​Τα τρία «κλικ» που γύρισαν τον διακόπτη στον ΟΦΗ

Απόψεις

Τρία «κλικ» για την επιστροφή στην κανονικότητα, στο αυτονόητο που απορρέει από το μέγεθος του ΟΦΗ.

Δεν ήταν επιστήμη όσο κι αν ως... τέτοια αντιμετωπιζόταν η κατάσταση στον ΟΦΗ πριν αρχίσουν τα πλέι αουτ. Σερί ηττών, καμία ψυχολογία, ένα αγωνιστικό πλάνο χωρίς προσαρμογή και μία, έστω, διαφορετική προσαρμοστικότητα. Ένα τούνελ δίχως το φως στην άκρη του.

Και όλο αυτό άλλαξε με τρία πράγματα. Τρία «κλικ» που γύρισαν τον αναθεματισμένο διακόπτη και διαφοροποίησαν μία κατάσταση που δεν ήθελε και πολύ να παγιωθεί. 1. Αλλαγή προπονητή. 2. Τακτική προσέγγιση. 3. Ψυχολογία.

Το πρώτο ήταν στη φυσιολογική ροή. Το έφερε η ανάγκη, έπρεπε να γίνει, ο Γιώργος Σίμος έμοιαζε ανήμπορος να βγάλει αντίδραση. Το δεύτερο ήταν απόρροια του πρώτου. Ανέλαβε ένας προπονητής του βεληνεκούς και της εμπειρίας του Νίκου Νιόπλια που άρχισε να δουλεύει πάνω στις αδυναμίες της ομάδες και στα «θέλω» που είχαν διαμορφωθεί μέσα από τις ανάγκες. Το τρίτο, η ψυχολογία, το έφερε πρώτα το Χ στο Πανθεσσαλικό και έπειτα το τρίποντο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σαν ελβετικό ρολόι. Αν ξεκινήσει ένα γρανάζι να δουλεύει σωστά, θα αρχίσουν και τα υπόλοιπα και η ώρα της... παραμονής θα φτάσει ως φυσιολογική ροή του χρόνου. Γιατί έτσι πρέπει, γιατί αυτό είναι το σωστό. Και γιατί αποδεικνύεται ότι το ρόστερ δεν είναι για τα «σκουπίδια», όπως επιμόνως χαρακτήριζαν κάποιοι αλλόφρονες οπαδοί -δικαιολογημένα με αυτά που έβλεπαν στο χορτάρι. Ακόμα και αυτό το «τραυματισμένο» ρόστερ με σχεδόν μία ενδεκάδα απουσίες έχει πράγματα να δώσει και φάνηκε στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου.

Αλλά για να δώσει έπρεπε να βρεθεί κάποιος που να ξέρει πώς θα τα πάρει. Και αυτός είναι ο Νιόπλιας. Δούλεψε στην τακτική και την ψυχολογία. Στο πώς θα γυρίσει τον «διακόπτη». Ναι, το ποδόσφαιρο δεν είναι η επανάσταση του 1821 και οι φουστανέλες, αλλά είναι και αυτό. Είναι ο Έλληνας του ΟΦΗ που καταλαβαίνει την κατάσταση και θέλει να «πολεμήσει». Είναι πρωτίστως αυτός που θα βγει μπροστά στο «μέτωπο» για να συμπαρασύρει και τους άλλους.

Η μεγαλύτερη σημασία από ό,τι άφησε η νίκη επί του ΠΑΣ είναι ότι ο ΟΦΗ αλλάζει προς το καλύτερο την κατάλληλη στιγμή. Δεν έγινε ξαφνικά υπερομάδα που θα τους πάρει όλους παραμάζωμα, μπορεί με τον Απόλλωνα να έρθει το στραβοπάτημα. Ξέρεις, όμως, τώρα ότι θα πολεμήσει. Δεν θα πέσει αμαχητί. Γιατί ο διακόπτης, που λέγαμε, άλλαξε. Επιστροφή στην κανονικότητα. Στο αυτονόητο που απορρέει από το μέγεθος του ΟΦΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ούτε Νέιρα ούτε Σολίς

O υπερπολύτιμος Μαρινάκης

Ο Βαγγέλης «ζήτησε» τον χρόνο του

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.