Ο Νιόπλιας τους έχει ανάγκη, ο ΟΦΗ τους χρειάζεται

ΟΦΗ

Ο Νιόπλιας περιμένει πώς και πώς τους Νέιρα και ντε Γκουζμάν για να δουλέψει πάνω σε έναν πιο επιθετικό ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ έμαθε να αμύνεται. Και να αμύνεται σωστά. Το εξαντλήσαμε αυτό. Τώρα σειρά έχει η δημιουργία, οι θέσεις σε χαφ και επίθεση, εκεί όπου ο περσινός ΟΦΗ ξεχώριζε και ο εφετινός ΟΦΗ... είναι εξαφανισμένος.

Οι αριθμοί δεν είναι τόσο τραγικοί όσο θα περίμενε κανείς, συνεχίζει να δημιουργεί -σε λιγότερο βαθμό και σαφώς χωρίς να είναι τόσο απειλητικός όπως την περσινή σεζόν- αλλά όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό δεν φτάνει. Και τούτο έχει ιδιαίτερη σημασία στα πλέι άουτ και στη «μάχη» που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Το πρώτο «έργο» Νιόπλια, όπως είδαμε και στον αγώνα με τον Βόλο, ήταν η αμυντική τακτική. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά τους αμυντικούς, αλλά στη γενικότερη προσέγγιση των ποδοσφαριστών. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν μαρκάρουν μόνο οι αμυντικοί, δεν είναι μόνο τα μαν του μαν, είναι το πρεσάρισμα, η πίεση στους χώρους, η αλληλοκάλυψη, η στοχοπροσήλωση. Η πίεση προς τους αντιπάλους ακόμα και από τον επιθετικό. Σε αυτό ο ΟΦΗ πήρε σχεδόν άριστα στο Πανθεσσαλικό. Τώρα πρέπει να πάρει καλό βαθμό και μπροστά, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται η δημιουργία στα χαφ. Και τη δημιουργία μπορούν να τη δώσουν μόνο δύο (διαθέσιμοι) ποδοσφαιριστές: ο ντε Γκουζμάν και ο Νέιρα.

Ο Νίκος Νιόπλιας περιμένει πώς και πώς την επιστροφή τους. Βασίζεται σε αυτούς τους δύο για να κάνει τον ΟΦΗ πιο επιθετικό και συνάμα πιο απειλητικό. Είναι δύο game changers του Ομίλου που ο ΟΦΗ τους χρειάζεται και αυτό έχει φανεί στα παιχνίδια που έχουν παίξει και έχουν ξεχωρίσει.

Για τον Νέιρα, βέβαια, αυτό δεν ισχύει το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, χρειάζεται και πρέπει να κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι. Τώρα ο ΟΦΗ τον έχει ανάγκη και δη ο Νιόπλιας.

Με τα τωρινά δεδομένα και αν δεν προκύψει κάτι τόσο ο Αργεντινός όσο και ο Ολλανδός θα είναι στη διάθεση του 56χρονου προπονητή ενόψει ΠΑΣ Γιάννινα. Σε αυτό η διακοπή του πρωταθλήματος βοηθάει. Η επιστροφή τους στην ενδεκάδα θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Για να γίνει πιο δημιουργικός μπροστά και πιο απειλητικός προς τα αντίπαλα καρέ χρειάζεται και τις αντίστοιχες μονάδες. Με αυτούς τους δύο μπορεί να το κάνει. Και έχει τον άνθρωπο στον πάγκο για να τους εμπνεύσει και να τους πεισμώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η διακοπή δεν έχει μόνο οφέλη για τον ΟΦΗ

Ο Νιόπλιας τους έκανε να «γυαλίζει» το μάτι τους


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.