Ο Νιόπλιας μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα

10:38 | 17/03/2021

Αυτό με το οποίο πάλευε ο προκάτοχός του είναι και ο δικός του φόβος. Και την Τρίτη τρόμαξε με Νέιρα και ντε Γκουζμάν

Το είπε στην παρουσίαση την περασμένη εβδομάδα, το είπε στη NOVA μετά το ματς με τον Άρη, το είπε και στο επίσημο κανάλι της ομάδας λίγη ώρα μετά το τελευταίο σφύριγμα του κυριακάτικου αγώνα: ο ΟΦΗ έχει ένα καλό γκρουπ παικτών, αρκεί να τους έχει όλους. Και το βράδυ της Τρίτης ο Νίκος Νιόπλιας, περί ου ο λόγος, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη... σκληρή πραγματικότητα. Αυτή με την οποία πάλευε τόσους μήνες ο Γιώργος Σίμος. Νέιρα και ντε Γκουζμάν μπορεί να γλίτωσαν τα χειρότερα, αλλά ο ένας χάνει την πρεμιέρα και ο άλλος θα δώσει μάχη για να την προλάβει.

Ο ΟΦΗ του 2020... συνεχίζει και το 2021. Η πιο ταλαιπωρημένη ομάδα από τραυματισμούς. Η πιο άτυχη ομάδα σε αυτό το κομμάτι. Μπορώ να σας αραδιάσω μία λίστα από λάθη της τρέχουσας σεζόν, αλλά στο κομμάτι που όλοι συμφωνούμε είναι αυτό με τους τραυματισμούς. Είτε είναι οι περιπτώσεις των σοβαρών που φέρνουν μακρά απουσία (Τσιλιανίδης, Ναμπί, Βαζ κτλ.) είτε αυτές των μυϊκών τραυμάτων, δεν παύει ο ΟΦΗ να είναι μία ομάδα που ταλαιπωρείται στο συγκεκριμένο κομμάτι. Και όταν τελειώσει αυτή η ρημάδα η χρονιά και μπει επίλογος στο θρίλερ, πρέπει να κοιτάξουν και αυτό το κομμάτι στο ΒΑΚ. Ναι, προφανώς πρόκειται για μία παράδοξη σεζόν λόγω πανδημίας που φέρνει τραυματισμούς σε όλες τις ομάδες, αλλά στον ΟΦΗ ένα παραπάνω. Κι εδώ ακριβώς πρέπει να εστιάσουν τη νέα χρονιά, με τον νέο προπονητή και τα όποια νέα πρόσωπα θα έρθουν το καλοκαίρι, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω φαίνεται ότι θα είναι ιδιαίτερα «καυτό».

Ο Νιόπλιας, λοιπόν, που τόσο πολύ εύχεται να έχει τους παίκτες στη διάθεσή του -και καλά κάνει ο άνθρωπος- καλείται πλέον να κάνει τα πλάνα του για το πρώτο ματς των «τελικών» των πλέι άουτ χωρίς τον Νέιρα και με τον αστερίσκο της συμμετοχής του ντε Γκουζμάν. Και μπορεί το δημοσιογραφικό κλισέ να θέλει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους και υποχρεωμένους να «ματώσουν» την φανέλα, για να δώσουν απαντήσεις και να δείξουν τον εγωισμό τους, ωστόσο στον «πόλεμο» θες να πας με τα καλά σου «όπλα». Ο ΟΦΗ έχει μπόλικα από δαύτα. Μη μου πείτε ότι έχουν κι άλλες ομάδες, για παράδειγμα, ντε Γκουζμάν και Καστάνιος. Το θέμα, όμως, είναι να τους έχεις. Τώρα τους θες, τώρα που «καίει» το πράγμα και ο ΟΦΗ δίνει αγώνες σωτηρίας.

Γι' αυτό το λόγο (και άλλους πολλούς) σημασία για τον ΟΦΗ δεν είναι μόνο πώς θα παρουσιαστεί στα πλέι άουτ και το μαχητικό πνεύμα που είναι επικτακτική ανάγκη να δείξει, αλλά και με ποιους θα «πολεμήσει» στα 7 παιχνίδια. Καλά το λέει ο Νιόπλιας, τους θέλει όλους υγιείς, να έχει επιλογές και να μπορεί να ετοιμάσει την καλύτερη δυνατή ομάδα. Δεν είναι τώρα ώρα για «σπαζοκεφαλιές» στην ενδεκάδα, τώρα είναι ώρα για μάχη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το καλό και το κακό με τον ΟΦΗ

Το VAR άλλαξε 16 αποφάσεις στα ματς του ΟΦΗ

Play out: Ο «εξομοιωτής» κρατάει τον ΟΦΗ στη Superleague

Χωρίς Νέιρα, αγωνία για ντε Γκουζμάν

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.