Ο μαθητής ξεπέρασε το δάσκαλο

20:01 | 08/01/2021

Ο Περικλής Παπαπαναγής έκανε σωστή διαχείριση με τη Λαμία και κέρδισε την εκτίμηση του κόσμου.


Του Δημήτρη Καρυωτάκη


Ήταν ένα παιχνίδι - κλειδί για τη συνέχεια του πρωταθλήματος το χθεσινό με τη Λαμία, γιατί αν δεν το έπαιρνες, ήξερες πως θα έβαζες τα ποδαράκια σου στην πλάτη και θα ζούσες προπέρσινες καταστάσεις!

Χωρίς Νέιρα, τον πιο δημιουργικό σου παίκτη στο κέντρο, χωρίς επιθετικό, με τους Σαρδινέρο και Στάρτζεον να είναι εκτός κλίματος και το Μεγιάδο να κρατά ολομόναχος στη μεσαία γραμμή, ήθελες ένα... λαγό από το πουθενά για να ξεκλειδώσεις το πιο δύσκολο παιχνίδι φέτος (έτσι που τα κάναμε) στο Ηράκλειο. Το χέρι του Αντέτζο ήλθε από το πουθενά, προσφέροντας το φιλί της ζωής, σ’ έναν ΟΦΗ που ήθελε... χέρι βοηθείας για να λύσει ένα γρίφο που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα το έκανε, απλά, διαχειριστικά, αυτοματοποιημένα... σε ρυθμούς ρελαντί. Μόνο που ο ΟΦΗ φέτος, δεν μπορεί να αλλάξει ταχύτητα, δεν βρίσκει καν με το χέρι του το λεβιέ των ταχυτήτων. Νοσεί, αδυνατεί να κάνει τα εύκολα - απλά και πνίγεται σε μια κουταλιά νερό, φτάνοντας στο σημείο κόντρα στη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος να μην έχει κάνει ούτε μια τελική ως τη φάση του πέναλτι. Μετά, βοηθούσης και της τύχης αφού το αριστερό χέρι του Επασί νικήθηκε τόσο όσο χρειαζόταν από το Στάικο και όλα έγιναν λιγότερο σύνθετα, πιο διαχειριστικά απέναντι στην πιο αδύναμη ως τα τώρα ομάδα του πρωταθλήματος.

Ο ΟΦΗ φέτος δεν είναι η ομάδα που λατρέψαμε πέρσι, δείχνει χτυπητές αδυναμίες και ξέρουμε πως τα πράγματα τουλάχιστον μέχρι να γυρίσουν οι τραυματίες, θα κυλήσουν στη λογική μια στο καρφί και μια στο πέταλο!

Στο δεύτερο ημίχρονο φαίνονται επιδραστικές οι αλλαγές που γίνονται από τον Παπαπαναγή, που κυρίως με τις προσθήκες Γρίβα (που πίεζε ασφυκτικά στην καρδιά της άμυνας των αντιπάλων κάτι που δεν έκανε ο ντεφορμέ και χωρίς φρεσκάδα Σαρδινέρο) και Βαφέα (έναν υποτιμημένο παίκτη που έδειξε πως αξίζει περισσότερα από τον ελάχιστο χρόνο που του δίνει ο Σίμος) αλλά επιπροσθέτως στο timing που γίνονται εκθέτουν τον απόντα χθες και πλέον χαρούμενο μπαμπά τεχνικό της ομάδας, καθώς αποδεικνύουν πως όπου υπάρχει ποδοσφαιρική λογική... τα πράγματα μπορεί να έλθουν όπως τα θέλεις.

Ο βοηθός Παπαπαναγής κέρδισε στην εκτίμηση του κόσμου. Έκανε ορθή διαχείριση, « μυρίστηκε» τις ανάγκες της ομάδας, διάβασε την κούραση της Λαμίας κι έφερε το πιο εύκολο (κι ας ακουγόταν ως ανέκδοτο πριν την έναρξη του παιχνιδιού) τρίποντο στο Γεντί Κουλέ. Ο Περικλής έκανε τα αυτονόητα... ήταν τόσο δύσκολο να γίνουν και σε προηγούμενα παιχνίδια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Λαμία 2-0

Τα γκολ της νίκης του ΟΦΗ

Ο Παπαπαναγής απάντησε γιατί δεν παίζει ο Σολίς

Η βαθμολογία

Το είχαν ανάγκη και το πανηγύρισαν

Πατέρας διδύμων ο Σίμος

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.