​Ο Μπούσης, η επόμενη νέα μέρα και η μεταγραφή αεροδρομίου!

18:59 | 17/05/2021

Ο πωρωμένος Μπούσης, το πολυεργαλείο Λυσάνδρου και η ψυχοθεραπευτική συνέντευξη Τύπου. Του Δ. Καρυωτάκη


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Ακούγοντας τον πορωμένο λόγο του Μιχάλη Μπούση, που δείχνει να λειτουργεί πια σαν ένας κανονικός οπαδός του ΟΦΗ με φιλοδοξία, όραμα, επιμονή και σχέδιο για την επόμενη μέρα της ομάδας, δεν μπορεί να μην αισιοδοξείς πως ετούτη για το σύλλογο θάναι καλύτερη!

Όλα όσα είπε ο πρόεδρος δείχνουν πως το αποτύπωμα της οικογένειας Μπούση, επιθυμεί να είναι όμοιο με εκείνο του αείμνηστου Θεόδωρου Βαρδινογιάννη, με τη διαφορά πως ο τωρινός είναι ένας κανονικός πρόεδρος που ήρθε για να μείνει και να αφήσει έργο πέρα από τις τέσσερις γραμμές του Γιεντί Κουλέ!

Κι όλα αυτά τα είπε ο Big Mike έχοντας στο πλάι του την πιο ηχηρή μεταγραφή που θα μπορούσε να κάνει ο ΟΦΗ σε επίπεδο στελεχιακό από την αγορά της Ελλάδας, αν μιλούσαμε δηλαδή με παλιούς καφενειακούς όρους... μεταγραφή αεροδρομίου!

Ναι ο Μηνάς Λυσάνδρου, ανεβάζει επίπεδο τον ΟΦΗ. Αναμφισβήτητα είναι μια μεταγραφή από το πιο ψηλό ράφι των τεχνοκρατών ποδοσφαιρανθρώπων που προσπαθούν ( όχι με ιδιαίτερη επιτυχία είναι αλήθεια, αλλά χωρίς να φταίνε εκείνοι) τα τελευταία χρόνια να τσουλήσουν τη μυλόπετρα του πιο λαοφιλούς αθλήματος στη χώρα μας.

Ναι, ακούγοντας τον νιώθεις πως η ομάδα απέκτησε ένα πολυεργαλείο στα χέρια της, που έχοντας κάνει ένα πτυχιακό πολυτελείας στην ΑΕΚ του Μελισσανίδη, μπορεί να σου δημιουργήσει τις συνθήκες να πλησιάσεις οργανωτικά- οραματικά - επενδυτικά το BIG 3 του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ναι ο Μπούσης μαθαίνει από τα λάθη του, όταν άφησε στον αυτόματο πιλότο το πλοίο και με βρέθηκε στις ξέρες και ορίζει πρωτοκαπετάνιο που ξέρει και να το πλοηγεί με ασφάλεια και να το οδηγήσει σε πιο βαθιά πελάγη!

Κι επειδή οι περισσότεροι βλέπουμε μπάλα χωρίς πολλές φορές να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς συμβαίνει πέριξ και γύρω από την ομάδα, η απόκτηση Λυσάνδρου αποτελεί την πιο μεγάλη εγγύηση πως και τα ποδοσφαιρικά αποκτήματα (για 7-9 παίκτες μίλησε ο Μπούσης) θα είναι στην κατεύθυνση η ομάδα να γίνει πιο στιβαρή, με μεγαλύτερο μέταλλο, θωρακισμένη στην επόμενη μέρα μετά την περιπέτεια τη φετινή.

Όσον αφορά εκείνους που δικαίως τα άκουσαν τη χρονιά που κλείνει, έχω την αίσθηση πως Γιώργος Σαμαράς και Ηλίας Πουρσανίδης, δείχνουν να επιστρέφουν στην πραγματικότητα, «τσαλακωμένοι», προσγειωμένοι και πιο... γήινοι! Σίγουρα βγάζουν μια πικρία για το πως αντιμετωπίστηκαν από μερίδα οπαδών ( κυρίως στα sosial ) σχετικά με τις προθέσεις τους, ωστόσο πρέπει να καταλάβουν πως στεναχώρησαν απίστευτα τον κόσμο της ομάδας, βλέποντας με πρωτοφανή χρονοκαθυστέρηση αυτά που και ο πιο αδαής φίλος του ΟΦΗ έβλεπε από τον Νοέμβριο!

Αυτά όμως μένουν πίσω. Η συνέντευξη λειτούργησε και αρκετά ψυχοθεραπευτικά για τον οργανισμό της ομάδας (παράγοντες, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι) και ο ΟΦΗ κοιτάζει την επόμενη ηλιόλουστη μέρα. Κυρίως εξαιτίας του ανθρώπου που πληρώνει για να κάνουν (κάνουμε) όλοι οι υπόλοιποι τζάμπα κριτική και που δείχνει πως ήρθε για να μείνει και βασικά για να αφήσει τη δική του εποχή στον ΟΦΗ που αγαπάμε και θέλουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκαλυπτικός Μπούσης για νέο γήπεδο: «Ήρθα να αφήσω κάτι στον ΟΦΗ»

Αυτός είναι ο ρόλος του Μηνά Λυσάνδρου στον ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.