ του ΟΦΗ

Γαγιέγος: «Πηγαίνω στην Ελλάδα με ενθουσιασμό για μία νέα πρόκληση»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.