​Ο Νιόπλιας είπε το αυτονόητο

SMS
21:07 | 09/04/2021

Ενόψει του σαββατιάτικου ο ΟΦΗ έχει έναν «αντίπαλο» κι αυτός δεν είναι ο Απόλλων

Ο ΟΦΗ μετράει αντίστροφα για το σαββατιάτικο παιχνίδι της Ριζούπολης, ο Νίκος Νιόπλιας είναι στην ευχάριστη θέση να μην έχει έξτρα προβλήματα (όχι ότι του λείπουν, αλλά τουλάχιστον δεν «φορτώθηκαν» και άλλα) και πλέον ο στόχος είναι ένας: το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Απόλλωνα για να μην πάει στον κάλαθο των σκουπιδιών η σπουδαία νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και για να μη γίνει ψυχολογικό πισωγύρισμα ενόψει της δύσκολης συνέχειας των πλέι άουτ.

Ο Όμιλος πηγαίνει στη Ριζούπολη με ξεκάθαρο στόχο, αλλά και ξεκάθαρη προσήλωση στο παιχνίδι. Και ο Νιόπλιας, στις δηλώσεις του στο OFI TV, είπε το αυτονόητο: σημασία δεν έχει (μόνο) ο αντίπαλος, αλλά τι θα κάνει ο ΟΦΗ στο παιχνίδι. Απλό και ξεκάθαρο.

Ο ΟΦΗ πρεπει να προσαρμόζεται στις συνθήκες κάθε αγώνα, αλλά το σημαντικότερο είναι να προσαρμόζεται στο πώς θα πετύχει τα «θέλω» του μέσα στο χορτάρι. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή και έφτασε στη νίκη ακριβώς γι' αυτό το λόγο, γιατί έμεινε προσηλωμένος στο παιχνίδι, δεν «χάλασε» το μυαλό του και δεν μπήκε στη διαδικασία του αντιπάλου, αλλά πώς θα παίξει η ίδια η ομάδα. Αντίπαλος του ΟΦΗ είναι μόνο ο ίδιος, ο κακός του, εαυτός.

Εδώ ακριβώς είναι η ειδοποιός διαφορά και αυτό ακριβώς θέλει να περάσει ο 56χρονος προπονητής. Ο ΟΦΗ έχει δυνατότητες και η σημασία αφορά την αξιοποίησή τους. Το «μυστικό» είναι ένα: positioning, καθαρό μυαλό, καθαρή σκέψη για τις επιλογές που θα βγάλει το ματς και ψυχολογία. Το τελευταίο πλέον είναι με θετικό πρόσημο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

VIDEO: Σοβαρότητα και πειθαρχία ζήτησε ο Νιόπλιας

Με Σολίς και ντε Γκουζμάν στη Ριζούπολη ο ΟΦΗ

Τα τρία «κλικ» που γύρισαν τον διακόπτη στον ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.