Ο Νταμπράουσκας έφτιαξε μία ψυχωμένη ομάδα με καρύδια

08:11 | 15/01/2023

Ο Νταμπράουσκας έφτιαξε έναν ΟΦΗ από σίδερο που δεν καταλαβαίνει από έδρες κι από Καραντώνηδες - Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Τι ομάδα, τι ενέργεια, πόσο πάθος και τι στήσιμο από τον Νταμπράουσκας που μέρα μέρα, παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει πως ό,τι παίκτες κι αν έλθουν τώρα το Γενάρη, η καλύτερη μεταγραφή σου είναι ο Λιθουανός!

Όσοι βρεθήκαμε στην Τούμπα για αυτό το ματς νιώσαμε όπως και με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, με ανάμεικτα συναισθήματα: να φεύγεις δηλαδή μετά από την έδρα ενός μεγάλου αντιπάλου και να νιώθεις πως το καλό αποτέλεσμα σου αφήνει στυφή γεύση. Πως μπορούσες να το πάρεις αν ο Περέα έδειχνε μια στοιχειώδη λογική στο πλασάρισμα… αλλά ας όψεται ο Ισπανός!

Ομάδα από σίδερο, συγκρότημα από ατσάλι που δεν καταλαβαίνει ούτε από έδρες, ούτε από ομάδες ούτε κι από Καραντώνηδες. Νομίζω πως η περίπτωση του ρέφερι είναι αξιοσημείωτη κι είναι ευτύχημα που δεν έγινε ο μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα. Και μπορεί να μην έκρινε με κάποιο σφύριγμα του το παιχνίδι, αλλά με χειρουργικά σφυρίγματα, με διάθεση να δείξει ξανά στο σύστημα πως είναι πρόθυμος να αφήσει πίσω του εκείνα που τον κρατούσαν 5 μήνες στο ψυγείο, έκανε ό,τι μπορούσε για να φρενάρει τον ΟΦΗ. Γιατί ο άνθρωπος έκανε ό,τι μπορούσε για να σπρώξει τον ΠΑΟΚ, δεν σου έδωσε ούτε τα σπόρια κι ευτυχώς δηλαδή που η γρανιτένια άμυνα σου, δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους ούτε πεσές ούτε ξεφτιλίκια!

Δεν χρειάζονται πολλά για το φρούτο αυτό της διαιτησίας: η κίτρινη κάρτα στο Μεγιάδο στα πρώτα λεπτά, όπου ο παίκτης παίρνει την μπάλα κι αν υπάρχει φάουλ δεν υπάρχει κάρτα και το πλεονέκτημα που δεν άφησε στο 55’ στο Ντίκο γιατί φοβήθηκε μην βάλεις γκολ! Απίστευτα πράγματα!

Όμως η εφτάψυχη ομάδα του Νταμπράουσκας δεν κωλώνει πουθενά!

Άλλωστε τα χαμηλωμένα κεφάλια στα αποδυτήρια μετά το ματς, η αίσθηση πως και χθες το βράδυ μπορούσες το διπλό αλλά η ρουφιάνα η τύχη σου το στέρησε και φεύγεις και πάλι για Κρήτη με το αίσθημα της χαρμολύπης, είναι το δείγμα πως η ομάδα ψηλώνει. «Τέτοια παιχνίδια και τέτοιες εμφανίσεις ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα» αρκέστηκε να πει δίνοντας συγχαρητήρια στους παίκτες του ο Νταμπράουσκας και δεν ξέρω πόσα χρόνια θα πρέπει να πάμε πίσω για να θυμηθούμε ποια χρονιά ο ΟΦΗ έφυγε αήττητος και από Χαριλάου και από Τούμπα και από Λεωφόρο.

Για πρωταγωνιστές τι να πούμε; Για τον ανίκητο Μανδά, για τον αναγεννημένο Πασαλίδη, για το βράχο Διαμαντή, για τον Ντιουσέ που έκανε το καλύτερο του ματς από τότε που ήλθε, για τον ώριμο Μεγιάδο, για τον Ντίκο που μεταμορφώθηκε από το Αγρίνιο και μετά;

Όλα αυτά δεν θα υπήρχαν αν δεν ερχόταν ο Λιθουανός που με την εξαιρετική δουλειά του μεταμόρφωσε τους βατράχους σε πρίγκιπες!

Δεν ξέρω αν ο ΟΦΗ προλαβαίνει να κάνει κάτι άλλο από την άνετη παραμονή. Πιθανότατα όχι αλλά με την έλευση και των μεταγραφών λογικά θα δούμε (εάν δεν τα βλέπουμε ήδη) πράματα και θάματα. Κι επειδή αυτό πρέπει να βγει και στο γήπεδο μας, ραντεβού το Σάββατο στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι παίκτες έκαναν το καθήκον τους φτάνοντας μιαν ανάσα από το να κάνουν το δυο στα δυο. Τώρα είναι και η σειρά του κόσμου να πάρει τη σκυτάλη και να πάει στο γήπεδο. Να δει, να θαυμάσει, να χειροκροτήσει κι επιτέλους να αποζημιωθεί για τις δύσκολες εβδομάδες που πέρασε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο φορ του ΟΦΗ συμπλήρωσε 4 κάρτες με αυτή που πήρε χθες στην Τούμπα

Τα εγκώμια του Νταμπράουσκας για άμυνα και Μανδά: «Να βελτιωθούμε και επιθετικά»

Καρέ-καρέ το δοκάρι του Περέα στο 93ο λεπτό

Το χειροκρότημα του κόσμου για το σπουδαίο παιχνίδι

Μανδάς: «Η δουλειά που κάναμε στη διακοπή βγαίνει»

Δ. Μπούσης: «Ετσι κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει»

Μπούσης: «Έρχονται καλύτερες μέρες»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.